24.06.2017 | 12:01
zabac kaže:
Kloba - pa sto se mucis i patis u drzavi koju skoro da i ne priznajes kao svoju jer su ti sve jednake. Posto imas znanja i vjestine, snasel se budes bilo gdje.
A nisu sve jednake?
Mi smo ubermansche?
Jel shvaćaš da je ovo što si sada napisao ekvivalent, Srbija do Tokija otprilike?
Žabac, prestani me pretpostavljat jer nemaš pojma tko sam, kako živim, i dali se "mučim i patim" ili sjedim i ne radim apsolutno ništa po cijele dane. Ja tebe ne pretpostavljam.
U ovoj se temi nismo složili, ok - nismo se složili. A to hoću li ja otići i gdje, je moja stvar, a ne tvoja.
Pitaj ove ljude koji odlaze masom u Irsku jer odlaze radi Tita ili zato da pruže sebi i klincima normalan život, a tim klincima je Tuđman daleka povijest, a Tito ravan dinosarima.
Cijelo vrijeme pišem kroz perspektivu običnog, malog čovjeka - kojemu nije bitno tko je na vlasti, nego da mu je plaća u redu, da ima od 1. do 31. za život, režije i malo sa strane - a mi smo tu zatrovani da se ne bavimo normalnim problemima nego tko ima kakva krvna zrnca. Prestrašno. Na ovim se prostorima rodio i jedan cezar. Jel i on Hrvat, Žabac?
Ili da srušimo centar Splita ili cijeli Solin jer se nije izjasnio kao Hrvat, već kao Rimljanin?
Živimo na prekrasnom teritoriju, i maksima "tuđe nećemo, svoje nedamo" je ona koje se Tuđman držao devedesetih, a i sam je bio obožavao Tita. Pa oponašao ga je u svemu kasnije. Samo treba biti objektivan i to vidjeti...
A ovo za vojsku, opet ne gledaš u kontekstu vremena u kojem se živjelo - nuklearnim bombama se prijetilo kao danas islamskim terorizmom, i jaka vojska je bila jako bitna. To što su je kasnije niže strasti upotrijebile na vlastiti narod, to nije Titov problem, bio je već u grobu 11 godina...
Al zaista mi se neda ovo više, kao da pričam s noćnom posudom - idem čitat knjigu...