14.07.2024 | 13:48
dpasaric kaže:
Neću po tko zna koji put objašnjavati zašto paralela ne stoji.
Paralela i te kako stoji, jer još uvijek vrlo dobro znamo dokle se protezao Ruski utjecaj (Estonija, Latvija, Litva, Bjelorusija, Ukrajina i Modlavija direktno, tj. u sastavu CCCP, i Rumunjska, Bugarska, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska i pola Njemačke u Varašavskom paktu pod snažnim ruskim utjecajem), a znamo i što su mokri snovi Tzara Putina.
Nego ti lijepo jasno reci - jesi li spreman sam otići ratovati u Ukrajinu ili poslati svoje sinove/kćeri da odu na bojišnicu. DA ili NE?
Za ratovanje sam malo prestar, a jedan rat već imam iza sebe, i nisam baš lud za tim da opet sve ponovim.
Što se mojih kćeri tiče, one nisu vojni obveznici (ipak ne živimo u Izraelu), pa je mala vjerojatnost da će one ratovati bilo gdje.
A, što ćeš točno ti reći svojoj djeci ili unucima, ako im budeš morao objašnjavati zašto oni moraju učiti ruski, a nisu rusi?!
Ona paralela ti jasno govori da se europske države nikad i ni oko čega nisu mogli dogovoriti (osim oko EU, ali ni to nije dugo potrajalo), pa čak ni u slučaju kada ja u pitanju njihova opstojnost, tako da uopće nije čudno to da niti jedna država EU neće slati svoju vojsku u Ukrajinu, ali zato svakako šalju svoje oružje, jer im je jasno da Rusi, ako osvoje Ukrajinu, tu sigurno neće stati.
Na kraju krajeva, ipak su oni (Rusija) nuklearna velesila, i svakako neće trpjeti da im neko ide govoriti kako se trebaju ponašati.