iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

15.01.2012 | 20:52
@ zabac , ako ti nije JBan ubaciš drugu sim karticu i spojiš na itunes. Bar je meni tako bilo. Malo treba čekati dok se to obavi. Meni su preporučili pola sata, ali je bilo prije gotovo.
15.01.2012 | 20:54
zabac kaže:
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 24minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?

Piše ti u temi, samo treba koristit search i/ili pročitati.
16.01.2012 | 01:40
zabac kaže:
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 24minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?

Koje si sve podatke slao u mail-u?
16.01.2012 | 01:46
opet jedan padobranac.
pa piše ti ovdje u temi, samo treba koristiti search ili pogledati gore na stranici.

zar nije lijepo gore napisano, citiram:

Podaci koje je potrebno poslati u mailu su: Ime i prezime, jamstveni list ili preslika računa, kontakt broj, IMEI uređaja i broj s kojim je uređaj kupljen. Mail adresa na koju se šalju potrebni podaci: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . U subject (Naslov) maila potrebno je navesti "Otključavanje uređaja".
16.01.2012 | 07:30
Ti odmah o padobrancima. Pročitao sam i gore navedeno ali mene zanima šta je on sve slao, tj. da li je slao sve podatke koji su navedeni u postu ili neke nije. To mene zanima jer imam 3gs stariji od 2 godine koji radi na t-mobile ali je kupljen preko oglasnika te tako nemam informacije o pretplatničkom broju niti račun i sl. Po meni mislim da bi bilo dovoljno poslati samo imei i kontakt broj pošto oni posjeduju ostale podatke. Uostalom hakom je naveo da je operater dužan otključati ako su ispunjeni uvjeti a ne postavljati svoja pravila.
16.01.2012 | 10:49
S obzirom da meni još telefon nije otključan a predao sam, kao što rekoh, zahtjev osobno u srijedu, sada sam poslao mail na adresu koju je hackervis ostavio po drugi put pa me baš zanima da li su revniji od zaposlenika u centrima.

Ako ću opet čekat danima morat ću jednostavno nekog pridavit.
16.01.2012 | 13:57
Poslao sam o kojem se telefonu radi, ime i prezime, IMEI, kontakt broj i broj s kojim je kupljen telefon, sken računa i grancije (čuvam te papire i samo Bog zna zakaj). E-mail je onaj gore navedeni sa subjektom kako je @Hackervis naveo. Nisam probao gurati grugu karticu u nutra jer mi treba telefon takav kakav je sada (na T-Com-u). Kad produžim ugovor krajem godine, onda ću bez straha eksperimentirati.
16.01.2012 | 15:26
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Sretan!
Čini se da to što sam išao u Vukovarsku i nije nešto puno pomoglo, no, slao sam im prekjučer e-mail ponovno za otključavanje, te su me danas kontaktirali, te nakon slanja jamstva, i malo razgovora, rekli su da je iPhone 4 otključan!
Te su me nazvali ponovno, i navodili me, prvo iTunes nikako nakon sinkronizacije nije htio aktivirati, pa kako imam JB-an iPhone i još tome tethered, imao sam zajebanciju kada mi je lik rekao da moram restartati uređaj hahahha, al uspio sam i to, nakon restarta mreže nije htio naći aktivaciju, no nakon sljedećeg full restarta, spojen iPhone na iTunes, krenuo je sa aktivacijom, te tako se i otključao!
Eto!
16.01.2012 | 15:29
Ugh! No, nakon aktivacije, kada spojim iPhone na iTunes za sinkronizaciju, me traži aktivaciju i registraciju uređaja...
I kada upišem svoj Apple account, iTunes se sruši...WTF?!
Kaj da radim? :O

EDIT1: odnosno iTunes me pita za registraciju, te kada hoću regati uređaj na taj Apple account, iTunes se sruši, no inače mogu preskočiti tu registraciju, i onda nastavi sa normalnim iTunes procesom sinkronizacije...
Zar ću ti inače morati preskakati ili kaj? :O
16.01.2012 | 18:37
Probaj opet full restore. Meni se tako dešavalo kad sam s iOS 3 išao na iOS 4 (4G je bio telefon) par restorea i prošlo je s time kako radiš bez povlačenja podataka, to poslije ručno prebaciš (kontakte, appove i ostalo).
16.01.2012 | 19:04
vedranius kaže:
Ugh! No, nakon aktivacije, kada spojim iPhone na iTunes za sinkronizaciju, me traži aktivaciju i registraciju uređaja...
I kada upišem svoj Apple account, iTunes se sruši...WTF?!
Kaj da radim? :O

EDIT1: odnosno iTunes me pita za registraciju, te kada hoću regati uređaj na taj Apple account, iTunes se sruši, no inače mogu preskočiti tu registraciju, i onda nastavi sa normalnim iTunes procesom sinkronizacije...
Zar ću ti inače morati preskakati ili kaj? :O

napravi proceduru sa SAM-om kako sam ti rekao.
16.01.2012 | 21:19
Evo napokon i meni otključali telefon.

Napravio sam deaktivaciju sa SAM-om i prilikom spajanja na itunes se pojavio toliko isčekivani ekran.
17.01.2012 | 15:56
je li tko od vas kontaktirao direktno HAKOM? kako im se može uputiti neko pitanje? mora li se baš registrirati kod njih?

naime, ovi u T-comu me zajebavaju s tim računom ili garancijom pa me zanima imaju li oni pravo sukladno zakonu tražiti te papire od nas.
ne žele mi otključati mobitel bez kopije računa ili garancije, a ja do istih ne mogu doći...
17.01.2012 | 16:11
01/4896-000 je broj od HAKOMA, dobit ćeš centralu i pitaj da te negdje spoje, pa onda obrazloži upit.
mislim da nebi smjeli te tražit papire, ako si kupio pod pretplatom.
17.01.2012 | 16:30
e, nije pod pretplatom kupljen nego u slobodnoj prodaji kod t-com partnera...
17.01.2012 | 16:46
@Hackerivs, trenutno sam posustao na to da instaliram taj SAM, i trenutno mi je iPhone brickan da...
Odnosno, load-a se već 10 minuta, te Apple logo stoji... fino... :/
17.01.2012 | 17:07
Uradi hard reset apart,pa izbaci iz recovery mode
17.01.2012 | 17:12
Funny thing, nakon kaj se SAM instalirao, iPhone se load-ao i load-ao i ništa se nije htijelo dogoditi, no, dobio sam e-mail na iPhone, LOL, i skužio da zapravo radi, te sam resetirao iPhone sa SLEEP i HOME i normalno se bootao... rekoh, wtf
17.01.2012 | 17:16
Rekao sam ti sta da uradis
17.01.2012 | 17:30
Nakon deaktiviranja i postupka kojeg je Hackerivs objasnio sa SAM-om, ista stvar mi se i dalje događa sa iTunes-om, kada hoću registrirati iPhone na neki account, jednostavno se sruši...
Kaj da backupiram svejedno aktivaciju preko SAM-a, a registraciji kažem, NEVER REGISTER?!
17.01.2012 | 17:39
Finn kaže:
je li tko od vas kontaktirao direktno HAKOM? kako im se može uputiti neko pitanje? mora li se baš registrirati kod njih?

naime, ovi u T-comu me zajebavaju s tim računom ili garancijom pa me zanima imaju li oni pravo sukladno zakonu tražiti te papire od nas.
ne žele mi otključati mobitel bez kopije računa ili garancije, a ja do istih ne mogu doći...

Ja sam im slao mail pošto također nemam račun niti garanciju gdje sam pitao da li oni smiju postavljati uvjete pod kojima će otključavati mobitel a pod kojima ne. Slao sam prije 2 dana i još nisam dobio odgovor. Registrirao sam se kod njih i sa njihove stranice slao mail
17.01.2012 | 17:41
Da me niko ne shvati pogresno,da sam ja tek otkljucao iPhone na nacin koji se ovdje spominje(fabricki) ja bih definitivno uradio restore i prijavio mobitel set new.To je samo moje misjenje i ne kosi se sa opcijom deaktivacije preko SAM.Ali sam uvijek radije za slaganje svega ponovo nego vracanja backup-a ili prckanja po cydia ako neko nije bas pretjerano strucan ili nije imao dodira sa tim stvarima.
17.01.2012 | 17:44
Scorp21 kaže:
[b]Ja sam im slao mail pošto također nemam račun niti garanciju gdje sam pitao da li oni smiju postavljati uvjete pod kojima će otključavati mobitel a pod kojima ne. Slao sam prije 2 dana i još nisam dobio odgovor. Registrirao sam se kod njih i sa njihove stranice slao mail

super. ajde samo javi kad dobiješ povratnu informaciju da znamo na čemu smo.
17.01.2012 | 18:32
saint kaže:
Da me niko ne shvati pogresno,da sam ja tek otkljucao iPhone na nacin koji se ovdje spominje(fabricki) ja bih definitivno uradio restore i prijavio mobitel set new.To je samo moje misjenje i ne kosi se sa opcijom deaktivacije preko SAM.Ali sam uvijek radije za slaganje svega ponovo nego vracanja backup-a ili prckanja po cydia ako neko nije bas pretjerano strucan ili nije imao dodira sa tim stvarima.

s ovim se slažem, uvijek je najbolje napraviti reset i da sve bude svježe!
18.01.2012 | 01:26
Otključali mi danas i supruzin 3G.

Da podvučem.

Predan zahtjev osobno za 3GS u Avenue mall-u, otključan uređaj za 6 dana.
Poslan zahtjev za 3G na mail tehničkoj podršci jučer, otključan uređaj danas.

Moj savjet je - šaljite mail, ne idite osobno, očigledno je neusporedivo brže.
18.01.2012 | 13:27
Još jedan vlasnik 3GS-a zaključanog na t-mobile. Poslao sam mail sa zamolbom da mi otključaju uređaj i poslao im samo IMEI broj na što su mi odgovorili da nisu u mogućnosti otključati ga bez garancije ili računa. Što sad učiniti?

Mob je kupljen na pretplatu a ja sam ga kupio od 1. vlasnika zajedno s garancijom i računom ali u međuvremenu sam ih negdje zagubio..
18.01.2012 | 15:12
jedina mogućnost ti je pisati prijavu HAKOM-u.
18.01.2012 | 16:45
Evo dobio sam odgovor HAKOM-a:
Poštovani,Odredba o obvezi besplatnog „otključavanja“ mobilnih uređaja, propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/2011) stupila je na snagu dana 07.01.2012. god. Obzirom da se spomenuti Pravilnik ne primjenjuje retroaktivno, operatori od korisnika zahtijevaju dokaz o tome da obvezno trajanje pretplatničkog ugovora još uvijek traje ili je upravo okončano, kako bi postojala pravna osnova za primjenu odredbe.S poštovanjem, HAKOM
18.01.2012 | 17:04
hvala.
dakle, drugim riječima, operateri na temelju IMEI broja ne mogu "ući u trag" mobitelu već im za to treba račun, da vide kad je i pod kojim uvjetima kupljen.
jesam li to dobro shvatio?
18.01.2012 | 17:46
Dobrodošli u Hrvatsku. Šta reći. Bez računa neznaju dali je još pod ugovorom? I to što je zaključan na hrvatski t-com, nemora značiti da su ga oni zaključali, mogao ga je recimo zaključati albanski telekom, samo tako iz čista mira.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (169)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO