Najbolje je kad komentator kaže da raketa izvodi manevar za odvajanje prvog stupnja, a ova šizi po nebu
Komentator ko komentator, nije upućen u detalje, a nekaj mora laprdati pa nekad pogodi, a nekad ... jbg
Gjuroo kaže:
...
Sve u svemu, po reakciji auditorija bi se moglo zaključiti da je ovo bilo uspješno i bombastično lansiranje.
Pa bilo je uspješno jer su očekivali da 1/3 motora može zakazati u prvih 15-ak sekundi, a ispalo je da je zakazalo samo njih pet.
Drugo, ovo je bilo i testiranje platforme za polijetanje koja se do sada morala za svako lansiranje gotovo u potpunosti obnoviti/napraviti nova dok je ova hlađena po prvim informacijama izdržala dobro i ima naznaka da će se u budućnosti ovakav, još unaprijeđeni sistem bez problema višekratno koristiti što znači manje troškove.
JOHN kaže:
Bertone voli rakete!
ŠČ
EDIT:
Dan poslije nakon pročitanih xy članaka i pogledanih videa, ipak su prve informacije o tome kako je dobro prošla lansirna rampa netočne, pa ispod ide jedan video koji je sažeo posljedice lansiranja.
Jedno pitanje za admine ili modove. Zanima me tko ima pravo davati karmu + - , svatko tko je registiran na forum ili postoji neki uvjet...10 postova ili slično ?
Jedno pitanje za admine ili modove. Zanima me tko ima pravo davati karmu + - , svatko tko je registiran na forum ili postoji neki uvjet...10 postova ili slično ?
Ti imaš pravo dati meni palac +. Zar to nije privileg.
A što ako je ovo neka tvoja navlakuša i mene pojede mrak nakon te radnje...oš bar reći mraku, dobar tek
A ja? Ja ti nemam pravo dati palac, mene ko jebe, a?
Ma znaš šta, ko jebe tebe, evo ti palac pa ti sad pozeleni od muke!
Ako netko prati vijesti o UAP-ima (NASA prošle godine odlučila da se više neće koristiti naziv UFO ili po našem NLO), evo nešto friško od prekjučer (6.6.2023.).
"David Charles Grusch, a whistleblower who previously served as an intelligence official and a veteran of the National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) has provided Congress and the Intelligence Community Inspector General with highly classified information. According to Grusch, this information pertains to covert programs that have successfully obtained both fully intact and partially intact non-human aircraft."
Meh. Ostario sam. Sva ta medijska laprdanja su <1% supstance i >99% recikliranje, kopipejstanje, ponavljanje i punjenje minutaže i/ili zadanog broja kartica...
Ja mislim da je ovo početak nečeg velikog. Ali živi bili pa vidjeli.
I ja mislim da je to početak nečeg velikog jer u UFO krugovima (sve je to naravno teorija zavjere) se nešto malo prije pandemije COVID-a počelo govoriti da se dolazak vanzemljaka očekuje 2027. godine, no u zadnje vrijeme se sve više šuška da su u prevođenu poruke fulali dvije godine i da se dolazak očekuje 2025. tako da ekipa koja je u "kontaktu" s njima mora požuriti sa pripremama.
Usput, bacio danas oko na cijene MacBook Aira 15" (da, važem da li da ga ubodem ili ne i naletim na ovo,... po čemu MBA 15" sa M2 CPU i 8 GB RAM-a i 512 GB SSD ide po redovnoj cijeni za 2.068 € dok MBP 16" s M1 CPU i 16 GB RAM-a i 512 GB SSD ide akcijskoj cijeni za 1950 € ... i sad sam samo u problemu jer akcijska cijena traje još samo dva dana.
To ti i nije neki problem. Pro > Air plus pro ima više memorije. E i portovi. A M2 ili M1… mislim da su oba dovoljno snažna za bilo što što ti padne na pamet radit.
Ma nije problem u snazi CPU-a jer mi je za moje potrebe dovoljan i sad već prastari MBP 13" iz 2015., no kako si nisam već jakooo dugo priuštio novi komp, a oči više nisu kao nekad (pa mi je na trenutnih 13" sve sitno ), čekao sam nešto "povoljnije" od 15", no sad me baš zbog više portova i svrbi ovaj MBP 16"
Nisam siguran kamo da ovo stavim. Mislio sam - možda pod humor, jer bi bilo jako smiješno da mi nije mučno od toga, ali mislim da ipak nije humor jer nije zamišljeno da bude humor, nego je, nažalost, skroz ozbiljno. Ako netko ima i koristi facebook, ima moju suglasnost da stavi to HT-u na zid, uz prigodan pozdrav članovima obitelji...
Letjelo se i u međuvremenu no nije bilo ništa posebno zanimljivo pa nisam pisao,... ali uskoro će Indijski Chandrayaan-3 pokušati ući u stabilnu orbitu oko Mjeseca nakon čega ako sve bude ok, ide lander sa roverom prema južnom polu Mjeseca.
Pa nije to zaleđena voda u smislu da su po površini rasuti komadi leda (smrznute vode koja je nekad bila tekuća).
Dosadašnjim ispitivanjem (do kraja prošle, početka ove godine) znanstvenici su analizom donesenih uzoraka i analizom iz orbite došli do zaključka da u regolitu na polovima ima iona vodika i kisika.
Ono što se dogodilo krajem prošle/početkom ove godine je da su Kinezi nakon dvije godine od misije "Chang'e 5" objavili rezultate istraživanja uzoraka donesenih sa nama nevidljive strane Mjeseca koji su obilato ispunjeni ionima kisika i vodika, a uzorci nisu uzeti ni blizu polova.
No prava vijest te misije i objave Kineskih znanstvenika nije bio pronalazak vodika i kisika u regolitu i to što ga ima po cijeloj površini, a ne kako se do tada mislilo samo na polovima, nego pronalazak minerala koji ne postoji na Zemlji (dali su mu ime "Changesite-(Y)" ), a u sebi sadrži veliki udio Helija-3 kojeg na zemlji ima jako malo, a stabilni izotop Helija-3 (sa dva protina i jednim neutronom) je idealan kandidat za fuzijski reaktor.
Indijci su prije par sati uspjeli postaviti Chandrayaan-3 u Mjesečevu (stabilnu) orbitu. Sad će krenuti polagano usporavanje i spuštanje u niže orbite sve do 23. kolovoza za kada je predviđeno slijetanje na Mjesec.
Gledao to prije koji dan, prilično suludo, čak i za iskusne. Kod nas bi to teoretski mogao Josip, ali pitanje da li bi se zezao s time - sumnjam da bi to radio na svoju odgovornost.
Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? Neko vidio nesto zanimljivo?
^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika?
smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1