Caffe bar "Jabučnjak"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Caffe bar "Jabučnjak"

21.04.2023 | 11:42
Gjuroo kaže:
Najbolje je kad komentator kaže da raketa izvodi manevar za odvajanje prvog stupnja, a ova šizi po nebu

Komentator ko komentator, nije upućen u detalje, a nekaj mora laprdati pa nekad pogodi, a nekad ... jbg

Gjuroo kaže:
...
Sve u svemu, po reakciji auditorija bi se moglo zaključiti da je ovo bilo uspješno i bombastično lansiranje.

Pa bilo je uspješno jer su očekivali da 1/3 motora može zakazati u prvih 15-ak sekundi, a ispalo je da je zakazalo samo njih pet.
Drugo, ovo je bilo i testiranje platforme za polijetanje koja se do sada morala za svako lansiranje gotovo u potpunosti obnoviti/napraviti nova dok je ova hlađena po prvim informacijama izdržala dobro i ima naznaka da će se u budućnosti ovakav, još unaprijeđeni sistem bez problema višekratno koristiti što znači manje troškove.

JOHN kaže:
Bertone voli rakete!

ŠČ

EDIT:
Dan poslije nakon pročitanih xy članaka i pogledanih videa, ipak su prve informacije o tome kako je dobro prošla lansirna rampa netočne, pa ispod ide jedan video koji je sažeo posljedice lansiranja.

25.04.2023 | 17:06
Da ne smetam u temi o ratu u Ukrajini, stavim video ovdje.

Ukratko, jadan-dva pogleda na stanje u Rusiji.

27.05.2023 | 17:30
Ako je nekome interesantno, live prijenos prosvjeda u Beogradu.

Sažetak: Ni prosvjed ne znaju organizirati
27.05.2023 | 17:51
Bertone kaže:
Sažetak: Ni prosvjed ne znaju organizirati

"Parental advisory - Explicit language"
03.06.2023 | 15:43
Današnji alert me podsjetio na ovu situaciju

en.wikipedia.org/wiki/2018_Hawaii_false_missile_alert
03.06.2023 | 16:31
Jedno pitanje za admine ili modove. Zanima me tko ima pravo davati karmu + - , svatko tko je registiran na forum ili postoji neki uvjet...10 postova ili slično ?
03.06.2023 | 21:30
Svatko tko je registriran i prijavljen.
04.06.2023 | 10:56
cariblanco kaže:
Jedno pitanje za admine ili modove. Zanima me tko ima pravo davati karmu + - , svatko tko je registiran na forum ili postoji neki uvjet...10 postova ili slično ?

Ti imaš pravo dati meni palac +. Zar to nije privileg.
04.06.2023 | 12:59
tino1 kaže:
cariblanco kaže:

A što ako je ovo neka tvoja navlakuša i mene pojede mrak nakon te radnje...oš bar reći mraku, dobar tek
04.06.2023 | 13:10
tino1 kaže:
cariblanco kaže:

A ja? Ja ti nemam pravo dati palac, mene ko jebe, a?

Ma znaš šta, ko jebe tebe, evo ti palac pa ti sad pozeleni od muke!
04.06.2023 | 15:43
tino1 kaže:

Dobro da si metnuo ovaj + - da je pisalo samo palac bio bih tempted, very tempted stisnuti onaj crveni, čisto da malo popizdiš Iz jubavi to, Tino moj.
08.06.2023 | 01:05
Ako netko prati vijesti o UAP-ima (NASA prošle godine odlučila da se više neće koristiti naziv UFO ili po našem NLO), evo nešto friško od prekjučer (6.6.2023.).

"David Charles Grusch, a whistleblower who previously served as an intelligence official and a veteran of the National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) has provided Congress and the Intelligence Community Inspector General with highly classified information. According to Grusch, this information pertains to covert programs that have successfully obtained both fully intact and partially intact non-human aircraft."

thedebrief.org/intelligence-officials-sa...ved-non-human-craft/
08.06.2023 | 06:20
Meh. Ostario sam. Sva ta medijska laprdanja su <1% supstance i >99% recikliranje, kopipejstanje, ponavljanje i punjenje minutaže i/ili zadanog broja kartica...
09.06.2023 | 19:21
Vanjuška kaže:
tino1 kaže:

Dobro da si metnuo ovaj + - da je pisalo samo palac bio bih tempted, very tempted stisnuti onaj crveni, čisto da malo popizdiš Iz jubavi to, Tino moj.

Zajebavaš! Ako mi se nešto desi kad vidim da mi palac fali?
09.06.2023 | 21:55
Ništa ti ne brini, evo sam ti ja dao još jedan, da imaš rezerve.
09.06.2023 | 22:12
smayoo kaže:
Ništa ti ne brini, evo sam ti ja dao još jedan, da imaš rezerve.

Dragi moj prijatelju ti znaš da tjelom svoji branim.
25.06.2023 | 15:20
Da ne spamam temu o Urrajini,...

tino1 kaže:

Ja mislim da je ovo početak nečeg velikog. Ali živi bili pa vidjeli.

I ja mislim da je to početak nečeg velikog jer u UFO krugovima (sve je to naravno teorija zavjere) se nešto malo prije pandemije COVID-a počelo govoriti da se dolazak vanzemljaka očekuje 2027. godine, no u zadnje vrijeme se sve više šuška da su u prevođenu poruke fulali dvije godine i da se dolazak očekuje 2025. tako da ekipa koja je u "kontaktu" s njima mora požuriti sa pripremama.

Usput, bacio danas oko na cijene MacBook Aira 15" (da, važem da li da ga ubodem ili ne i naletim na ovo,... po čemu MBA 15" sa M2 CPU i 8 GB RAM-a i 512 GB SSD ide po redovnoj cijeni za 2.068 € dok MBP 16" s M1 CPU i 16 GB RAM-a i 512 GB SSD ide akcijskoj cijeni za 1950 € ... i sad sam samo u problemu jer akcijska cijena traje još samo dva dana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
25.06.2023 | 15:31
To ti i nije neki problem. Pro > Air plus pro ima više memorije. E i portovi. A M2 ili M1… mislim da su oba dovoljno snažna za bilo što što ti padne na pamet radit.

Plus, memorija na M arhitekturi nije nadogradiva.
25.06.2023 | 15:45
Ma nije problem u snazi CPU-a jer mi je za moje potrebe dovoljan i sad već prastari MBP 13" iz 2015., no kako si nisam već jakooo dugo priuštio novi komp, a oči više nisu kao nekad (pa mi je na trenutnih 13" sve sitno ), čekao sam nešto "povoljnije" od 15", no sad me baš zbog više portova i svrbi ovaj MBP 16"
10.07.2023 | 15:12
Nisam siguran kamo da ovo stavim. Mislio sam - možda pod humor, jer bi bilo jako smiješno da mi nije mučno od toga, ali mislim da ipak nije humor jer nije zamišljeno da bude humor, nego je, nažalost, skroz ozbiljno. Ako netko ima i koristi facebook, ima moju suglasnost da stavi to HT-u na zid, uz prigodan pozdrav članovima obitelji...

Screenshot2023-07-10at12.11.54.png
03.08.2023 | 19:54
Letjelo se i u međuvremenu no nije bilo ništa posebno zanimljivo pa nisam pisao,... ali uskoro će Indijski Chandrayaan-3 pokušati ući u stabilnu orbitu oko Mjeseca nakon čega ako sve bude ok, ide lander sa roverom prema južnom polu Mjeseca.

04.08.2023 | 07:06
Tamo ima leda, tj. vode, ne?
04.08.2023 | 08:14
Nisam siguran da su pouzdano potvrdili da se radi o zaleđenoj vodi. Moguće je i neki drugi kemijski spoj ili element
04.08.2023 | 11:38
Pa nije to zaleđena voda u smislu da su po površini rasuti komadi leda (smrznute vode koja je nekad bila tekuća).

Dosadašnjim ispitivanjem (do kraja prošle, početka ove godine) znanstvenici su analizom donesenih uzoraka i analizom iz orbite došli do zaključka da u regolitu na polovima ima iona vodika i kisika.
Ono što se dogodilo krajem prošle/početkom ove godine je da su Kinezi nakon dvije godine od misije "Chang'e 5" objavili rezultate istraživanja uzoraka donesenih sa nama nevidljive strane Mjeseca koji su obilato ispunjeni ionima kisika i vodika, a uzorci nisu uzeti ni blizu polova.

No prava vijest te misije i objave Kineskih znanstvenika nije bio pronalazak vodika i kisika u regolitu i to što ga ima po cijeloj površini, a ne kako se do tada mislilo samo na polovima, nego pronalazak minerala koji ne postoji na Zemlji (dali su mu ime "Changesite-(Y)" ), a u sebi sadrži veliki udio Helija-3 kojeg na zemlji ima jako malo, a stabilni izotop Helija-3 (sa dva protina i jednim neutronom) je idealan kandidat za fuzijski reaktor.
04.08.2023 | 18:06
Da nece Kinezi sta prckat, pa nam Mjesec pokvariti?
  • Air
  • Korisnik
  • 75
04.08.2023 | 20:59
Kinezi će otići na Mjesec i ustanoviti da tamo nema tragova od Amekinaca.
Di ćeš veće bruke.
04.08.2023 | 22:00
Jedna dobra vijest, JPL je danas uspio ponovno ostvariti komunikaciju s Voyagerom 2 (nakon što je izgubljena 28. srpnja).

Link: www.jpl.nasa.gov/news/nasa-mission-updat...communications-pause
05.08.2023 | 18:03
Indijci su prije par sati uspjeli postaviti Chandrayaan-3 u Mjesečevu (stabilnu) orbitu. Sad će krenuti polagano usporavanje i spuštanje u niže orbite sve do 23. kolovoza za kada je predviđeno slijetanje na Mjesec.
14.08.2023 | 19:02
MacMini M1 SSD upgrade

Video by

Luke Minani

&

dosdude1
14.08.2023 | 19:06
Gledao to prije koji dan, prilično suludo, čak i za iskusne. Kod nas bi to teoretski mogao Josip, ali pitanje da li bi se zezao s time - sumnjam da bi to radio na svoju odgovornost.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 4 minuta
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO