18.07.2024 | 10:27
dpasaric kaže:
Ditto. Je li itko ovdje rekao s čime se to konkretno ne slaže i što je Roger Waters "nesuvislo"rekao?
Za ovaj video koji si ovdje postavio, ne znam što bih komentirao kada se velika većina skoro tri sata dugog monologa uopće ne odnosi na temu o kojoj pričamo, a to je Ukrajina.
Koliko vidim, on tu pokušava postaviti tezu da zapad treba prestati slati oružje u Ukrajinu, i "prisiliti" Ukrajinu na pregovore.
A, o ispravnosti njegovih stavova je najviše rekao on sam, kada je u jednom interview-u za RussiaToday (neposredno pred invaziju Rusije na Ukrajinu) izjavio:
"... you are telling them lies, like all this bullshit about Russia preparing to invade Ukraine... which, anybody with IQ above room temperature knows it is nonsense..."
Dakle, čovjek je toliko stručan o temi da, u vrijeme kad sve vijesti upućuju na to da će doći do napada Rusije na Ukrajinu, on zaključuje kako je sve to "bulšit" i da čak i ljudi sa kvocijentom inteligencije malo iznad sobne temperature, znaju da je to (invazija Rusije) glupost.
Slijedom iste te logike, on valjda očekuje da će, ako Zapad prestane sa dostavom vojne pomoći Ukrajini, a Zelenski pristane na pregovore, rat prestati, Rusi se povući, i mir će vladati do svršetka svijeta...
E, pa ja mislim (iako nisam vojni analitičar, ni strateg, niti igram StarCraft) da neće, nego će, ako Zapad prestane slati vojnu pomoć i naoružanje Rusija, kratkoročno, okupirati onaj dio Ukrajine koji im najviše odgovara (ne radi zaštite "svojih" Rusa, nego zbog izvora rudnih bogatstava) ili će Zelenski biti prisiljen prihvatit mir koji će opet značiti krnju Ukrajinu po želji Rusije, a dugoročno će Rusija kad-tad vratiti cijelu Ukrajinu pod svoju čizmu, jer su i sami rekli da Ukrajina ustvari ne postoji, nego je to Rusija.
Ne ratuje Zelenski zato što dobiva oružje od Zapada, nego zato što se mora braniti.
Da toga oružja nema, Rusi bi i dalje napadali, Ukrajinci bi se i dalje morali braniti, a bilo kakvi "pregovori" ne bi bili ništa drugo nego predaja Ukrajine na milost i nemilost Rusije.