iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

14.01.2012 | 15:08
miomika kaže:
Ako ej netko dao zahtjev i čekao kao i ja…..neka jednostavno proba restorat!

Nakon kolko dana?
14.01.2012 | 15:20
@ miomika, kad ne slušate starije ! Rekao sam da nisu ažurni. Ako je zahtjev podnesen ujutro možda isti dan a inače već drugi dan bi trebalo biti otključano. I šta vas košta probati, neće vas ugristi !
14.01.2012 | 15:24
jzelko kaže:
@ miomika, kad ne slušate starije ! Rekao sam da nisu ažurni. Ako je zahtjev podnesen ujutro možda isti dan a inače već drugi dan bi trebalo biti otključano. I šta vas košta probati, neće vas ugristi !

Ma meni nije problem probati, no problem mi je otvarati LifeProof kućište svako malo...
No sada sam otišao probati, i trenutno mi iPhone javlja da nema sim-a, sa kojom god karticom probo, čini se da ću ga morati resetirati, te tether-ano dignuti... Jer sam još na 5.0 verziji tethered
14.01.2012 | 15:29
Da, zaboravio sam navesti da pričekate 15 min. do pola sata da stvar prošljaka. Valjda kad se priključi mob treba kontaktirati iTunes i dok on to prožvače i pošallje povratnu informaciju treba vremena. Strpljen spašen. Zato polako 1B)
14.01.2012 | 15:33
miomika kaže:
Evo da izvjestim. Bio u t-centru na Iblerovom. Zaprimili moj IMEI, makar nisam imao papire, samo kutija i iphone 3gs.

mene u Rijeci traže papire, a nemam ih. postoji li kakav način da se dobije unlock bez papira? vidim da negdje hoće, a negdje neće to napravit pa može li mi tko pomoći...
14.01.2012 | 15:44
Istina, probah i ja s Tele 2 i otključano!
14.01.2012 | 15:51
Christian kaže:
Znači moram restore radit?

To i mene zanima...
Jer malo mi se čini glupim da moram restore-ati zbog toga...
Probao sam do sada connectati i disconnectati iPhone, vaditi SIM-ove van unutra i ništa... :/
Još neke ideje koje da probam prije full RESTORE-a na 5.0.1?
Tnx!
14.01.2012 | 15:56
Nakon miomikinog posta ja sam napravio restore na 5.0.1 i javlja mi da ubacim službeni sim.

Znači još nije otključan a bio sam u T centru prije 3 dana.
14.01.2012 | 16:00
velejaj kaže:
Nakon miomikinog posta ja sam napravio restore na 5.0.1 i javlja mi da ubacim službeni sim.

Znači još nije otključan a bio sam u T centru prije 3 dana.

Vrlo zanimljivo da dobivamo drugačije informacije, i da je svima drugačije...
Dali zvati T-com danas? Pa ih upitati dali je unlock napravljen? ili čekati do sljedećeg tjedna?

Također OT pitanje, ako radim update sa 5.0 na 5.0.1 i želim sačuvati baseband (za svaki slučaj zbog Gevey-a), dali moram restorati sa FULL custom FW-om, ili mogu samo kliknuti update u iTunes-u?
Ili bolje čekati da dobijem informaciju da je iPhone 4 otključan od strane T-scuma, te onda updateati na iOS5.0.1 untethered?
Hvala!
14.01.2012 | 16:02
Nema potrebe za restoreom, barem kod mene nije bilo. Nakon kaj sam ga spojil (nije mi uspjelo iz prve) dočekalo me ovo:

14.01.2012 | 16:06
Christian kaže:
Nema potrebe za restoreom, barem kod mene nije bilo. Nakon kaj sam ga spojil (nije mi uspjelo iz prve) dočekalo me ovo:

Ova slika je naljepša slika na svijetu, mislim da ću si ju uokviriti hehe
Ma joj, zval sam sada T-mobile, da mi ženska kaže (neka trula ženska ), da nema informacija o tome, te tako da odem u T-centar di sam dao zahtjev za otključavanjem i pitam ih tamo...
A ništa, čini mi se da bum trebal čekati do sljedećeg tjedna...
Mislim, rade i danas, pa mi je čudno, a rekli su da će se javiti nakon 2-3 dana...
Dali ić u T-centar danas ili još pričekati?
14.01.2012 | 16:27
Velim, probaj ga spojit pa vidi kaj ti vele itunesi...
14.01.2012 | 16:42
Ja sam ga prvo samo spajao na iTunes-e 2 dana i čorak.
Onda sam nakon miomikinog posta napravio restore i opet čorak.

Sad sam upravo razgovarao sa T-mobile službom za tehničku podršku, čovjek je pokušava nači moj zahtjev ali neuspješno te je nakon toga konstatirao da im je velika gužva i da imaju puno zahtjeva pa da je zbog toga vjerojatno zapelo.

Bože idiota, ne može čovjek vjerovati.
14.01.2012 | 17:21
velejaj kaže:
Ja sam ga prvo samo spajao na iTunes-e 2 dana i čorak.
Onda sam nakon miomikinog posta napravio restore i opet čorak.

Sad sam upravo razgovarao sa T-mobile službom za tehničku podršku, čovjek je pokušava nači moj zahtjev ali neuspješno te je nakon toga konstatirao da im je velika gužva i da imaju puno zahtjeva pa da je zbog toga vjerojatno zapelo.

Bože idiota, ne može čovjek vjerovati.

LOL!
Očito da smo ih zvali u isto vrijeme...
Ja sam ih opet zvao sada, da dobijem totalno isti odgovor kao ti...
S tim da su meni rekli da im pošaljem na ovaj e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , sve informacije o uređaju, te da će vidjeti što mogu...
Trenutno pizdim zbog toga, i toga što me zaje*** Gevey iz nekog razloga...
14.01.2012 | 19:03
MENI SU OTKLJUČALI. I BAŠ SAM SRETAN SADA.
(caps lock sam uključio zato jer sam sretan xD)
14.01.2012 | 20:51
Šta sa Iphone 3g koji je na 6.15.00 dali se nakon otključavanja nešto mjenja i dali je moguče dobiti da GPS proradi?
14.01.2012 | 20:58
Otkljuca se, ali gps se nece NIKAD povratit (sve dok se ne izumi downgrade bb-a)
14.01.2012 | 21:49
CooL kaže:
Šta sa Iphone 3g koji je na 6.15.00 dali se nakon otključavanja nešto mjenja i dali je moguče dobiti da GPS proradi?

jedino da ides mijenjat baseband čip
14.01.2012 | 23:50
btw ljudi vi koji imate jailbreak, zašto restoreate iphoneove?
ako čak i negdje zapne, možete instalirati SAM iz cydie, te ručno deaktivirati iphone i staviti drugu karticu, pa će mobitel nakon restarta i spajanja na itunes biti prisiljen pokupiti aktivaciju.
ako vam napiše da je unlockano, onda je sve ok, a ako nije unlockano napisat će da kartica nije kompatibilna što znači da morate pritisnut da vam unlockaju mobitel
14.01.2012 | 23:53
Hackerivs kaže:
btw ljudi vi koji imate jailbreak, zašto restoreate iphoneove?
ako čak i negdje zapne, možete instalirati SAM iz cydie, te ručno deaktivirati iphone i staviti drugu karticu, pa će mobitel

Možeš malo pojasniti što si htio reći sa ovime...
- SAM?
- ručno deaktivirati iPhone?
- zašto restore-amo iPhone, pa zato da preservamo baseband kako bi mogli koristiti unlock, odnosno Gevey (s obzirom na ne unlockable baseband na iPhone-u 4...)
15.01.2012 | 00:17
SAM, tako se zove package.
www.bingner.com/SAM.html

prilikom unlocka nije potrebno restorati. btw da bi sačuvao BB ne restoraš, nego upucavaš custom firmware.

no dakle, zašto SAM.
kad se pravi unlock, moguće da iphone neće detektirati novu karticu i neće povuć novu aktivaciju koja u sebi sadrži NCK kod koji dopušta unlock. zato ljudi prave restore, da bi se iphone prisilio da pokupi novu aktivaciju.
e sad, ovaj SAM služi za nekoliko stvari.
-aktivacija iphonea iako se nema prava SIM-ica (prvenstveno ovo)
-makivanje hacktivacije
i sad nama zanimljivo:
-BACKUP i RESTORE aktivacijskih podataka te deaktivacija iphonea.

dakle, ako se želi iphone prisiliti da pokupi aktivaciju, ali bez restorea, može ga se ručno deaktivirati. kad se reboota, neće dobit signal nego će ga se morat spojit na itunes (s nekom drugom karticom koja nije od operatera kojeg se želiš riješiti)
ako itunes kaže da kartica nije kompatibilna, to znači da iphone nije unlockan.
e sad, ako iphone pokupi aktivaciju i kaže da je unlockan, to je odlično i dobivamo novi spektar stvari kojeg možemo raditi sa SAM-om.
u prošlosti se znalo dešavati da carrier ili čak sam apple pogriješi, i iphoneovi se relockaju, što može biti jako neugodno. zato služi backup aktivacije. kada se mobitel otključa, stisne se BACKUP u SAM-u, i taj backup se čuva na serveru, nešto slično ko SHSH.
i ako bi se ikad u budućnosti mobitel relockao, lijepo jailbreakaš mobitel, deaktiviraš ga, rebootaš, i naposlijetku restoraš aktivaciju i mobitel je opet otključan.
vrlo mala, besplatna i korisna stvarčica.
15.01.2012 | 00:28
Hackerivs kaže:
SAM, tako se zove package.
www.bingner.com/SAM.html

Huh, huh... Zanimljivo, da bome...
Jeli ima na forumu, malo više o tome, ili negdje, sažeto napisan postupak i tako?
Preporuka, dali to sada raditi, ili čekati odgovor od T-coma?
Iskreno, neda mi se zaje*** sa time, ali opet, oću svoj iPhone UNLOCKAN!
No, mislim da ga nisu unlockali s obzirom da iTunes govori i dalje da umetnem drugu karticu...
Čekal bum do ponedjeljka, max utorka, ako i onda nekaj ne poduzmu, pičim tamo glavom bez obzira!
15.01.2012 | 00:50
pa ne trebaju ti upute nikakve, SAM je failsafe čak i za totalne njubare.
zašto to nebi sada napravio i isprobao? zar možeš pokvariti iphone?
a ako nije unlockan i ne povuče aktivaciju, fino jednostavno ga aktiviraš svojom originalnom karticom i vratiš gevey.
15.01.2012 | 01:22
Hackerivs kaže:
a ako nije unlockan i ne povuče aktivaciju, fino jednostavno ga aktiviraš svojom originalnom karticom i vratiš gevey.

Pa ok, ali moram nanovo restore-ati iPhone, deaktivirati ga sa iTunes-a, te ponovno aktivirati, JB-ati nanovo...
Nemam trenutno neke volje, radije ću pričekati odgovor od T-coma, te vidjeti što oni kažu, te kada dobijem odgovor onda se bacam na SAM, na update i JB OS 5.0.1 itd.
15.01.2012 | 01:27
Evo čisto da informiram.

Otišao sam u T centar u Avenue Mall ponovno.

Prodavačica: Dobro večer, izvolite.

Ja: Koliko Vam treba vremena da otključate uređaj za koji je zahtjev za otključavanje predan u srijedu prije 3 dana.

Prodavačica: Za otključavanje treba proči 2 radna dana.

Ja: Znači Vama treba 6 dana?

Prodavačica: (nadrkano naravno jer joj je gužva u centru) Rekla sam, mora proči 2 radna dana.

Ja: Ako sam predao zahtjev prije 3 dana, u srijedu, danas je subota, koliko je dana prošlo?

Prodavačica: Hmgrrr-rghrrr, da, to je malo čudno, ništa, ako ne bude otključan uređaj u ponedjeljak, dođite ponovno kod nas pa rješimo.

Sve u svemu, tolika doza bahatosti i bezobrazluka da mi se povrača.
Večeras sam bio u žurbi, ali u ponedjeljak, ako mi telefon ne bude otključan pa ću morati ponovno tamo, napiću joj se krvi.
15.01.2012 | 01:43
vedranius kaže:
Hackerivs kaže:

Pa ok, ali moram nanovo restore-ati iPhone, deaktivirati ga sa iTunes-a, te ponovno aktivirati, JB-ati nanovo...
Nemam trenutno neke volje, radije ću pričekati odgovor od T-coma, te vidjeti što oni kažu, te kada dobijem odgovor onda se bacam na SAM, na update i JB OS 5.0.1 itd.

pričaš gluposti, a lijepo sam objasnio.
SAM služi da deaktiviraš iphone BEZ restorea.
sve ove stvari koje sam ja objasnio, rade se putem SAM-a u koji se nalazi na iphoneu u obliku aplikacije.
sve fino iz ugodnosti svoje stolice, i gotovo za nekoliko minuta.
nikakav restore, nikakva deaktivacija putem itunesa (?!)
15.01.2012 | 02:24
Hackerivs kaže:
vedranius kaže:
Hackerivs kaže:

pričaš gluposti, a lijepo sam objasnio.
SAM služi da deaktiviraš iphone BEZ restorea.
sve ove stvari koje sam ja objasnio, rade se putem SAM-a u koji se nalazi na iphoneu u obliku aplikacije.
sve fino iz ugodnosti svoje stolice, i gotovo za nekoliko minuta.
nikakav restore, nikakva deaktivacija putem itunesa (?!)

Aha, znači kaj, aplikacija koja se skine preko Cydia-e, te se pokrene da spremi taj vrag na server od njih?
U principu funkcionira kao SHSH blob-ovi?

Znači, instaliram APP, pokrenem, i onda? Nije mi jasan dio sa tom nekom deaktivacijom nečega, i spajanjem na iTunes radi provjere unlocka...
Mislim, našel sam ovo jaxov.com/2011/05/download-sam-to-activa...ially-on-ios-4-3-3/, al to je samo za 3GS... Jel ima za iPhone 4?
Zbunjen sam...
15.01.2012 | 02:44
ajmo sad ovako. ponovo i lijepo.

Prvo dodaš onaj repo u cydiu (na onom linku ti piše točna lokacija repoa)
Nađeš SAM i instaliraš ga.
Odeš u SAM, pokreneš ga te odeš na Utilities.
Deaktiviraš iphone, onda stisneš clear push notifications, i revert lockdownd to stock.
Kad si to napravio, ugasiš iphone. Izvadiš gevey i staviš karticu koju želiš koristit a da nije t-mobile (koliko sam shvatio na njega je zaključan)
Kada upališ mobitel, vidjet ćeš da nema signala - što je znak da iphone nije aktiviran.
Tada ćeš iPhone spojiti na iTunes i pustit ga da ga prepoznaju. Nakon toga će se desit jedna od dvije stvari:
1) pisat će da je kartica nije kompatibilna i da se obratiš svom operateru, što je očit znak da iphone nije otključan
u ovom slučaju iphone iskopčaš s itunesa, vratiš t-mobile karticu, odradiš aktivaciju tako što ćeš iphone spojiti nazad na itunes, i onda vratiš gevey i drugu karticu.
2) pisat će your iphone has been unlocked što znači da je unlockan.
tada možeš napraviti backup aktivacije, koja će se poslati na server (moraš biti spojen na wifi ili 3g)
i još fino za svaki slučaj odeš preko winscp u folder /var/mobile/library i na kompjutor kopiraš file com.bingner.sam.backup.plist i čuvaš ga.
15.01.2012 | 20:24
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 14minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?
15.01.2012 | 20:39
Na koji si mail slao podatke?
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (219)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO