23.06.2020 | 14:11
smayoo kaže:
Eto, ja sam isprobao ApplePay, mislim do sad jednom, u lounge baru hotela Bellevue u Malom Lošinju. Gospođa nije ni znala da se može platiti mobitelom.
I dalje nisam baš siguran da mi je to praktičnije od plaćanja karticom, barem nije za transakcije ispod 250 kn, ali recimo da je sigurnije, a možda tek malo manje praktično.
Vjerojatno će s vremenom to biti i korisnije. Trenutno, kome god (ugostitelji, trgovci, benzinske pumpe) da spomenem da bi platio mobitelom, svi se začude, uzvrpolje, uglavnom pokazuju više ili manje otvoreno nepovjerenje, a nekoliko njih mi je otvoreno odbilo dozvoliti da približim mobitel POS-u (valjda im to djeluje kao neki hakeraj). Nisam iznenađen time, naprotiv, očekivao sam takvo što...
Ovo mi se čini kao naučna fantastika gledano iz moje perspektive. U Zagrebu plaćam gdje god se može (čak i većini pekarnica), telefonom već godinu dana. Otkad je Revolut krenuo u Hrvatskoj. Ljudi oko mene plaćaju mobitelima, satovima i sl. i nitko se ne čudi još od ljeta. Očekivao sam da manje sredine kaskaju za većima, ali baš godinu dana nikada ne bih rekao.
Gotovinu i novčanik rijetko nosim sa sobom osim kada idemo negdje van grada na izlet gdje ne očekujem da npr. planinarski dom prima kartice ili beskontaktno plaćanje.
Baš me iznenadilo tvoje iskustvo.