13.08.2021 | 15:39
jura22 kaže:
I opet krivo. NE mozes raditi diskriminaciju. Po tome kljucu mozes izdavati razne potvrde, debeli placaju 20% veci porez jer su skupi za ljecenje, pusaci placaju 40% vece zdravstveno, secer treba posebnu trosarinu od 10kn/kg …..
Most je strateski vazan i EU je dobrim dijelom financirao i tu nema dvojenja da li treba ili ne. Mora!
Zicara je isto OK. Malo skupa ali OK. Ja sam iz ZG i mogu postaviti pitanje koji k ce Dubrovniku zicara? Stravicno jeskupa.
Lazne kovid potvrde NE smiju se pojaviti i treba sprijeciti to jer kako sada stvari stoje vecina se cijepi radi potvrde a ne radi zastite. Ja znam samo jednog koji se cijepio radi zastite, oatali radi potvrde i putovanja.
Naravno da možeš raditi diskriminaciju. To što ista (uglavnom) nije legalna, ne znači da je nema.
Glup primjer ti je dopunsko zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali u kriterijima za stjecanje istog imaš uvjete koje moraš zadovoljiti a koje propisuje osiguravajuće društvo da bi je uopće sklopio (i različiti su od jednog do drugog osiguravatelja). Policu DZO za određene kategorije osiguranika plaća i država po nekim kriterijima kod HZZO. Dakle već tu imaš diskriminaciju jer imaš povlaštene kojima uslugu plaća država, a neki si moraju sami. Pa ti koji si plaćaju sami imaju različita prava ovisno o tome koliko plaćaju.
No to je ok jer je tržišna utakmica u igri.
Zašto sa cijepljenjem ne bi bila ista stvar? Poslodavac može (prilikom zapošljavanja?) tražiti od (budućeg?) zaposlenika da donese negativan test i potvrdu da je cijepljen.
Ako u javnom sektoru moraš potpisivati izjave da nisi u sukobu interesa ili moraš donijeti potvrdu o nekažnjavanju za specifična djela ako radiš poslove XX, zašto ne bi isto mogao i smio tražiti privatni poslodavac?
Most je kažeš strateški važan? Ako je toliko strateški važan zašto još nije riješeno pitanje prilaza istom? Znaš zašto? Jer EU ne otkupljuje zemlju u privatnom vlasništvu a država za to nema novaca.
Obzirom da jesi iz ZG, onda se sjećaš koliko dugo se produživala Branimirova i koliko je trajalo rješavanje pitanja vlasništva parcela kud je ista trebala ići?
Lažne COVID potvrde će se pojaviti, ako već i nisu. Ali mehanizmi zaštite su takvi da ćeš relativno lako detektirati lažnu potvrdu i takvu osobu - što? Ubiti, privesti, uhititi? Nema kazni za necijepljene. Ni nagrada za cijepljene. I sve dok je tako cijepljenje neće imati apsolutno nikakav utjecaj na život ičiji. Možda ako i kad opet napunimo bolnice i počne rasti broj umrlih zakon velikih brojeva dođe do izražaja pa se stvari promijene. Dotad? Piši kući propalo.