baš je razno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

baš je razno

24.06.2017 | 17:06
zabac kaže:
Jesi siguran da je bio antifasisticki ustanak?
Tako su nas ucili. Neki tvrde suprotno ali to je za neku drugu temu.
Oprosti, tema nije pocela tako.

Čuj, ti uopće ne čitaš postove. Samo nasumično lupaš svoje teze.
Znaš li što je Sisački odred? Jesi li uopće pročitao moj post o tome? Ili išta drugo? Kad su nas to učili? Nas u školi sigurno nisu.
24.06.2017 | 17:10
Smayoo, trudio sam se argumentirano pisati baš zato da ne pobrišeš postove, a usporedbe ovakve i onakve su tu bile čisto da pokušam čovjeku dočarati koliko slijepo gleda na stvar. Jebiga, šteta truda
24.06.2017 | 17:13
Ima jedna dobra izreka:

NACIONALIZAM - uči te da budeš ponosan na sranje koje nisi napravio i da mrziš ljude koje nikad nisi upoznao.

Imao bih što reći i o religiji, ali onda će Smayoo sigurno i taj post obrisati, pa…
24.06.2017 | 17:16
"...ako si radio i sluzio fasistima...dobio si sto si zasluzio."
Salterusa u posti za vrijama NDH s djetetom je dobila sto je zasluzila jer je sluzila Pavelicu.
24.06.2017 | 17:31
zabac kaže:
"...ako si radio i sluzio fasistima...dobio si sto si zasluzio."
Salterusa u posti za vrijama NDH s djetetom je dobila sto je zasluzila jer je sluzila Pavelicu.

Nije u redu, ako je dobila, nije u redu. Slažem se.
Ali, ne misliš li da bi se svi mi sa ovog južno istočnog dijela Europe koji se nekad zvao Jugoslavija - trebali prestati baviti prošlošću i okrenuti se budućnosti?
Ej! Pa na Japan nije bačena jedna, nego dvije nuklearke!
Njemačka je sravnjena sa zemljom od istoka prema Berlinu, a i dobar dio zapada.
Pa opet - 20 godina nakon završetka WWII oni su počeli postajati izvozne sile, sa narodom odlučnim da spere ljagu sa sebe (ne svojih predaka) sebe i svoje djece - i postali svjetske sile.
A gdje smo mi 22 godine nakon završetka rata? Još uvijek u 41. - 45., neki u 45. - 90., to je ono najžalosnije - ne možeš imati budućnost ako se nisi pomirio s prošlošću.
A mi se eto, čak i na stranici posvećenoj tehnici čiji proizvođač u reklamama veliča razmišljanje i bivanje drugačijim - kao što je rekao Vanjuška - bavimo ovime, umjesto da pričamo kako se Marić ponovno provukao kroz ušicu igle, a Todorić uspio izmanipulirati da i dalje ostane u Nadzornom odboru Agrokora...
To je ono najžalosnije u cijeloj priči...
24.06.2017 | 17:31
Žabac. Pogledaj sad istini u oči - lakše ti se nadjebavat s Vanjuškom na razini političkih parola, nego pročitati ono što sam ti ja napisao s razumijevanjem i odgovoriti na moje pitanje, zar ne?
24.06.2017 | 17:33
Vanjuška kaže:
Smayoo, trudio sam se argumentirano pisati baš zato da ne pobrišeš postove, a usporedbe ovakve i onakve su tu bile čisto da pokušam čovjeku dočarati koliko slijepo gleda na stvar. Jebiga, šteta truda

Nažalost, svi tvoji argumenti padaju u vodu jer ih sam diskreditiraš time što ne uspijevaš dovršiti post bez potezanja uvreda.
24.06.2017 | 17:52
Objasnio sam ti na koga sam mislio. Doista vjeruješ da je šalteruša s djetetom zaslužila ono što su zaslužili poglavnik i njegova svita, te njihovi potrčci?
Nisam načistu kod tebe
24.06.2017 | 17:54
smayoo kaže:
zabac kaže:

Znaš li što je Sisački odred? Jesi li uopće pročitao moj post o tome? Ili išta drugo? Kad su nas to učili? Nas u školi sigurno nisu.

OK, pobrkao. Nisu ucili. Sad ti odgovori na moja pitanja.

@Kloba
Meni je tesko raspravljati o Agrokoru, Maricu jer to ne poznajem ali priznam, a vecina vas nema pojma kao niti je ali bi komentirala.
Odgovori mi kako je izraslo todoricevo carstvo?
Od kuda Tedeschome takav zalet? Mozes redati tajkune i vecini je ishodiste prije osnutka drzave.
Kako su se brojni "siroti" obrtnici i mali privatnici obogatili kroz Konzum kanal prodaje?
24.06.2017 | 17:54
smayoo kaže:
Vanjuška kaže:

Nažalost, svi tvoji argumenti padaju u vodu jer ih sam diskreditiraš time što ne uspijevaš dovršiti post bez potezanja uvreda.

Obrati pažnju da nisam direktno vrijeđao Žapca, ali jesam taj mentalitet te skupine. Sad, to ne bi smjelo biti povod za cenzuru; ali jebiga, da bi se zadržao privid objektivnosti treba nekad jače škarama.
24.06.2017 | 17:55
Nisi malo sutra. Ti i ja u konverzacili a ti vrijedjas koga, Stefa Deveruca?
24.06.2017 | 18:00
zabac kaže:
Nisi malo sutra. Ti i ja u konverzacili a ti vrijedjas koga, Stefa Deveruca?

Ako Štef Deverić razmišlja crno-bijelo kao ta skupina, onda sam i njega uvrijedio; tako je
Ne možeš neke ljude gledati samo kroz prizmu negativnosti, a druge samo kroz pozitivu, to nije realno.

Mislim da si ti vjerojatno OK dečko, pa ono hej, Mac user si, dovoljno si dakle pametan da razlučiš neke stvari, makar ti okolina govori da je Mac obično šminkersko poluproizvodno smeće.

E sad, kad bi taj način razmišljanja, propitkivanja koristio i za religiju, nacionalizam, tita i partiju, hdz i sdp - cijeli jedan svijet bi ti se otvorio.
To hoću reći.
24.06.2017 | 18:13
Pazi, ja protiv tebe nemam nista.
Propitivati nesto sto ne razumijes (religija) nije u redu.
Nacionalizam je kad mrzis - ja nikog ne mrzim
Tito - svijetski hohstapler i ratni zlocinac - nicim ne moze opravdati zlocine
Partija - kriminalna organizacija koja je sama sebi sveha
HDZ - dio onih gore koji su domoljubi, ali vise vole novce, nisu idealni jer su dozvolili kradju, a nesto su i sankcionirali (Polancec, Sanader ..
SDP - ostaci onih gore koji ne vole ovu drzavu, ali jako vole kune (i u NDH su se zvale ali im to ne smeta)
24.06.2017 | 18:41
@Kloba
Meni je tesko raspravljati o Agrokoru, Maricu jer to ne poznajem ali priznam, a vecina vas nema pojma kao niti je ali bi komentirala.
Od kuda Tedeschome takav zalet? Mozes redati tajkune i vecini je ishodiste prije osnutka drzave.
Kako su se brojni "siroti" obrtnici i mali privatnici obogatili kroz Konzum kanal prodaje?

Ja sam druškane, pratio Agrokor deset godina, i znam o toj firmi više nego što ćeš ti ikada znat. Bio sam u Kulmerovim dvorima još kad su se gradili, dok je još njihova PR voditeljica Ana tvrdila da će biti hotel za poslovnu klijentelu.
Uspjeh Agrokora vuče se od Ivičina oca Ante, rođenog 1927. godine u Zmijavcima kod Imotskog, direktora poljoprivrednog dobra zagrebačkog Agronomskog fakulteta u Božjakovini kod Dugog Sela. Karijeru je nastavio kao prvi čovjek Agrokombinata, onog koji se reklamirao “svako jutro jedno jaje”, bio je član Odbora Zagrebačke banke, nadasve moćan i dobro situiran, dio komunističke nomenklature, sa stanom na Pantovčaku, a nakon hrvatskog proljeća, kao prijatelj kruga oko Franje Tuđmana i braće Veselice, osuđen je na dugogodišnju zatvorsku kaznu - barem tako tvrde prijatelji obitelji Todorić.
No, istina je da je dobio je četiri i pol godine zatvora zbog pronevjere šest milijuna njemačkih maraka koje je proslijedio Matici hrvatskoj za kupnju oružja, a tok novca nikada do kraja nije razjašnjen - iako je navodno služio za kupovinu jednog tadašnjeg nogometaša iz jednog u drugi klub, a ne za oružje...
Sigurno je samo to da je na Ivici očeva presuda od četiri i pol godine zatvora u Staroj Gradiški trajno ostavila gorak okus.
No, da mi ti tvrdiš da o toj temi nemam pojma - samo dokazuje koliko se usuđuješ pretpostavljati o nekome...
Religija i vjera su dvije različite stvari, da se samo nadovežem na tebe i Vanjušku.
Vjerovat se može i u svoja četiri zida, na livadi, na vrhu planine, sam u prirodi - tamo ćeš prije osjetiti boga nego u svemu onome kiču zlata u Rimu...
Po tebi je sigurno i Isus bio bjel, jelda? Nema veze što je živio u jugoistočnoj Aziji, ali bio je plavokos, s plavim očima...
24.06.2017 | 18:59
Vanjuška kaže:
Obrati pažnju da nisam direktno vrijeđao Žapca, ali jesam taj mentalitet te skupine. Sad, to ne bi smjelo biti povod za cenzuru; ali jebiga, da bi se zadržao privid objektivnosti treba nekad jače škarama.

Ne prolaze te tehnikalije kod mene.
Namjerno si posegao za uvredljivim tonom, da bi izazvao emotivnu reakciju. To što si rečenicu složio tako da, tehnički, kao, nisi uvrijedio sugovornika - fućka se meni, nisam lingvist, niti pravnik.
Ako sam Hammeru brisao postove iz tog istog razloga, i tebi ću.
24.06.2017 | 19:01
Svi vi koji branite Tita, jel možete jednostavno reći da je bio zločinac i točka. Jasno je da nemožete, doduše reći ćete da je bio zločinal, ali....i onda to pravdati s nečim što je kao napravio dobro, pa koliko mu je ljudi bilo na sprovodu i koliko je s njim sati razgovarao Robert ( @kloba to ti sigurno znaš ) Sve te komunističo-udbaške mantre slušamo godinama, tako da nam u današnje vrijeme paradiraju nekakve Antifašističke Lige ???, alo tko je tu lud i gdje su fašisti.
50 godina smo slavili 27.07 četnički ustanak u Kninu u kojem nije bilo niti jednog Hrvata, pa se ipak promjenilo. Takvih neistina ima bezbroj, ali će sve izaći na vidjelo mic-po mic. Bivši sistem je vladao 45 g i bilo je itekako vremena da se pripreme na ono što će doći. Danas te strukture i dalje drže sve poluge vlasti i vladaju, a nama daju da kosti da se glođemo. Netko tko je dojen s takvom ideologijom cijeli život, nemože preko noći promjeniti mišljenje, pa će vjerovatno i umrijeti s njom.

Ja čak mogu i razumjeti ljude koji brane Tita, jer su oni stvarno u to uvjereni i misle da rade nešto dobro. Vjerojatno kad bi saznali (neću reći cijelu istinu o tome jer je to utopija) veći dio istine, promjenili bi svoja razmišljanja. Da nebi bilo zabune, ovdje govorim o djeci onih zadojenih, za njih je kasno. Najgori su oni, koji znaju istinu a to rade samo zbog svoje materijalne koristi, jer nekih drugih vještina i znanja nemaju koje bi ponudili na tržištu rada.

@kloba, ti si novinar i imaš vjerojatno bolji pristup informacijama od nas, pa me čudi tvoj stav. Evo ti zadatak pa istraži jel ovo razmišnjanje Moše Pijade istina.

"Citat Moše Pijade s prvog zasjednja AVNOJ-a, Bihać, studeni 1942.

Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.

Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.

Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."

(Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) pod oznakom K-12, 30/12)
24.06.2017 | 19:03
zabac kaže:
smayoo kaže:
zabac kaže:

OK, pobrkao. Nisu ucili. Sad ti odgovori na moja pitanja.

Ali ti nisi ni na jedno moje pitanje odgvorio!
Kakve veze ima cijeli tvoj rant na temu komunista, Bleiburga, Tita, Jugoslavena i što ja znam čega sve ne - sa Sisačkim odredom i autentičnim činom antifašizma koji ni na koji način nije bio povezan s KPJ?
Ajde, daj, priznaj - potpuno si zabudalio. Nešto što je bez ikakve diskusije dobro i pozitivno, ti si sam u svojoj percepciji asocijativno povezao s nečim drugim i onda si opleo po tome ko Maksim po diziviziji, a da nisi ni na čas o tome stao i razmislio.
24.06.2017 | 19:13
Vanjuška ja ne vjerujem da si ti rođen u Zagrebu. Po načinu kako se razgovaraš, užas. Strašno čovječe, fakat strašno!

Ajd okanite se više Tite i Pavelića. Odite na cestu i energiju prosipajte protiv ona 150 i kusur stvorenja u saboru. Čast iznimkama koje se daju nabrojat na jednu ruku.
24.06.2017 | 19:13
Cairblanco - sigurno se neću umarati time što je napisao Moša Pijade prije skoro 80 godina (1942., jel?). OK. Siguran sam da si u pravu.
Ali tvrditi da nam je zbog njih DANAS ovako kako je je smiješno u najmanju ruku.
Stvarno čovjek ne zna bi li se smijao ili plakao...
Pa ti ljudi su mrtvi odavno, kakva UDBA, kakvi bakrači, alo?
Pa još 24 godine i biti će 100 godina od početka WWII.
A ti tvrdiš da si Titovi organi otprilike i danas na glavnim pozicijama vlasti.
Da, i u istočnom dijelu Njemačke potajno vlada DDR - to je na toj razini razmišljanja...
Da komunističko-udbaške mantre...
Pa diviš se proizvodima iz komunističke republike Kine, šta to ne bojkotiraš - kada si toliki protivnik njihovih mantri? Ako je danas netko komunist - to su Kina i Sjeverna Koreja.
A  se proizvodi u Kini. Molim lijepo, to su komunističke zemlje koje treba bojkotirati!!!
Ajmo cairblanco, zabac - prebacite se na hrvatsku pamet.
24.06.2017 | 19:22
Kloba ti fakat misliš da određene skupine/stavovi/svjetonazori kad tad moraju izgubiti svoj slijed. Ako tako misliš, gadno se varaš. Pa određene skupine drmaju svijetom stoljećima, zašto onda nebi neke decenijama.
Dida ili otac nakrkančili para preko grbače jadnih i potrošenih, za svoju djecu i unučad tj. današnju kvazi elitu. Još kad im se pribroje i oni iz privatizacije. Stari moj, to je kupleraj samo takav koji neće nadhebat nitko živ na kugli zemaljskoj.
24.06.2017 | 19:35
@Kloba, nisi bio sigurno prisutan kad su se Kulmerovi dvori gradili, mozda preuredjivali, ali gradili ne.
c/p s internet sam mogao i ja vezano za trnovit out Todorica do carstva koje sad imaju/nemaju.
Ako si novinar onda je mnogo stvari jasno.
Daljnja rasprava s tobom je zavrsena.
24.06.2017 | 19:39
Da se mene pita, popriličan broj ljudi u HR bi završilo na resetiranju mozga. Ovo je neviđen primjer podjele društva i kao takvi nećemo još dugo.
24.06.2017 | 19:40
cariblanco kaže:
(Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) pod oznakom K-12, 30/12)

Čak nisi ni trebao točno taj dokument citirati. Ima i puno ilustrativnijih. To je samo pojednostavljena (da ne kažem - banalizirana) staljinistička doktrina koju je u to doba KPJ slijedila. I upravo to je najbolji dokaz da su ti ljudi (kako god oni sami sebe zvali) bili sve, samo ne - komunisti.

Komunizam je teorijski model društva kojeg je još u 16. stoljeću u knjizi "Utopia" opisao Sir Thomas Moore (kojeg rimokatolička crkva slavi kao sveca). To je društvo blagostanja i napretka, u kojem nema privatnog vlasništva, a temeljni društveni i ekonomski postulati su - svatko radi koliko može i svatko koristi koliko mu je potrebno.*

(Naravno, takvo je društvo u praksi neostvarivo jer su ljudske individue u suštini u prevelikom postotku gramzljiva, zavidna i lijena stoka pa imaju problem s oba ta postulata - većina ljudi kao pojedinaca, u uvjetima kad ima tu mogućnost bez neposrednih posljedica, grabi više nego što treba, ali se svakako trudi raditi manje nego što može ili čak uopće. Radi čega oni koji su to prethodno uspjeli (ugrabiti više nego što trebaju da bi mogli ne raditi) plaćaju one koji tome teže (u suštini - živjeti na tuđoj grbači) da im budu oružana zaštita (garda, vojska, policija, milicija, itd.) od onih koji bi to isto htjeli, ali im nije pošlo za rukom. Onda slijedi cijeli daljnji razvoj političkog sustava - zakoni, sudovi, izbori, parlamenti, tzv. demokracija...)

Uglavnom, samoprozvani "komunisti" koji su nasilno preuzimali vlast tokom 20. stoljeća, naravno, nisu mogli, niti su uopće htjeli ostvariti to "utopijsko" društvo općeg blagostanja gdje svatko radi koliko može, a uzima koliko mu treba, za boljitak kolektiva. Ne samo zato što je teško (ili nemoguće) ljude u samo par generacija preodgojiti, nego i zato što njih zapravo boljitak kolektiva i nije (primarno) zanimao. Zanimalo ih je samo promijeniti odnos snaga u društvu, da oni budu ti koji su povlašteni (koji imaju više nego im treba, a rade manje nego mogu, ili uopće ne rade) - za detalje vidi "Životinjsku farmu" Georgea Orwella.

Naravno, ako se deklarativno skrivaš iza nekog političkog pamfleta, moraš pokazati da ostvaruješ ono što proklamiraš - društvo jednakih - makar na pojavnoj razini. Kad već nisu mogli ostvariti društvo blagostanja (gdje svi imaju koliko im treba, dakle gdje su svi jednako bogati)**, ostvarili su društvo siromaštva (gdje nitko osim malobrojne elite nema koliko mu treba, dakle gdje su svi jednako siromašni).

Fusnote:

* Osobita zanimljivost je da u tom djelu nema baš ništa što bi bilo u suprotnosti s ičim napisanim u Evanđeljima. Uostalom, Thomas Moore je bio crkveni velikodostojnik.

** ...a nisu mogli, jer za ostvariti takvo društvo ključan element je RAD, a ne RAT
24.06.2017 | 19:41
Zato što komunizam nije masonizam. Svijetom danas vladaju Bilateralna skupina, korporacije, financijske institucije, moćnici i bogataši sve više smiju činiti što god ih je volja. Čak i predsjednici supersila poput Amerike postaju lutke kojima upravljaju oni. Trump ti je najbolji primjer. Ukinuo američki ulazak u pariški sporazum o klimi, prerezao nihovo u desetak međunarodnih i unutarnjih odredbi...
A komunizam je faza zamišljena od Karla Marxa, isprobana od Lenjina, uništena od Staljina i ostalih diktatora redom kako se javljaju u povijesti. Ali Jugoslavija je bila socijalistička država više nego komunistička - da si 80-ih bio u tadašnjoj Poljskoj, Mađarskoj ili Čehoslovačkoj - znao bi. Oni su nas gledali kao bogove i mrzili su nas. Ali to sada nije bitno, taj je sistem osuđen na propast i propao je - prema tome tvrditi da danas taj komunizam ičime vlada je zaista smiješno.
No, činjenica je da su Šveđani dolazili ovdje da bi pokupili neke socijalističke metode od Juge, to mi je potvrđeno u INA-i. Mađari su učili od naših stručnjaka o nafti, a sada su nas kupili, prvo od SDP-a za 25% plus jednu dionicu, a onda je Sanader prodao ostatak, i oni su postali gotovo pa većinski vlasnici okosnice našeg gospodarstva. Ali to je UDBA kriva?
24.06.2017 | 19:44
Kloba kaže:
Cairblanco - sigurno se neću umarati time što je napisao Moša Pijade prije skoro 80 godina (1942., jel?). OK. Siguran sam da si u pravu.
Ali tvrditi da nam je zbog njih DANAS ovako kako je je smiješno u najmanju ruku.
Stvarno čovjek ne zna bi li se smijao ili plakao...
Pa ti ljudi su mrtvi odavno, kakva UDBA, kakvi bakrači, alo?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slobodno možeš i plakati i biti uvjeren, da npr. sova Šeks, nedra i odlućuje o hdz_u
Zašto nisu otvoreni arhivi, pa zato da oni mogu manipulirati s tim. Vidiš kakva se ovdje povela rasprava, tako je i na ulici...sad je najvažnije pitanje ima trga, klasično odvačenje pažnje. Nemoj mi umetati ono što nisam rekao, pa ostavi ti DDR i Njemce na miru i živi u uvjerenju da bivše strukture ne drmaju zemljom.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pa još 24 godine i biti će 100 godina od početka WWII.
A ti tvrdiš da si Titovi organi otprilike i danas na glavnim pozicijama vlasti.
Da, i u istočnom dijelu Njemačke potajno vlada DDR - to je na toj razini razmišljanja...
Da komunističko-udbaške mantre...
Pa diviš se proizvodima iz komunističke republike Kine, šta to ne bojkotiraš - kada si toliki protivnik njihovih mantri? Ako je danas netko komunist - to su Kina i Sjeverna Koreja.
A  se proizvodi u Kini. Molim lijepo, to su komunističke zemlje koje treba bojkotirati!!!
Ajmo cairblanco, zabac - prebacite se na hrvatsku pamet.

Čudna izjava za nekog tko se predstavlja novinarom,da je Kina komunistička zamlja. Može biti na papiru, ali znaš li ti koliko oni imaju milijaredera, tko daje najveću lovu nogometašima...
24.06.2017 | 19:49
zabac kaže:
@Kloba, nisi bio sigurno prisutan kad su se Kulmerovi dvori gradili, mozda preuredjivali, ali gradili ne.
c/p s internet sam mogao i ja vezano za trnovit out Todorica do carstva koje sad imaju/nemaju.
Ako si novinar onda je mnogo stvari jasno.
Daljnja rasprava s tobom je zavrsena.

Kulmerovi dvori su bili ruševina, prema tome oni su se iznova gradili po slikama kakve su pronađene u arhivu prije nego što su eksplodirali. Ti ćeš meni tvrditi di sam bio ili nisam. Ili da nešto prepisujem?
Ja nisam aktivno u novinarstvu od 2008. godine, prema tome copy/paste generacija nisam - svaki ti je argument slabiji od onog prijašnjeg.
Izrezivao sam tekstove, mladi - nadobudni novinar - i da mi se da čeprkati sada ti slikam naslovnicu toga - ali dokazivati se tebi mi je ispod časti.
Evo ti link šta sam pisao u Poslovnom dnevniku, gdje sam pratio energetiku. Večernjak nema više link za taj prokleti Kulmer, al ja ga imam u fasciklu. Nemoj me izazivati, stvarno nemaš pojma o meni - a kakiš ga puno. I Kulmerovi su se dvori gradili ispočetka, jer su ostali samo kameni temeljci, grunula je zgrada puna oružja koja se koristila kao skladište i gotovo pola stoljeća kamenje je skupljalo prašinu tako...
www.poslovni.hr/trazi?query=dalibor+klobučar&author=Dalibor+Klobučar&action=Pretraži
24.06.2017 | 19:52
Nema straha @cariblanco, dok je nas iznad Knina bude vijorila Hrvatska zastava.
24.06.2017 | 19:53
cariblanco kaže:
Čudna izjava za nekog tko se predstavlja novinarom,da je Kina komunistička zamlja. Može biti na papiru, ali znaš li ti koliko oni imaju milijaredera, tko daje najveću lovu nogometašima...

Kako oni to kažu "Jedna zemlja - dva sustava" . Zato i kažem - smiješno je. Može se bilo koja vlast deklarativno prozvati kako god želi. Komunisti, socijalisti, demokršćani, socijaldemokrati, liberali... sithi i jediji, u krajnjoj liniji. Sasvim je svejedno kako se koji zove. Svima je prvenstveni cilj - ostati na vlasti (jer Vlasta je bogata i Vlasta te časti... ) i živjeti na tuđoj grbači.
24.06.2017 | 19:59
Kloba kaže:
@Kloba

Ja sam druškane, pratio Agrokor deset godina, i znam o toj firmi više nego što ćeš ti ikada znat. Bio sam u Kulmerovim dvorima još kad su se gradili, dok je još njihova PR voditeljica Ana tvrdila da će biti hotel za poslovnu klijentelu.
Uspjeh Agrokora vuče se od Ivičina oca Ante, rođenog 1927. godine u Zmijavcima kod Imotskog, direktora poljoprivrednog dobra zagrebačkog Agronomskog fakulteta u Božjakovini kod Dugog Sela. Karijeru je nastavio kao prvi čovjek Agrokombinata, onog koji se reklamirao “svako jutro jedno jaje”, bio je član Odbora Zagrebačke banke, nadasve moćan i dobro situiran, dio komunističke nomenklature, sa stanom na Pantovčaku, a nakon hrvatskog proljeća, kao prijatelj kruga oko Franje Tuđmana i braće Veselice, osuđen je na dugogodišnju zatvorsku kaznu - barem tako tvrde prijatelji obitelji Todorić.
No, istina je da je dobio je četiri i pol godine zatvora zbog pronevjere šest milijuna njemačkih maraka koje je proslijedio Matici hrvatskoj za kupnju oružja, a tok novca nikada do kraja nije razjašnjen - iako je navodno služio za kupovinu jednog tadašnjeg nogometaša iz jednog u drugi klub, a ne za oružje...
Sigurno je samo to da je na Ivici očeva presuda od četiri i pol godine zatvora u Staroj Gradiški trajno ostavila gorak okus.
No, da mi ti tvrdiš da o toj temi nemam pojma - samo dokazuje koliko se usuđuješ pretpostavljati o nekome...
Religija i vjera su dvije različite stvari, da se samo nadovežem na tebe i Vanjušku.
Vjerovat se može i u svoja četiri zida, na livadi, na vrhu planine, sam u prirodi - tamo ćeš prije osjetiti boga nego u svemu onome kiču zlata u Rimu...
Po tebi je sigurno i Isus bio bjel, jelda? Nema veze što je živio u jugoistočnoj Aziji, ali bio je plavokos, s plavim očima...

Neznam jesi ili nisi c/p generacija ali clanak www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/najintr...o-u-zatvoru/5784279/ je jako slican tvome o Todoricima.
Ispricavam se jedino ako si ti Jurica Korbler.
24.06.2017 | 20:00
zabac kaže:
Nema straha @cariblanco, dok je nas iznad Knina bude vijorila Hrvatska zastava.
Je, ti si bitan faktor za HR zastavu samo takav...
cairblanco - znam tko ima najviše milijardera i tko daje najviše love nogometašima, ali imaju i najveći Komunističku partiju isto tako. Kako to da Kinu gledaš tako širokoi shvaćaš je, a ovdje tu usko i ako nije crno, onda je bijelo i obrnuto?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO