31.03.2018 | 17:42
JOHN, definitivno si u pravu kada si napisao da je Rimac napravio brand.
Njegove baterije se od Muskovih samo po izgledu totalno razlikuju, a tko zna po čemu sve ne u sustavu upravljanja njima koji Rimac ima svoj, a Musk svoj. Tesli baterija stoji ispod automobila, zauzima cijelu površinu između četiri kotača, a Rimcu ispod haube ili ispod stražnjeg dijela (gdje bi na normalnom autu bio prtljažnik).
A da je danas YouTube sposoban ljudima lansirati karijere u stratosferu, uzmi za primjer samo iz Hrvatske
2Cellos i prvi spot obradu Thrillera od Jacksona, te Concept One Rimac automobila koji je u svijetu hiper automobila i drag racinga postao zvijezda jer je sve kraj sebe, redom LA Ferrari, Prosche 911 Spyder, Laborghini Aventador, Honda NSX, pa i Bugatti Veyron - ostavljao u prašini.
I naravno da su si (kako je ovih Concept One proizvedeno 10 primjeraka) ovi šeici, prinčevi, ruski oligarsi (ili njihovi sinovi) i novopečeni kineski lovatori; redom krupne ribe koji dnevno potroše stotine tisuća dolara na hranu za kućne ljubimce - poželjeli nasljednika.
Upravo dok ovo pišem i razmišljam, držim je je
tek sada Rimac u fazi biti ili ne biti.
Ako ovaj test ne prođe, gotov je. Pogorelić.
Ako prođe, sve karte su mu otvorene.
Concept One i njegov battery managment system:
Battery system Tesla S automobila, na kojeg se ljudi žale da skuplja vlagu između baterije i dna šasije vozila, na kojem su s gornje strane sjedala. Pa kukaju da im odlazi rashaldni sistem baterije smješten ne znam ni sam gdje (mislim da je ispod haube negdje). Ma čuda. Kada na You Tube ukucaš Tesla (ne mora stajati problems kraj te riječi) izbacit će jako puno videa korisnika tih automobila koji se žale na svakojake stvari, i jako puno baš na bateriju.
A Clarcksona je tužio jer je prvi Roadster koji je deklarirano mogao preći toliko milja na jednom punjenju popljuvao, jer se njemu pred kamerama ugasio nakon cca 10 milja. Musk je tvrdio da laže i da je kupljeni novinar od auto tvrtki kojima je u cilju što više razvući korištenje klasičnih motora. Ne znam tko je u pravu, znam samo da je Musk izgubio parnicu.