19.01.2013 | 23:29
Scorp21 kaže:
Iz osobnog iskustva znam šta se sve može raditi preko IMEI broja, tj. preko njega ne samo da se može locirati mobitel i to točno po čelijama unutar par metara koje odrede već se može saznati koje su sve kartice ikada bile u njemu (svi brojevi) što znači da čim imaju i broj kartice imaju i sve informacije koje su ikada bile vezane za određeni broj (pretplata, bonovi...). Jedino ne znam da li tolike ovlasti imaju djelatnici na šalterima (vjerojatno ne).
Ovo za IMEI je i vise nego tocno, dok sam radio u t-mobile call centru (3 godine) mogao si i imao ovlasti raditi sta si htio, a dal su naknado smanjili prava djelatnika kako na salterima tako i u call centeu ne znam, no dok sam ja radio mogao si sve sto si naveo, a i mnogo, mnogo vise.
Kod mene u svici nema nikakvog placanja kod otkljucavanja, osim toga sam sam imao slucaj kod swisscoma gdje mi je njihov iphone 4 riknuo nakon 5 mjeseci, i kaze zena u trgovini odite preko ulice u apple store jer ako vam ga ja idem mjenjati to ce biti cca 10-ak dana a preko ga zamjenite za 10 minuta i tako je bilo, naravno novi iphone novi imei broj, no nakon sta sam ih nazvao da zelim unlock, djelatnik me ljubazno zamolio da posaljem scan primke od zamjene ako imam i kroz 2 sata iphone je bio unlockan.