13.11.2018 | 13:18
JOHN kaže:
Po pitanju ovakvih i sličnih tema postoji očiti razlog zašto si se baš ti osjetio prozvanim. Zar ne?
Pa naravno. Ja sam moderator. Jasno je kao dan da prozivaš upravo mene. Nisam mislio da je bilo potrebno to isticati, već sam ti izravno uputio pitanje - što je to što te muči?
Bilo bi korektno od tebe da objasniš zašto si se osjetio prozvanim također bez uvijanja i prikrivenih implikacija.
Evo, jesam.
Dali je bilo nekih grešaka?
Naravno. Ti ne griješiš nikad?
ali u gotovo svakoj raspravi takve ili slične vrste reagiraš dosta sporo po pitanju uvreda koje su upućene od onih članova koji zastupaju tvoje stavove (ili naginju prema tvojim) pa čak i od tebe.
Jesi li svjestan da ovo nije moj redovni posao i da ovo radim volonterski?
Jesi li svjestan da nemam uvijek vremena ni mogućnosti neprekidno provjeravati što se piše na forumu?
Jesi li svjestan da se nekad dogodi "poplava" postova pa ih ne uspijevam sve niti pročitati, ni pregledati pažljivo?
Slažeš li se da je onda normalno da ne mogu uvijek promptno reagirati i da nekad neki neprimjeren post ostaje objavljen neko vrijeme?
Statistički, netko će uvijek vidjeti neku uvredu prije nego sam je ja uspio obrisati. I taj će uvijek smatrati da (namjerno?) presporo reagiram.
Još jedno pitanje - jesi li svjestan da ti zapravo *NE ZNAŠ* koliko je uvreda počišćeno i obrisano *PRIJE* nego si ti to imao prilike vidjeti? Pa onda prosuđuješ samo na temelju onih koje jesi vidio.
Moj osjećaj je takav kakav je, možda je kriv.
Moj je osjećaj da je tvoj osjećaj kriv.
Ali ja ti to ne mogu dokazati pa mi ne preostaje drugo nego da te pustim da misliš što hoćeš. Žao mi je što takve riječi dolaze baš od tebe koji nikad ne poteže uvrede i zlonamjerne izjave, ali što da radim...
Možda bi bilo korektnije provesti anketu koliko si objektivan u raspravama takvog sadržaja i dali takve rasprave vodiš dovoljno demokratično. Ili si samo diktator.
Imam još bolju ideju. Pozivam te da postaneš i ti moderator foruma i pokažeš mi kako se to radi! Najozbiljnije. Ovo je volonterski angažman. Često si tu i kvalitetno doprinosiš. Želiš li biti moderator? Pa pogledaj na ovaj posao iz mojih cipela. Može?
A kad smo kod stavova, ako svi prihvatimo tvoje stavove dolazimo do tvoje teze....
Naravno. A zašto bismo svi prihvatili moje stavove? Ja čak niti ne mogu reći da sam "kozmički" siguran da su oni ispravni. U svakoj diskusiji u koju se upustim, ja očekujem (želim, nadam se) da me sugovornik *ARGUMENTIMA* uvjeri da griješim ili makar da stvari nisu sasvim onakve kakvima ih vidim. Ali argumentima. Ne predrasudama, ne stereotipima, ne uvredama, ne prijetnjama, ne šatorom, ni plinskim bocama (da se figurativno izrazim).
Slažem se da dijalog u svom demokratskom obliku treba vježbat. Da, treba ga vježbat, ali kao moderatoru ti fali određena doza objektivnosti i brže reakcije.
Budi moderator sa mnom i pokaži mi kako se to radi! Štoviše, ako želiš, možeš ti biti *jedini* moderator u forumu Razno, da posve isključimo moju subjektivnost.
U protivnom dolazi do salvi uvreda i kvazi ispričavanja, al brat bratu u 90% slučajeva. Pa kome normalnom se da sudjelovat u takvim rasprava? Ajd budi iskren! Tebi možda da kao moderatoru, meni i vjerojatno drugima nikako!
Kada bih objavio (jednom, možda, u nekoj knjizi, za 20 godina) što sam sve primio mailom, privatnim porukama, pa i uživo u ovih nešto manje od 10 godina koliko sam moderator ovdje, kakvih je maštovitih i nemaštovitih uvreda tu bilo, i običnih psovki najvulgarnije naravi, na mene, moju mamu i ostale, prijetnji (batinama, ubojstvom, bilo iz pištolja, bilo autom na cesti, paljenjem kuće, otimanjem djece...) i nekog sasvim nesuvislog teksta između svega toga, shvatio bi koliko je pogrešna ova tvoja predodžba.
Također, nemam ja što tebi sad roštat po temama i nešto dokazivat. Dokaz su ti sve silne teme sličnih i istih sadržaja koje su obrisane. Mislim da je to i više nego dovoljno.
Ma nije. Ali tako ti je lakše.
Osobno ti nemam što zamjerit što se tiče mene samoga. Gledam samo širu sliku.
Pa pogledaj onda. Proleti malo kroz te kontroverzne teme po kojima se sjeklo i pilom, i sjekirom
i provjeri. Znaš koje sam uvrede ostavljao? One usmjerene meni. Neke od njih, naime (manje sočne i maštovite), upravo zato da ne bi netko rekao kako brišem postove jer mi je povrijeđen ego. Ali uzalud. Uvijek se nađe netko tko misli tako...