Apple Pay - ima li zainteresiranih?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Pay - ima li zainteresiranih?

11.02.2020 | 17:16
Ne može se dodati Premium Visa u wallet.
11.02.2020 | 18:31
Tako je. Ne može Visa premium, nego samo ona koja je vezana uz tekući račun.
12.02.2020 | 07:39
Kako da dodam debitne kartice u Curve?
12.02.2020 | 09:52
Koju točno debitnu?
Curve ti generalno podržava Visu i MasterCard.
15.02.2020 | 14:40
i vizu i masater. Viza PBZ i Master Reiffeisen.
15.02.2020 | 15:45
To bi sve trebalo ići bez problema.

Uđeš u Curve app, klikneš na Wallet i gore desno imaš malu ikonicu kartica. Kada klikneš na to, izlistaju ti se trenutno dodane kartice ali imaš i opciju dodavanja novih.
15.02.2020 | 17:09
Da ali ne verificira?
15.02.2020 | 21:29
Ima nas još

Sve podesio, prošao sigurnost, odlučio isključiti beskontaktno za svaki slučaj i zaboravio na to
16.06.2020 | 19:41
PBZ Card od danas korisnicima svojih Premium Visa kartica, uključujući Premium Visa Gold, Premium Visa Platinum, Premium Visa Infinite i Visa Business Platinum, donosi uslugu Apple Pay.
16.06.2020 | 21:52
Premium ViSA prošla, Bussiness ipak nije. Možda sutra
17.06.2020 | 09:17
Blago vama ljudi. Zavidim...
17.06.2020 | 13:52
Baš imaš zašto

Još da nađem gdje se išta korisno može platiti Apple Payem...
17.06.2020 | 14:34
Osim bilo kojeg beskontaktnog EFTPOS uređaja, in-app/website plaćanje sam do sada koristio od merchanta kao što su: Ryanair, Uber, Lyft, Etsy, AirBnb, Zara, ASOS, UnderArmour, Wish, Joker.com...
17.06.2020 | 17:54
Bilo kojeg beskontaktnog posa? Ili radi samo na PBZ posovima?
Ugl, ako na nekima radi, a na nekima ne, onda mi to uopće nije praktičnije od beskontaktne kartice
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.06.2020 | 18:10
smayoo kaže:
Bilo kojeg beskontaktnog posa? Ili radi samo na PBZ posovima?
Ugl, ako na nekima radi, a na nekima ne, onda mi to uopće nije praktičnije od beskontaktne kartice

Iz vlastitog iskustva (doduše nije u pitanju PBZ Visa kao kartica povezana s Apple Pay uslugom nego Mastercard Revolut), Apple Pay radi na svim EFT POS uređajima koji podržavaju beskontaktno plaćanje. Plaćao u pekarnicama, supermarketima (Lidl, Spar, Konzum), trgovinama informatičke opreme, McDonaldsu, pivnici...
17.06.2020 | 19:38
Ajde... onda bi i mogao probati
Hvala obojici!
17.06.2020 | 21:02
smayoo kaže:
Baš imaš zašto

Još da nađem gdje se išta korisno može platiti Apple Payem...

Svugdje placam apple payom *nazalost jos uvijek revolut, cekam prokletu zabu da prode u ovo stoljece i omoguci. gubim naravno na konverziji sa deviznog kada stavljam na revolut, a volio bi to izbjeci.

Apple pay je zakon. Placam svugdje i to sa satom, tako da prislonim ruku i voila, placeno. Gdje god primaju beskontaktno (a sada je to skoro pa aposlutnosvugdje) primaju i apple pay.

Dodatna pogodnost, koja mi je dosta zgodna sto uber i wolt fino placam preko apple paya tako da nemoram odrzavat i paypal racun.

Super stvar, cekam dodatna prosirenja i jedva cekam da dode na zabu
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.06.2020 | 21:13
@stefanjos - "gubim naravno na konverziji sa deviznog kada stavljam na revolut" možeš izbjeći na način da uplaćuješ direktno s kunskog tekućeg ZABA-e.
18.06.2020 | 10:14
A kako plaćaš uber preko apple pay kad uber aplikacija za sredstvo plaćanja omogućava samo karticu ili paypal?
18.06.2020 | 10:46
Pozdrav svima, na forum.hr neki dan pročitao da apple
Pay dolazi u Erste 5.7. Je li to točno?
18.06.2020 | 12:16
Ja i dalje ne vidim neku veliku prednost apple pay mogućnosti plaćanja u odnosu na klasičnu karticu.
Vadio karticu iz novčanika ili vadio mobitel iz hlača, ne vidim neke razlike?
Ili ima nešto što propuštam?
18.06.2020 | 12:36
smayoo kaže:
A kako plaćaš uber preko apple pay kad uber aplikacija za sredstvo plaćanja omogućava samo karticu ili paypal?

Culi smo se privatno, ali da ljudi znaju, Apple Pay u Uberu meni radi jer imam Uber aplikaciju iz Australskog app store pa mi je ponudeno!
18.06.2020 | 12:38

Ja više ne nosim novčanik te tako stvaram razliku. Baš si razmišljam, ne mogu se sjetiti, kada sam nešto platio gotovinom ili karticom. Doduše nisam niti zahtjevan. Dućan, gablec, benzin, pekara, kiosk, ljekarna...

EDIT
Želio sam replicirati na dario15
18.06.2020 | 12:52
dario15 kaže:
Ja i dalje ne vidim neku veliku prednost apple pay mogućnosti plaćanja u odnosu na klasičnu karticu.
Ili ima nešto što propuštam?

A tek na apple watchu. Plaža. Cijeli dan kupanje. Skočim u dućan klincima po sladoled. Samo sat na ruci (i kupaće, ok, ajde). Apple pay radi i bez mobitela u blizini. I to u lokalnom dućanu na prilično udaljenom otoku.
18.06.2020 | 13:06
Pa meni je upravo na plaži puno praktičnija kartica, nego mobitel? Što će ti mobitel na plaži?
18.06.2020 | 13:08
stefanjos kaže:
smayoo kaže:

Culi smo se privatno, ali da ljudi znaju, Apple Pay u Uberu meni radi jer imam Uber aplikaciju iz Australskog app store pa mi je ponudeno!

Napravio sam se blesav i poslao pitanje Uberu zašto ne mogu dodati Apple Pay kao sredstvo plaćanja. Čekam odgovor.
18.06.2020 | 13:13
smayoo kaže:
Pa meni je upravo na plaži puno praktičnija kartica, nego mobitel? Što će ti mobitel na plaži?

Je, ali jos prakticniji apple watch
18.06.2020 | 13:26
stefanjos kaže:
smayoo kaže:

Je, ali jos prakticniji apple watch

Joj, odličan je. Zato sam ga i nabavio još i prije te priče s apple payom, ali kad je još i apple pay uletio, mrak. Puno manje gledam u mobitel. Ne volim ga niti ja na plaži.
18.06.2020 | 13:32
OK, to sam i pretpostavljao da ćete odgovoriti (zaboravio sam dodati da nemam apple watch); ali uglavnom to je to, ili vadim (nosim) novčanik ili mobitel, tako da zapravo nema neke prednosti (meni).

A što se tiče plaže, ionako nosim cash za pivu, tako da to nije za mene. Možda kao nešto dodatno kad ga uvedu za moju banku, ali zapravo nebitno.
23.06.2020 | 13:36
Danas dobio od Erste:

Nastavno na Vaš upit, obavještavamo Vas kako inicijalno s uvođenjem George aplikacije usluga Apple Pay-a neće biti dostupna, ali se intenzivno radi na njenom uvođenju te se nadamo da ćemo u skoroj budućnosti bili u mogućnosti ponuditi ovaj tip usluge našim klijentima.

Nažalost, u ovom trenutku Vam ne možemo dati konkretan odgovor u kojem roku će usluga biti razvijena.

Svakako Vaš kao i ostale prijedloge, uvažavamo s ciljem unapređenja naših usluga. Ljubazno Vas molimo za strpljenje, nadamo se da će implementacija usluge biti u što kraćem budućem periodu.

Taman se poveselio da će biti prije jer je netko napisao 5.7. nedavno.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 57 minuta
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO