iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

15.01.2012 | 20:52
@ zabac , ako ti nije JBan ubaciš drugu sim karticu i spojiš na itunes. Bar je meni tako bilo. Malo treba čekati dok se to obavi. Meni su preporučili pola sata, ali je bilo prije gotovo.
15.01.2012 | 20:54
zabac kaže:
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 24minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?

Piše ti u temi, samo treba koristit search i/ili pročitati.
16.01.2012 | 01:40
zabac kaže:
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 24minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?

Koje si sve podatke slao u mail-u?
16.01.2012 | 01:46
opet jedan padobranac.
pa piše ti ovdje u temi, samo treba koristiti search ili pogledati gore na stranici.

zar nije lijepo gore napisano, citiram:

Podaci koje je potrebno poslati u mailu su: Ime i prezime, jamstveni list ili preslika računa, kontakt broj, IMEI uređaja i broj s kojim je uređaj kupljen. Mail adresa na koju se šalju potrebni podaci: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . U subject (Naslov) maila potrebno je navesti "Otključavanje uređaja".
16.01.2012 | 07:30
Ti odmah o padobrancima. Pročitao sam i gore navedeno ali mene zanima šta je on sve slao, tj. da li je slao sve podatke koji su navedeni u postu ili neke nije. To mene zanima jer imam 3gs stariji od 2 godine koji radi na t-mobile ali je kupljen preko oglasnika te tako nemam informacije o pretplatničkom broju niti račun i sl. Po meni mislim da bi bilo dovoljno poslati samo imei i kontakt broj pošto oni posjeduju ostale podatke. Uostalom hakom je naveo da je operater dužan otključati ako su ispunjeni uvjeti a ne postavljati svoja pravila.
16.01.2012 | 10:49
S obzirom da meni još telefon nije otključan a predao sam, kao što rekoh, zahtjev osobno u srijedu, sada sam poslao mail na adresu koju je hackervis ostavio po drugi put pa me baš zanima da li su revniji od zaposlenika u centrima.

Ako ću opet čekat danima morat ću jednostavno nekog pridavit.
16.01.2012 | 13:57
Poslao sam o kojem se telefonu radi, ime i prezime, IMEI, kontakt broj i broj s kojim je kupljen telefon, sken računa i grancije (čuvam te papire i samo Bog zna zakaj). E-mail je onaj gore navedeni sa subjektom kako je @Hackervis naveo. Nisam probao gurati grugu karticu u nutra jer mi treba telefon takav kakav je sada (na T-Com-u). Kad produžim ugovor krajem godine, onda ću bez straha eksperimentirati.
16.01.2012 | 15:26
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Sretan!
Čini se da to što sam išao u Vukovarsku i nije nešto puno pomoglo, no, slao sam im prekjučer e-mail ponovno za otključavanje, te su me danas kontaktirali, te nakon slanja jamstva, i malo razgovora, rekli su da je iPhone 4 otključan!
Te su me nazvali ponovno, i navodili me, prvo iTunes nikako nakon sinkronizacije nije htio aktivirati, pa kako imam JB-an iPhone i još tome tethered, imao sam zajebanciju kada mi je lik rekao da moram restartati uređaj hahahha, al uspio sam i to, nakon restarta mreže nije htio naći aktivaciju, no nakon sljedećeg full restarta, spojen iPhone na iTunes, krenuo je sa aktivacijom, te tako se i otključao!
Eto!
16.01.2012 | 15:29
Ugh! No, nakon aktivacije, kada spojim iPhone na iTunes za sinkronizaciju, me traži aktivaciju i registraciju uređaja...
I kada upišem svoj Apple account, iTunes se sruši...WTF?!
Kaj da radim? :O

EDIT1: odnosno iTunes me pita za registraciju, te kada hoću regati uređaj na taj Apple account, iTunes se sruši, no inače mogu preskočiti tu registraciju, i onda nastavi sa normalnim iTunes procesom sinkronizacije...
Zar ću ti inače morati preskakati ili kaj? :O
16.01.2012 | 18:37
Probaj opet full restore. Meni se tako dešavalo kad sam s iOS 3 išao na iOS 4 (4G je bio telefon) par restorea i prošlo je s time kako radiš bez povlačenja podataka, to poslije ručno prebaciš (kontakte, appove i ostalo).
16.01.2012 | 19:04
vedranius kaže:
Ugh! No, nakon aktivacije, kada spojim iPhone na iTunes za sinkronizaciju, me traži aktivaciju i registraciju uređaja...
I kada upišem svoj Apple account, iTunes se sruši...WTF?!
Kaj da radim? :O

EDIT1: odnosno iTunes me pita za registraciju, te kada hoću regati uređaj na taj Apple account, iTunes se sruši, no inače mogu preskočiti tu registraciju, i onda nastavi sa normalnim iTunes procesom sinkronizacije...
Zar ću ti inače morati preskakati ili kaj? :O

napravi proceduru sa SAM-om kako sam ti rekao.
16.01.2012 | 21:19
Evo napokon i meni otključali telefon.

Napravio sam deaktivaciju sa SAM-om i prilikom spajanja na itunes se pojavio toliko isčekivani ekran.
17.01.2012 | 15:56
je li tko od vas kontaktirao direktno HAKOM? kako im se može uputiti neko pitanje? mora li se baš registrirati kod njih?

naime, ovi u T-comu me zajebavaju s tim računom ili garancijom pa me zanima imaju li oni pravo sukladno zakonu tražiti te papire od nas.
ne žele mi otključati mobitel bez kopije računa ili garancije, a ja do istih ne mogu doći...
17.01.2012 | 16:11
01/4896-000 je broj od HAKOMA, dobit ćeš centralu i pitaj da te negdje spoje, pa onda obrazloži upit.
mislim da nebi smjeli te tražit papire, ako si kupio pod pretplatom.
17.01.2012 | 16:30
e, nije pod pretplatom kupljen nego u slobodnoj prodaji kod t-com partnera...
17.01.2012 | 16:46
@Hackerivs, trenutno sam posustao na to da instaliram taj SAM, i trenutno mi je iPhone brickan da...
Odnosno, load-a se već 10 minuta, te Apple logo stoji... fino... :/
17.01.2012 | 17:07
Uradi hard reset apart,pa izbaci iz recovery mode
17.01.2012 | 17:12
Funny thing, nakon kaj se SAM instalirao, iPhone se load-ao i load-ao i ništa se nije htijelo dogoditi, no, dobio sam e-mail na iPhone, LOL, i skužio da zapravo radi, te sam resetirao iPhone sa SLEEP i HOME i normalno se bootao... rekoh, wtf
17.01.2012 | 17:16
Rekao sam ti sta da uradis
17.01.2012 | 17:30
Nakon deaktiviranja i postupka kojeg je Hackerivs objasnio sa SAM-om, ista stvar mi se i dalje događa sa iTunes-om, kada hoću registrirati iPhone na neki account, jednostavno se sruši...
Kaj da backupiram svejedno aktivaciju preko SAM-a, a registraciji kažem, NEVER REGISTER?!
17.01.2012 | 17:39
Finn kaže:
je li tko od vas kontaktirao direktno HAKOM? kako im se može uputiti neko pitanje? mora li se baš registrirati kod njih?

naime, ovi u T-comu me zajebavaju s tim računom ili garancijom pa me zanima imaju li oni pravo sukladno zakonu tražiti te papire od nas.
ne žele mi otključati mobitel bez kopije računa ili garancije, a ja do istih ne mogu doći...

Ja sam im slao mail pošto također nemam račun niti garanciju gdje sam pitao da li oni smiju postavljati uvjete pod kojima će otključavati mobitel a pod kojima ne. Slao sam prije 2 dana i još nisam dobio odgovor. Registrirao sam se kod njih i sa njihove stranice slao mail
17.01.2012 | 17:41
Da me niko ne shvati pogresno,da sam ja tek otkljucao iPhone na nacin koji se ovdje spominje(fabricki) ja bih definitivno uradio restore i prijavio mobitel set new.To je samo moje misjenje i ne kosi se sa opcijom deaktivacije preko SAM.Ali sam uvijek radije za slaganje svega ponovo nego vracanja backup-a ili prckanja po cydia ako neko nije bas pretjerano strucan ili nije imao dodira sa tim stvarima.
17.01.2012 | 17:44
Scorp21 kaže:
[b]Ja sam im slao mail pošto također nemam račun niti garanciju gdje sam pitao da li oni smiju postavljati uvjete pod kojima će otključavati mobitel a pod kojima ne. Slao sam prije 2 dana i još nisam dobio odgovor. Registrirao sam se kod njih i sa njihove stranice slao mail

super. ajde samo javi kad dobiješ povratnu informaciju da znamo na čemu smo.
17.01.2012 | 18:32
saint kaže:
Da me niko ne shvati pogresno,da sam ja tek otkljucao iPhone na nacin koji se ovdje spominje(fabricki) ja bih definitivno uradio restore i prijavio mobitel set new.To je samo moje misjenje i ne kosi se sa opcijom deaktivacije preko SAM.Ali sam uvijek radije za slaganje svega ponovo nego vracanja backup-a ili prckanja po cydia ako neko nije bas pretjerano strucan ili nije imao dodira sa tim stvarima.

s ovim se slažem, uvijek je najbolje napraviti reset i da sve bude svježe!
18.01.2012 | 01:26
Otključali mi danas i supruzin 3G.

Da podvučem.

Predan zahtjev osobno za 3GS u Avenue mall-u, otključan uređaj za 6 dana.
Poslan zahtjev za 3G na mail tehničkoj podršci jučer, otključan uređaj danas.

Moj savjet je - šaljite mail, ne idite osobno, očigledno je neusporedivo brže.
18.01.2012 | 13:27
Još jedan vlasnik 3GS-a zaključanog na t-mobile. Poslao sam mail sa zamolbom da mi otključaju uređaj i poslao im samo IMEI broj na što su mi odgovorili da nisu u mogućnosti otključati ga bez garancije ili računa. Što sad učiniti?

Mob je kupljen na pretplatu a ja sam ga kupio od 1. vlasnika zajedno s garancijom i računom ali u međuvremenu sam ih negdje zagubio..
18.01.2012 | 15:12
jedina mogućnost ti je pisati prijavu HAKOM-u.
18.01.2012 | 16:45
Evo dobio sam odgovor HAKOM-a:
Poštovani,Odredba o obvezi besplatnog „otključavanja“ mobilnih uređaja, propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/2011) stupila je na snagu dana 07.01.2012. god. Obzirom da se spomenuti Pravilnik ne primjenjuje retroaktivno, operatori od korisnika zahtijevaju dokaz o tome da obvezno trajanje pretplatničkog ugovora još uvijek traje ili je upravo okončano, kako bi postojala pravna osnova za primjenu odredbe.S poštovanjem, HAKOM
18.01.2012 | 17:04
hvala.
dakle, drugim riječima, operateri na temelju IMEI broja ne mogu "ući u trag" mobitelu već im za to treba račun, da vide kad je i pod kojim uvjetima kupljen.
jesam li to dobro shvatio?
18.01.2012 | 17:46
Dobrodošli u Hrvatsku. Šta reći. Bez računa neznaju dali je još pod ugovorom? I to što je zaključan na hrvatski t-com, nemora značiti da su ga oni zaključali, mogao ga je recimo zaključati albanski telekom, samo tako iz čista mira.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO