24.03.2018 | 18:25
Elektronika da ima veze s dizajnom Tesle? Ne kužim te.
Ti mene ne kužiš?
Pa ti si započeo post tvrdnjom da su dizajneri Tesle poluidioti i dalje nastavio rant na temu toga kako je elektronika najveće zlo na svijetu...
I ja se cijelo vrijeme trudim shvatiti logičku vezu između te dvije tvrdnje...
Elektronika kod auta? Di da krenem. Ključ kartice
Kartice ili privjeske, koristim takve ključeve auta već 10 godina, na 5 različitih auta. NIkad ni na jednom problema. Čak ni na VW.
, led rasvjeta,
LED svjetla na autima su jedina s kojima NIKAD nisam imao problema. Kakve ti to aute voziš?
elektronika sjedala,
Što ti znači "elektronika" sjedala? Misliš na elektromotore za podešavanje visine, udaljenosti i nagiba sjedala? Zašto je to "elektronika"? Znaš li ti što točno znači "elektronika" u odnosu na "elektrika" i "elektromehanika"?
Uglavnom, električno podešavanje sjedala na svim autima na kojima sam to imao krepa nakon nekog vremena. Ono što se dogodi je - da pukne neko plastično govance u prijenosu. Dakle - mehanika. Elektrika uredno radi i dalje.
lambda sonde,
Otkad se lambda sonde uopće koriste. Dakle, dvadesetak godina, nikad, ali NIKAD nisam imao problem s lambda sondom, osim na jednom autu, na kojem je nakon 250.000 km krepao grijač lambda sonde.
senzori kiše,
Taj senzor je toliko trivijalan da ni ne znam što bi se na njemu moglo pokvariti. Ja sam do sad vozio 4 auta s tim senzorom i na svima je radio jednako dobro prvog dana kao i zadnjeg. Na nekima od tih auta softver nije bio najbolje podešen pa aktivira brisače neujednačeno (pri istom podešenju osjetljivosti i istom intenzitetu kiše nekad zaglupavi pa "zaboravi" uključiti brisače, odnosno zakasni s tim). I to su bili auti od prije 10-12 godina. Na ovim novijima nema više takvih problema.
senzori svijetla,
Kakav je to senzor? Koji automatski pali svjetla u tunelu i sl? To nikad ne koristim jer su mi svjetla uvijek upaljena. Također - to je toliko trivijalan senzor da ne znam što se uopće može pokvariti. Jesi li siguran da problem nije u tome da mu je "oko" zamrljano blatom ili sl.?
senzori parkiranja itd..
Njih sam imao na dva auta. Na jednom su prestali raditi jer sam ja jednog mehanički oštetio i ne želim platiti sramno visoku cijenu koju servis traži za zamjenu. Na drugom radi vrlo zadovoljavajuće.
Pa kaj sam ja vidim da ovi senzori među zadnjim navedenim, k..ca ne valjaju.
To je vrlo inženjerski precizna kvalifikacija. "K..ca ne valjaju".
Iz toga je posve jasno vidljivo kakav si točno problem imao s njima.
Što je zapravo tvoj problem? Zaista ti se svi ti nabrojani senzori neizostavno na svim autima koje si vozio - kvare? Ili oni ne funkcioniraju onako kako si TI zamislio da bi trebali? Je li u tome problem? Da imaš nerealna očekivanja? Kao Daddo u vezi baterija koje se ugrađuju u petparačke mobitele pa na temelju donosi sud o aktualnom stanju razvoja tehnologije baterija...