31.10.2017 | 08:25
Žabac, ako u isti koš stavljaš Rimca s Todorićem i Horvatiničićem, onda nemaš pojma šta znači stvoriti i održavati privatno poduzeće na pošten način.
Sam ti priča koliko ponuda dobiva mjesečno - barem jednu. Koliko dobiva Todorić? A koliko Horvatiničić? Isključimo državne ponude spasa...
Taj dečko stvara, a najmanje sam se od tebe, koji TOLIKO VOLIŠ HRVATSKU nadao sličnom komentaru.
Ja molim Boga da ne ode odavde. Ti - kao da bi htio.
Jer eto, ili zato što mu je tata bio dva puta optužen, ili zato što ne odgovara tvom opisu ljubitelja Hrvatske i svega hrvatskog.
Što se njegovog oca tiče - i ti se slažeš sigurno da optuženo i osuđeno nije isto. Mada to za ovu državu ZAISTA
nije argument, tu se uopće neću prepirati jer bi onda i Sanader i Mamić već bili u ćuzi.
Ali tata nije sin, dok je Sanader svoje ćerce naučio da bježe van, Mamić sina da krade na način "a la Mamić", mali je učio sam - i bome naučio.
Ako je frajer inzistirao da se Stanković prvo tjedan dana sa ekipom šeće po njegove četiri hale, prije nego što su napravili intervju - Todorić i Horvatinčić nikada nigdje nisu pustili novinare (osobno sam pisao o Kulmerovim dvorima uz nazočnost njegove glasnogovornice i zaštitara, ali tada su bili tek u fazi rušenja i gradnje, pa ti je to jedno dvije godine prije nego je dotični uselio na spomenuto mjesto - i bila je spika da će biti Dvori biti hotel za njegove inozemne goste).
Oprosti Žabac, ali tako je.
Amerikanac ne bi vrijeđao svoju zemlju?!?
Jel čitaš ti američke pisce?
Mislim
pisce? Pratitelje zbilje? (Ovime nikako ne umanjem fikciju, i sam je obožavam).
Ili barem poštene novinare ala Bob Woodword i Carl Bernstein, koji su doveli do opozvanja Nixona? Watergate afera 70-ih? Zvoni li ti to išta?
Ili, u početku novinarku, a kasnije spisateljicu Joan Didion? Koja je pisala i sprijateljila se sa svim bandovima koji su prošli Kaliforniju 60-ih, 70-ih, pisala o Mansonu, o nejednakosti crnaca i bjelaca - i nikada neću zaboraviti jedan njen citat.
"Chew on this,..."
Ali da ga prevedem: "promislite o ovome - svoju snježno bijelu svilenu haljinu kupovala sam kada je ubijen JFK, da bi mi je nešto godina kasnije na večeri sa suprugom (isto novinarom Johnom) crnim vinom zalio Roman Polanski i više nije bila upotrebljiva. Par godina kasnije nalazim se kako se svega toga sjećam u dućanu dok kupujem haljinu za Lindu Kasabian, curu koju intervjuiram, jednu od ubojica Sharon Tate iz klana Manson..."
Obama joj je dao nagradu puno višu od Pulitzera.
Jer ona je bila ta koja je plivala uzvodno...
Izvještavala iz Gvatemale, pokolja kojeg je USA podržavao.
Zato Žabac molim te, nemoj pisati o onome što ne znaš...
P.S. Osim toga, Rimac je pričao o tome koliko mu je teško dovesti tipa iz Tesle jer ovaj hoće zaposliti ženu u arhitekturi (ako sam dobro zapamtio) i oni mu nemaju gdje u hrvatskim tvrtkama naći posao za nju. Zvali su, žena ima diplomu, posdiplomski, stručnjak u polju, ali - nema vezu.
A kako većina Rimčevog core businessa bavi istraživanjem i razvjojem, onda zbog nečega (točno njegovim riječima: sada ću nešto krivo reći jer se ne razumijem najbolje u to, ali zbog neke glupe statističke pogreške, nije da to netko namjerno radi, svi koji ovdje ulažu u R&D se ne vrijede, pa nam ispada da nam je prosječna plaća 5000 kn, iako je duplo veća).
Ako je TO pljuvanje države, onda nemamo dalje o čemu pričati.
I zadnja stvar: nije stvar u kravama - niti što one prde. Stvar je u tome da ih umjetno stvaramo milijarde da nahrane nas milijarde... A zrak ne stvaramo. Izdisanjem stvaramo neki spoj koji je također - teško je reći otrovan, ali nije za ponovno udisanje - eto...