iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

30.01.2012 | 19:07
Nisam najbolju usporedbu dao, ali policajcu bi bilo čisto dovoljno dati osobni i on bi "preko Motorole" odmah doznao sve o tebi, autu i ostalome. Probaj se natezati s njime u gluho dobe noći i "praviti pametan" kao kod T-Coma.
Masa iPhonea koji se prodaje po oglasnicima "u celofanu" je preprodavanje istih jer su uzeti preko firme za malene novce (istekao ugovor). Drugi dio je sumnjivog porijekla, a očito manji dio je onih koji se riješavaju starih uređaja.
Pa što ne trežite od prodavaća preko oglasnika račun i garanciju?
Što se tiće prestanka plačanja naknade, budi siguran kako oni imaju originalni ugovor, ako ga ti nemaš.
30.01.2012 | 23:02
rak21 kaže:
I,ide li otkljucavanje iphona 4 ili 4s kupljenih u VIP-u prije isteka ugovorne obveze, uz spomenutu naknadu od 488kn naravno??

negdje zapinje, ali pozoveš se na podatke na njihovoj stranici i trebalo bi ići.
  • campo
  • Posjetitelj
08.02.2012 | 19:58
Otključali su mi jedan 4s Iphone zaključan na vipu za 488 kuna bilo je problema ali su na kraju popustili
09.02.2012 | 01:32
kako si ih uspio uvjeriti da to trebaju napraviti???
09.02.2012 | 01:45
pa ne treba ih ništa uvjeravat, sami su to odredili u svojim općim uvjetima usluge o otključavanju.
  • campo
  • Posjetitelj
09.02.2012 | 09:49
Nije to bilo baš lako. Oni ti kad dođeš izvade neki pravilnik u kojem piše da su iPhone i BB izuzeti od toga. Ja sam otišao i započeo bitku mailovima jer sam imao službeni odgovor VIP a da se može. Nakon 5 6 dana su popustili i otključali iPhone. Može se ali ako mislite da će vam to glatko proći varate se.
09.03.2012 | 17:38
mene zanima ,da ne trazim racun , imam servisni radni nalog , jer sam dobio novi uredaj. u nalogu pise staru IMEI broj i novi, taj koji njima i treba , datum garancije, datum dokumenta, broj radnog naloga, broj police,

nemogu se sjetiti dali su mi i vratili staru garanciju tj racun. da li da im to saljem imal li itko iskustva s tim
09.03.2012 | 18:03
naso sam garanciju i sve vise sam uvjeren da mi nisu vratili racun , da sam dobio samo taj nalog, da im saljem to pa sta bude bude
09.03.2012 | 20:27
poslo sam mail , eto nije proslo ni 2 sata, iphone otkljucan,svaka im cast.
19.03.2012 | 21:25
dvogodisnji ugovor s T-com istekao...poslao mail s podacima i otključan mi uređaj nakon nekoliko sati.IPhone mi je jb i nije bilo nikakvih problema nakon otključavanja.Pri spajanju na iTunes,pojavio se tekst da mi je uređaj otključan.Stavio drugu karticu i obavio poziv..sve ok
29.03.2012 | 20:12
Hackerivs kaže:
ajmo sad ovako. ponovo i lijepo.

Prvo dodaš onaj repo u cydiu (na onom linku ti piše točna lokacija repoa)
Nađeš SAM i instaliraš ga.
Odeš u SAM, pokreneš ga te odeš na Utilities.
Deaktiviraš iphone, onda stisneš clear push notifications, i revert lockdownd to stock.
Kad si to napravio, ugasiš iphone. Izvadiš gevey i staviš karticu koju želiš koristit a da nije t-mobile (koliko sam shvatio na njega je zaključan)
Kada upališ mobitel, vidjet ćeš da nema signala - što je znak da iphone nije aktiviran.
Tada ćeš iPhone spojiti na iTunes i pustit ga da ga prepoznaju. Nakon toga će se desit jedna od dvije stvari:
1) pisat će da je kartica nije kompatibilna i da se obratiš svom operateru, što je očit znak da iphone nije otključan
u ovom slučaju iphone iskopčaš s itunesa, vratiš t-mobile karticu, odradiš aktivaciju tako što ćeš iphone spojiti nazad na itunes, i onda vratiš gevey i drugu karticu.
2) pisat će your iphone has been unlocked što znači da je unlockan.
tada možeš napraviti backup aktivacije, koja će se poslati na server (moraš biti spojen na wifi ili 3g)
i još fino za svaki slučaj odeš preko winscp u folder /var/mobile/library i na kompjutor kopiraš file com.bingner.sam.backup.plist i čuvaš ga.

jel to više nema u SAM-u backup ili mi se čini sve sam napravio kako si napiso tu gore mozda sada automatski odradi ili ipak nisam nešta dobro napravio riječ je o 4S na 5.0
29.03.2012 | 20:16
si skinuo s pravog repozitorija?
29.03.2012 | 20:28
jesam, primjetio sam da mi ne prođe revert lockdownd to stock. tu mi kaze fauiler ili kak se več piše
29.03.2012 | 21:21
možda nije kompatibilno sa 4s.
kak si ga otključao?
29.03.2012 | 21:22
na stari način
29.03.2012 | 21:39
kakav stari način?
29.03.2012 | 21:51
isto kako sam otključao i četvorku poslo mail sa imei i oni ga otključali jes da sam malo datum na garanciji sredio ali nebi o tome baš
29.03.2012 | 22:30
bravo care!!!
nisam se sjetio odmah kad si spomenuo "na stari način"
ja mislim da SAM još nije kompatibilan sa 4S, ali nisam siguran.
možda zato neće?
30.03.2012 | 11:27
Po starom obicaju nasem hrvatskom APP( ako prođe prođe)
30.03.2012 | 11:59
Kada ste u mail-u(T-MOBILE) slali podatke za otključavanje da li treba i skenirati jamstveni list(koji je dokaz da je stariji od 12 mjeseci) ili im je dovoljan kako piše na njihovim stranicama samo IMEI-da li preko njega sve vide?
30.03.2012 | 14:32
naravno da treba garancija ili račun da vide kad je kupljen
04.04.2012 | 02:44
Pozdrav svima, ma gdje bili

iMam iPhone 3G (iOS 3.1.2, JB i unlock) s basebandom 05.11.07 Može li mi netko napisati upute kako da to otključam službeno? poslao sam IMEI tehničkoj službi na mail. Čak i serijski broj sam im unio. I podatak u kojoj je tvrtci kupljen, što sada? Nisam nikakav odgovor dobio, probao sam spojiti na iTunese (nakon instalacije SAMa) ali ne ide... kaže da ne može sada aktivirati telefon ili tako nešto. SIM od Vipa je unutra i radi besprijekorno već 3 godine ali rado bih unlockao kad se može...

Hvala
04.04.2012 | 04:10
pričekaj odgovor od njih!
04.04.2012 | 23:27
kako misliš da si poslao podatak i u kojoj je tvrtci kupljen iPhone?
Koja tvrtka ga je kupila iz t mobile-a ili je bas kupljen negdje drugdje?
07.04.2012 | 03:02
Koja tvrtka ga je kupila (od mog oca). Još uvijek nikakav odgovor nisam dobio... Evo tjedan dana prošlo točno :-/
07.04.2012 | 09:25
A jesi li im poslao račun?
11.04.2012 | 08:38
Prije par dana sam otišao u T-mobile i zatražio otključavanja 3Gs-a kojem je istekao ugovor. Sa sobom sam ponio račun i stvar je bila riješena u par minuta. Nije bio otključan, već mi je službenica rekla da će me netko nazvati... Jučer sam primio poziv sa uputama da stavim karticu drugog operatera, ugasim i upalim telefon i to je to... Ali nije, jednostavno ne prepoznaje sim, proceduru sam prošao nekoliko puta, probao hard reset ali i dalje ništa. Gore je 5.1 tako da ga nisam ni pokušao spajati na računalo, jer nije potrebno.... Ne znam u čemu je kvaka, idem danas opet u T-Mobile.....
11.04.2012 | 09:06
Ja sam svojeg trebao spojiti na računalo. Preko iTunesa mi ga je otključalo. Probaj malo proguglat.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.04.2012 | 09:36
Dakle, popodne oko 18h kupljen novi iPhone 3GS u T-Mobileu po punoj cijeni i odmah napravljen zahtjev za otključavanje. Rečeno mi je da će mi se javiti i poslati kod netko iz T-Mobilea. He, he, a ja pitam kakav kod?

Isti dan navečer oko 21h nakon nadogradnje na 5.1 stavljam u njega VIPov SIM i iPhone je otključan i to bez spajanja na računalo i iTunes! Nisam dobio nikakve obavijesti, ništa, jednostavno sam stavio VIP karticu u njega i on se otključao

Slijedeći dan popodne oko 14h zovu me iz T-Mobilea da mogu otključati iPhone tako da ga spojim na iTunes i stavim SIM karticu drugog operatera u njega

Trenutno je u njemu Tomato SIM kartica i sasvim lijepo radi!

Dakle, Stain, ako ti se do sada nije otključao, a stavio si u njega važeću (aktivnu) SIM karticu drugog operatera, onda im zahtijev nije prošao jer je vjerojatno krivo popunjen od strane njihovog zaposlenika pa ćeš morati ponovo provjeriti kod njih. Zadivljujuće je i žalosno kako ima puno onih koji zapravo uopće NE znaju raditi svoj posao. Svaka čast izuzecima!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.04.2012 | 09:41
jzelko kaže:
Ja sam svojeg trebao spojiti na računalo. Preko iTunesa mi ga je otključalo. Probaj malo proguglat.

Od iOS 5 nadalje ne treba spajati iPhone na računalo da bi se otključao. Dovoljno je umetnuti karticu drugog operatera i nakon kraćeg čekanja pojavit će se signal mreže. Naravno pod uvijetom da ima WiFi konekciju

Oni čiji su iPhonei još na iOS 4.x ili niže moraju spojiti iPhone na iTunes s umetnutom SIM karticom drugog operatera da bi bio otključan. Nemate tu što guglati po Googleu, sve je jasno ko dan (sunčan)
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (308)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO