15.01.2012 | 00:17
SAM, tako se zove package.
www.bingner.com/SAM.html
prilikom unlocka nije potrebno restorati. btw da bi sačuvao BB ne restoraš, nego upucavaš custom firmware.
no dakle, zašto SAM.
kad se pravi unlock, moguće da iphone neće detektirati novu karticu i neće povuć novu aktivaciju koja u sebi sadrži NCK kod koji dopušta unlock. zato ljudi prave restore, da bi se iphone prisilio da pokupi novu aktivaciju.
e sad, ovaj SAM služi za nekoliko stvari.
-aktivacija iphonea iako se nema prava SIM-ica (prvenstveno ovo)
-makivanje hacktivacije
i sad nama zanimljivo:
-BACKUP i RESTORE aktivacijskih podataka te deaktivacija iphonea.
dakle, ako se želi iphone prisiliti da pokupi aktivaciju, ali bez restorea, može ga se ručno deaktivirati. kad se reboota, neće dobit signal nego će ga se morat spojit na itunes (s nekom drugom karticom koja nije od operatera kojeg se želiš riješiti)
ako itunes kaže da kartica nije kompatibilna, to znači da iphone nije unlockan.
e sad, ako iphone pokupi aktivaciju i kaže da je unlockan, to je odlično i dobivamo novi spektar stvari kojeg možemo raditi sa SAM-om.
u prošlosti se znalo dešavati da carrier ili čak sam apple pogriješi, i iphoneovi se relockaju, što može biti jako neugodno. zato služi backup aktivacije. kada se mobitel otključa, stisne se BACKUP u SAM-u, i taj backup se čuva na serveru, nešto slično ko SHSH.
i ako bi se ikad u budućnosti mobitel relockao, lijepo jailbreakaš mobitel, deaktiviraš ga, rebootaš, i naposlijetku restoraš aktivaciju i mobitel je opet otključan.
vrlo mala, besplatna i korisna stvarčica.