iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

11.04.2012 | 11:23
Da, to je, moj je četvorka bez S.
11.04.2012 | 11:29
@Sank stvarno ne kužim, možda su mi otključali novi 4S idem provjerit....
11.04.2012 | 12:09
Na koji email točno se šalje IMEI i vrši konverzacija za otključavanje iPhona. I da li je isto i za poslovne korisnike?
12.04.2012 | 09:52
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

mislim da ti je isto i za poslovne i za privatne
12.04.2012 | 11:25
igor2307 kaže:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Danke !
12.04.2012 | 14:49
molim
12.04.2012 | 15:52
igor2307 kaže:

kontaktirao sam ih mailom, kroz par dana su se javili da se samo spojim na itunes i tako je i bilo.
poz
13.04.2012 | 13:42
Stain kaže:
@Sank stvarno ne kužim, možda su mi otključali novi 4S idem provjerit....

Izgleda da je tako.... Kad sam umetnuo sim od Vip-a u novi 4S krenuo je postupak aktivacije (koji nisam doveo do kraja), a stari 3Gs za kojeg sam tražio otključavanje kaže da je "invalid sim" ili "no service" itd... Znam da se nekome ovo isto dogodilo, ali nemogu se sjetit kome, sad idem ponovo u t-com tražiti otključavanje...
17.04.2012 | 06:44
Evo samo da javim: nakon što su mi greškom otključali prije par dana kupljeni 4S, ponovo sam odšetao do t-mobila zatražio otključavanje starog 3Gs-a i nakon 2 dana su mi javili da je otključan.... i tako i bi!
Još da mi je nekako otkazat ugovor od 2 godine što sam uzeo za 4S
17.04.2012 | 08:10
Još da ti je netko 1000€ stavio u kutiju od iPhone-a! LOL
17.04.2012 | 09:23
zabac kaže:
Još da ti je netko 1000€ stavio u kutiju od iPhone-a! LOL

17.04.2012 | 11:15
Možda ti greškom otkažu i ugovor!
17.04.2012 | 21:05
Možda ti greškom još i 1000€ pošalju. LOL
  • campo
  • Posjetitelj
04.10.2012 | 20:58
U t-com mi tvrde da su otključali moj iPhone 4 pošto sam to tražio nakon 24 mjeseca ..meni sa svakim drugim operaterom kaže nevažeća kartica,...restor i ostalo sam napravio više puta uvijek isto,..kako ja mogu provjerit kod appla jel on stvarno otključan ili nije?
  • campo
  • Posjetitelj
05.10.2012 | 11:21
Kako se uopće može pisati applu u vezi unlock problema ili provjere? na koji mail?
05.10.2012 | 11:34
Apple nema veze sa tim,javi se opet T-com i trazi da provjere sta je problem.
  • campo
  • Posjetitelj
05.10.2012 | 16:33
Znam da apple nema ništa s tim ali apple otključa uređaj na zahtjev t-coma i znači da u svojoj bazi IMEI brojeva dodjeli tom i tom broju status unlock. zanima me da li se ta baza može provjeriti ili pisati appleu jer oni lažu (to je kod njih normalno). meni su rekli prije tri dana da je otključan a danas mi je službenica rekla da je zahtjev još u sustavu.
05.10.2012 | 16:50
Onda ti ostaje samo da cekas
12.10.2012 | 01:28
Hackerivs kaže:
ajmo sad ovako. ponovo i lijepo.

Prvo dodaš onaj repo u cydiu (na onom linku ti piše točna lokacija repoa)
Nađeš SAM i instaliraš ga.
Odeš u SAM, pokreneš ga te odeš na Utilities.
Deaktiviraš iphone, onda stisneš clear push notifications, i revert lockdownd to stock.
Kad si to napravio, ugasiš iphone. Izvadiš gevey i staviš karticu koju želiš koristit a da nije t-mobile (koliko sam shvatio na njega je zaključan)
Kada upališ mobitel, vidjet ćeš da nema signala - što je znak da iphone nije aktiviran.
Tada ćeš iPhone spojiti na iTunes i pustit ga da ga prepoznaju. Nakon toga će se desit jedna od dvije stvari:
1) pisat će da je kartica nije kompatibilna i da se obratiš svom operateru, što je očit znak da iphone nije otključan
u ovom slučaju iphone iskopčaš s itunesa, vratiš t-mobile karticu, odradiš aktivaciju tako što ćeš iphone spojiti nazad na itunes, i onda vratiš gevey i drugu karticu.
2) pisat će your iphone has been unlocked što znači da je unlockan.
tada možeš napraviti backup aktivacije, koja će se poslati na server (moraš biti spojen na wifi ili 3g)
i još fino za svaki slučaj odeš preko winscp u folder /var/mobile/library i na kompjutor kopiraš file com.bingner.sam.backup.plist i čuvaš ga.

Evo samo da dojavim da sam u jednom danu uspio napraviti otkljucavanje. Poslao mail "Otkljucavanje uredjaja" (sa prilozenim racunom i IMEI) na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i nakon nekoliko sati sam dobio potvrdu da su otkljucali moj prastari iPhone 3G JB-an sa custom whited00r v4.3.1 (iOS 3.1.3 based). Ubacio sam VIP karticu i nije bilo signala. Spajanje na iTunes nije nista napravilo. Slijedeci quotane upute vezane uz SAM otkljucavanje je proslo OK
05.11.2012 | 19:24
Da malo oživim temu koja bi možda bila korisna u ovo vrijeme kad se neki spremaju kupiti novi iP5, a stari im je zaključan na neku domaću mrežu. JA sam sad poslao e-mail i očekujem rezultate uskoro. Mogu javiti kako je prošlo. Pozdrav.
05.11.2012 | 21:46
www.imei.info daje informacije o statusu mobitela. Moze se vidjeti dali je otkljucan ili zakljucan

btw
05.11.2012 | 22:31
Defou kaže:
www.imei.info daje informacije o statusu mobitela. Moze se vidjeti dali je otkljucan ili zakljucan

btw

Da može se platiti 3$ da bi vidio status samo, to mi je malo bezveze
05.11.2012 | 22:43
Da, to si u pravu da se mora platiti 3$, ali vidio sam na jednom forumu jednog tipa koji to radi besplatno, znači on je platio tih 3$ i ostali mu pošalju svoj IMEI i on ti vrati PP sa svime što te zanima..
06.11.2012 | 10:20
Možete i ovdje pogledati info o telefonu sndeep.info/en

meni je 'pogodilo' i sa koje je mreže iphone.
13.11.2012 | 10:53
Evo, da i ja podijelim svoje iskustvo:

Jučer ujutro (oko 8:30h) sam poslao zahtjev preko e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa Subjectom "Otključavanje uređaja". E-mail je sadržavao ime i prezime, IMEI broj, broj s kojim je uređaj kupljen (ujedno i kontakt broj), kada i gdje je kupljen te fotkom jamstvenog lista.

Nakon cijelog dana (oko 19h) nisam dobio nikakav odgovor pa sam zvao tehničku podršku na 0800 9000, gdje mi je rečeno da ne mogu provjeriti u kojem je statusu zahtjev i dal je uopće i zaprimljen, ali da mi budu stanje javili unutar dva dana, a uređaj otključali unutar dva tjedna.

Nakon poziva sam poslao još jedan zahtjev sa drugog e-mail accounta, čisto radi sigurnosti da prvi e-mail nije prošao.

Danas ujutro (oko 7:30h) sam dobio e-mail od korisničke podrške da je telefon otključan sa uputama kako ga otključati.

Pošto se radi od iPhone 4 na iOS-u 6, procedura se malo razlikovala od onog što je u njihovom e-mailu bilo napisano pa sam napravio sljedeće ... uključio sam Airplane mode, izvadio stari SIM, stavio drugi, isključio Airplane mode, upisao PIN i onda dobio poruku da moram aktivirati uređaj. Spojio se na Wi-fi, i nakon par trenutaka se telefon registrirao na novu mrežu.

Ono što me malo zezalo je ručno postavljena mreža (radi prebacivanja u roamingu) pa sam to morao vratiti na automatic prije otključavanja (Settings --> Carrier --> Automatic na ON)
15.01.2013 | 14:15
Evo da malo oživim temu. U subotu sam bio u VIP i napravio zahtjev za otključavanje iPhone 4 (istekao dvogodišnji ugovor). Rečeno mi je da ga u ponedjeljak-utorak spojim na iTunes i da će biti otključan.
Kako trenutno nemam microsim karticu drugog operatera malo sam guglao i naišao na ovu stranicu za provjeru.
www.unlockboot.com/2011/06/free-imei-che...ck-status-fixed.html

Nakon čega sam dobio sljedeće podatke
iPhone_unlocked.JPG
15.01.2013 | 14:44
Hvala, ali link je broken...
15.01.2013 | 14:52
Evo dodao sam link "vulgaris" kad mi već neće onako kako sam ja zamislio
15.01.2013 | 15:01
Stranica nije losa samo mjesa mreze na koje je otkljucan ili zakljucan.Dok status unlocked/locked pokazuje tacno.
15.01.2013 | 20:54
Screen_shot_2013_01_15_at_19.png

Ja zaključujem da to izbacuje nešto random, jer evo gore što kaže za moj iPhone.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (293)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO