26.06.2017 | 17:08
JOHN kaže:
Kad sam ja opravdavao nekog? Iznosiš laži. Protiv sam lopovluka, egzekutora te na temelju toga osuđujem oba ondašnja režima i svaki koji nekome čini zlo. Ti i dalje trubi po svom ali ja ne sudjelujem u ovakvim čerupanjima oko pojedinaca jer jednostvno ne vidim nikakve svrhe od toga. Institucije kada i ako ikada budu posložene kako spada i kada budu u stanju neovisno djelovati, pozabavit će se svim pojedincima.
Ti si prvi skočio na mene kad sam rekao da je za mene Gotovina izdajica. Prvi si, uz Žapca koji ne priznaje ni jednu drugu istinu o Franji osim da je bio veliki vođa i najveći sin naše domovine
)) To si zaboravio? E, ja nisam.
Ali pružam ruku pomirenja, idemo dalje, označimo primjereno sve grobove i jame, bez zloglasnog ZDS, a onda popravimo i grobove i jame palih antifašističkih boraca, koje su u međuvremenu "domoljubi" minirali… Zatim idemo dalje razdvojiti crkvu od države i smanjiti joj državne dotacije, odnosno preusmjeriti ih kroz crkveni porez u kojem će svaki stanovnik zemlje sam birati kome ga plaća - ja ću ga rado preusmjeriti u bolnice ili neke udruge za invalide.Hajmo i pokrenuti kurikularnu reformu u kojoj će napokon djeca učiti, a ne bubati pizdarije napamet, okrenuti se budućnosti, a ne prošlosti; a onda bi mogli i smanjiti državni aparat i preusmjeriti te silne novce na pokretanje proizvodnje i da se oni koji su emigrirali vrate…
Kako ti se sviđa ideja?
Nikome ništa ne nametati, pustiti ljude da budu ljudi, gledati kroz prizmu ljubavi, a ne mržnje. Idemo?
Nekako osjećam da biste i ti i Žabac prvi rekli ne, jer vam se kosi sa svjetonazorom.
Niti jedan desničar mi nije nikad otvoreno objasnio zašto je bitno:
1. Da država financira crkvu? Osobito siromašna država pred izumiranjem, zašto se ne ugledamo na Italiju, Njemačku?
2. Zašto djeca ne bi učila vjeronauk u crkvi, ionako su u školi preopterećeni
3. Zašto im smetaju gayevi? Njima sličnima su 50 g ranije smetala ženska prava, 100g ranije crnci…
4. Seksualna edukacija - tko normalan ima nešto protiv toga? Djeca se seksaju u 5-6 razredu, bez zaštite, bez ičega, i najebu jer eto "premladi su da nauče o tome". Logika kojom se ravnate - da će edukacija od njih načiniti promiskuitetne osobe je suluda, baš naprotiv, znat će sve opasnosti i rizike, lakše će reći NE.
5. Abortus - u 21 stoljeću se razmišlja o zabrani, zašto? Kako itko može podržavati zabranu? Sad ćete ispaliti da sam ubojica djece itd, ignorirajući opet ono što ponavljam - EDUKACIJA, educiraj ljude o kontracepciji i rezultat je manje neželjenih trudnoća = nestanak abortusa. Tako se stvari rješavaju, a ne zabranama.
6. Dodajte još neko goruće pitanje slobodno…
žabac, John, može ukratko na ovih 5 zašto ste protiv.