19.02.2020 | 02:15
Hja, gle... I ja sam jednom, i to baš na profesora iz informatike, slegnuo ramenima i rekao "jebiga". Posljedica je bila da je moj sin mjesec dana prije mature slučajno zavirio na moj monitor dok sam radio neki proračun u ogromnom spreadsheetu i pitao: "A koji je to program?".
Jer, naime, upravo taj profesor iz informatike (na kojeg sam slegnuo ramenima) im kroz 4 godine informatike u osnovnoj školi nije baš nijednom čak niti pokazao Excel (ili Calc, whatever) jer je takav sličan kreten kao i ovaj tvoj. I onda je sin krenuo u prirodoslovno-matematičku gimnaziju i 4 godine su iz informatike učili samo programiranje. Što je OK, naravno, ali on je na kraju dogurao do mature, i sad je na studiju gdje mu je jbn what-if analizu lakše napraviti u Matlabu, nego u Excelu, jer ga nikad nije ni vidio.
Naravno, sam sam kriv što nisam bolje pratio što rade u školi. Pratio sam što rade iz matematike, fizike, engleskog, hrvatskog, njemačkog, kemije... Iz informatike, jbg, nisam.
A trebao sam. Čim sam bio u situaciji da na tog idiota slegnem ramenima i kažem sam sebi "jebiga", to je bio jasan znak da sam trebao bolje paziti što rade na tim satovima i, ako treba, na kraju, pisati (opet) prosvjetnoj inspekciji.