06.10.2020 | 12:38
Gle, ako uzmeš u obzir da su ljudi, kako vrijeme odmiče, sve veći (viši i masivniji) kako im raste životni standard (jer se hrane sve više proteinima, osobito u djetinjstvu i mladosti), opet tu nešto ne štima.
Vozio sam se (više puta) u "žabi" (Citroën DS sedan), i to ne kao dijete, nego kao student, kad sam bio jednako visok kao sad. Vozio sam se baš puno puta u GS Pallasu. Vozio sam se nekoliko puta u XM-u. To su sve bili auti u kojima si mogao tulum napraviti, ne samo po visini. Da ne ulazim sad u nepotrebne detalje...
Prvi u kojem sam ostao iznenađen manjkom prostora je bio Xantia, ali barem je na prednjim sjedalima bilo dovoljno visoko. Isto tako i u starom (prvom?) C5.
U ovom kojeg sad kolega vozi (C5 2013.), koji je čak karavan (??!!), i on (1,87) i ja (1,91) moramo razrađivati posebnu tehniku ulaženja jer kad normalno sjedamo na prednja sjedala, udaramo glavom (cca iznad uha) u gornji dovratak. A kad sjednemo za volan, sjedalo mora biti poluležeće, da nam tjeme ne struže po "stropu". Naravno, iza nas ne može sjesti nitko veći od 10-godišnjeg djeteta. A pričamo o C5. Jbg.
više mjesta ima u Fiatu Punto...