14.12.2018 | 15:07
Definitivno si imao inspiraciju.
Drugi i svaki naredni put slikaj i onaj račun s elektronikom.
Ili možda ipak nebudeš. Znaš zakaj? Zato kaj se nikome neće isplatit popravljat. Nema posla, nema računa, nema nove fotke na jabučnjaku.
Ja tebe skroz kužim da imaš potrebu braniti struku, pa makar po primjeru ove perilice.
Anketiraj malo ljude i primjetit češ da u građevini su rijetki slučajevi da nešto krepa(narušeni temeljni zahtjevi za građevinu) nakon dvije-tri godine. Nije da je bezgrešno i naravno da se događaju svakojake situacije, ali to nije ni blizu kao što je s elektronikom.
Danas tko radi prema pravilima struke, može bezbrižno uživat u svom domu mnogo godina. Kriteriji za gradnju su vrlo strogi.
Tko samostalno gradi svoj dom bez konzultacije sa strukom, več sutra može dobit gredu po nosu. Kad odeš kupit u dućan perilicu ili novi auto s hrpom govanaca od elektronike, to ispada kao da izvlačimo srećku iz bubnja.
Garancija kvalitete/pouzdanosti elektronike ponekad izgleda kao da sam došao nekome u garažu da mi sklepa neku perilicu ili auto.
Evo ti jedan simpatičan primjer od nedavno. Inače meni osobno vrlo objektivna osoba(u biti cijeli jedan pogon) koja recenzira svakojake aute. Mnogi ljubitelji vozila vjerojatno bace oko na njegove recenzije. Osobno ga pratim kojih tri godine i njegove kratke recenzije su mi fakat odlične. Izrazi lica govore što misli o elektronici(od 4:40 do 7:45) za koju kupac iskešira ozbiljnu lovu a zauzvrat dobije pljusku ili da se bolje izrazim...potrebno je pričekat da se poklope određeni planeti, da napravim tri kruga oko osi i da uvijek nosim iste čarape kad koristim taj feature.
youtu.be/Wy1lHtzz7ms
Zanimljiv je i ostatak oko otključavanja auta i paljenja. Nešto(ios)za ono, nešto(android) za ovo, bla bla bla.