iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

23.02.2011 | 17:07
Hackerivs kaže:
Iskreno, ne sjećam se koji sam kontakt broj upisao.
Ako mislite da vas netko blokira, spojite se na VPN u njemačkoj i utipkate broj mobitela recimo u obliku 01512 XXXX XXX i probajte šta će vam onda reći.
Vama isto hvala bez obzira jel prolazi ili ne
18.03.2011 | 04:22
Jeli itko uspio otključat preko deutche telekom stranice?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2011 | 13:03
Ja sam probao, ali nije uspjelo ako misliš na onu stranicu navedenu u ovoj temi.
18.03.2011 | 16:38
Da,na tu sam stranicu mislio.Čudno da poslije Hackerivsa nitko drugi nije uspio.Čini mi se da bi tu bar oni kojima je istekao ugovor mogli doći do unlocka.Valjda ima neko rješenje
30.03.2011 | 14:33
Evo kako je išlo moje legalno otključavanje iPhona 4.
Kupio sam ga u Londonu zaključanog na Vodafone UK došao je 450 funti (cca 3960kn) bez ugovora, znači na bonove. Prije nego što sam se vracao u hrvatsku otisao sam u Vodafone prodajno mjesto s računom (kao dokaz da je kupljen od njih i da je moje vlasništvo) i dao im IMEI broj, s pre-paid računa su mi slinuli 20 funti (cca 170kn) i za nekih pola stat mi je došla poruka da mi je mobitel otključan. Spojio ga na iTunes i tamo mi je pisalo "Congratulations, your iPhone has been unlocked. To setup and sync this iPhone, click Continue."
Inače za predplatu tamo su dužni da po isteku ugovora od 18 ili 24 mj bez vašeg zahtjeva otključaju mobitel i to besplatno isto tako možete ga otključat i za vrijeme trajanja ugovora ali onda gubite neke opcije kao što su besplatne poruke ili minute i to otključavanje je isto besplatno.
Tako je mene moj iPhone 4 koštao 470funti (4130 kn) što je jeftinije nego da sam ga kupio već otključanog u apple storu gdje je 510 funti (4480kn) ali opet jeftinije nego kod nas gdje je 7399kn što je skoro 3000kn razlike.
31.03.2011 | 00:42
Cijena je na Apple storovima svugdje slična.Kod mene u Mexico je 4300KN otključan.Ja kupio u HR kod T-mobile u 11mj.02.10.04 vjerujući naivno u napise o skorom unlocku i sad imam samo skupi Ipod.Ne polažem puno nade na unlock od Dev-tema,obzirom da je baseband 02.10.04 vani još od rujna prošle godine a rješenja nema na vidiku:angry:
23.04.2011 | 17:03
Ja sam probao sada otključati IMEI na toj T-comovoj Njem. stranici...
za iPhone 4 od 16gb...
I kaže mi:

Ausgabedaten
Status:Entsperrung noch nicht möglich!

Information
Sie können Ihr iPhone ab 04.02.2013 entsperren.

Sollte es sich bei Ihrem Gerät um ein XTRA iPhone handeln, so wenden Sie sich bitte direkt an den Kundendienst.

Dali to znači da moram čekati do 2013. ili?!

I da, iPhone 4 sam dobio na nagradnoj igri... Što učiniti da mi se unlocka iPhone? Zvati T-mobile? ili?
Tnx!
EDIT: Zvao T-mobile, javil se lik, i rekao da nemaju podršku za Unlock te da oni to ne rade... Gdje i kako najbolje ih kontaktirati, putem e-maila, ili?
23.04.2011 | 17:16
nećeš ništa postići zvanjem njih.
pokrenuo sam zahtjev za otključavanjem, te su me na prvoj instanci odbili.
očekujem da će me i drugi puta, pred povjerenstvom, opet odbiti, no tada ću predmet moći poslati hakom-u na obradu.

inače njihova je taktika da te prave budalom.

odgovor na moj prvi upit:
"Ovim putem želimo Vas obavijestiti da za mobilne uređaje koji su kupljeni u T-Mobile mreži HT d.d. ne nudi uslugu dekodiranja"

nakon što sam se naljutio i malo začinio situaciju slijedi ovakav odgovor:
"Ovim putem želimo Vas zamoliti posjetite Vama najbliže prodajno mjesto T-Centar te uz predočenja jamstvenog lista i originalnog računa će djelatnici prodaje izvršiti potrebne provjere vezane za Vaš zahtjev dekodiranja uređaja te pružiti konkretan odgovor."
naravno da su me za*ebali s tim odgovorom i u t-centru su me otpilili samo tako.

pišem ja opet šta se desilo u t-centru, a oni meni ovako:
"Uz iskreno žaljenje, ovim putem želimo Vas obavijestiti da Hrvatski Telekom ne nudi uslugu dekodiranja istih. Naime, uređaji kupljeni po povlaštenim, nižim cijenama su zaključani na T-Mobile HR mrežu, no moguće je nabaviti i otključani uređaj, ali isključivo u slučaju kupovine istog bez ugovorne obveze odnosno izvan Simpa paketa."

Svim sredstvima se pokušavaju oduprijeti, i tek dok postaneš malo bezobrazan onda reagiraju.
no kako stvari za sad stoje kod mene, od otključavanja neće biti ništa ali ja im neću popustiti dokle i zadnji pravni lijek nije iscpljen.
23.04.2011 | 17:19
Daj mi reci kako i gdje ti mogu pomoći oko toga?

Znači od one T-com Dojče stranice nema ništa, odnosno nema ništa od unlocka? ili?

EDIT: Jeli je itko probao ovo? Dali to stvarno radi? ili? :O
www.ihelplounge.com/ihelplounge/2011/01/...e.html#axzz1KM8cgUER
23.04.2011 | 17:24
dojče stranica negdje hoće negdje neće.

inače ovo gore su isječci mojih dopiska sa ivanom pavlićem iz HT-a, voditeljem sektora za privatne korisnike.
jedino korisno može biti da se udružimo i zatrpamo hakom s dopisima...
t-com se u mom slučaju pravi blesav, a bome i mene pravi blesavim odbijajući bilo kakav dijalog.

edit: nisam vidio ali probat ću večeras!
23.04.2011 | 17:25
Znam neke ljude u Hakomu, pa možda preko njih nešto srediti... No pitanje je... Probat ću ih kontaktirati...
A što kažeš na ovu metodu?
www.ihelplounge.com/ihelplounge/2011/01/...e.html#axzz1KM8cgUER
23.04.2011 | 17:29
ma nebi se ništa moglo konkretno preko njih srediti (direktno)
jedina je prava stvar da se mi udružimo, pošaljemo neki skupni zahtjev, i onda ti te ljude iz hakom-a zamoliš da predmet poguraju na neku višu instancu.

btw vidio sam sad i malo detaljnije analizirao tu stranicu i čini mi se da se ta procedura radi tek kad oni pošalju unlock na tvoj uređaj, a sumnjam da to ide ovako na suho.
23.04.2011 | 17:32
OK, javim čim kontaktiram jednog radnika i ljubitelja Apple-ovih proizvoda iz T-coma
Ako saznam nešto novo...
No, ako ništa, dogovorimo se šaljemo sve i svašta T-comu!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.04.2011 | 17:42
vedranius kaže:

Ovo je definitivno metoda kad kupiš otključan iPhone bez ugovora po punoj cijeni ili ako ti potvrde da ti je zahtijev za otključavanje prosljeđen Appleu. Samo što ne treba čekati pola sata, već obično nakon kraćeg vremena iTunes javi:

"Congratulations your iPhone has been unlocked"

a zatim se pojavi signal novog operatera. Znam jer sam to iskusio

Što se pak T-Mobilea tiče, tvrd orah. Probao i ja tražiti otključavanje za moj 3G kad je istekao ugovor od dvije godine i ništa. Na kraju je bio 6.15 i ultrasn0w i za sada radi ko pupica na VIP-u
23.04.2011 | 23:23
Da, T-comovci jedino UNLOCK-aju iPhone ako je u cijelosti kupljen kod njih, bez ikakvih pretplata i sl.
Žalosno da trenutno nema SW-kog unlock-a, a da je free... Naravno za baseband-e koji se ne daju otključati sa Ultrasnow-om... :/
27.04.2011 | 11:33
Pozdrav,

I ja sam jedan od velikog broja koji čekaju unlock za 03.10.01... Međutim kod mene je situacija mrvicu drukčija. Moj iphone je dobiven od strane prodajnog predstavnika T-Mobile kao zahvala za produženje poslovne suradnje (tj. produženje godišnjih pretplata za tvrtku u kojoj radim). Znači nije vezan za nikakvu tarifu niti ugovor. Jel ima šanse da mi ga otključaju?? I kome da se obratim?? Hvala..
27.04.2011 | 11:55
audiofonik kaže:
Pozdrav,

I ja sam jedan od velikog broja koji čekaju unlock za 03.10.01... Međutim kod mene je situacija mrvicu drukčija. Moj iphone je dobiven od strane prodajnog predstavnika T-Mobile kao zahvala za produženje poslovne suradnje (tj. produženje godišnjih pretplata za tvrtku u kojoj radim). Znači nije vezan za nikakvu tarifu niti ugovor. Jel ima šanse da mi ga otključaju?? I kome da se obratim?? Hvala..

Ak imaš račun i jamstvo i sve sl., odi u T-com i pitaj... Trebali bi ti ga unlockati...
Ja i dalje čekam odgovor... Pa ću vidjeti, i javim odmah čim se nekaj dogodi
27.04.2011 | 12:19
vedranius kaže:
audiofonik kaže:
Pozdrav,

Ak imaš račun i jamstvo i sve sl., odi u T-com i pitaj... Trebali bi ti ga unlockati...

Hmmm, račun mi nije dan pošto je taj telefon i nekolicina drugih bila "zahvala" za nastavak suradnje sa tmobileom, a ne prelazak na drugog operatera kako je bilo planirano.
27.04.2011 | 12:21
audiofonik kaže:
vedranius kaže:
audiofonik kaže:
Pozdrav,

Hmmm, račun mi nije dan pošto je taj telefon i nekolicina drugih bila "zahvala" za nastavak suradnje sa tmobileom, a ne prelazak na drugog operatera kako je bilo planirano.

Bez obzira... Probaj zatražiti barem nešto (račun, potpis, bilo što...) da možeš dokazati da je iPhone tvoj, te da je kupljen u T-scumu...
29.04.2011 | 08:47
Niš od toga :/ regularnim putem i civiliziranim razgovorom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.04.2011 | 11:08
@vedranius, molio bih te da malo skratiš to citiranje tj. quotanje naročito kad odgovaraš na prethodni post, totalno je bespotrebno i samo troši dragocjeni prostor na serveru. hvala na razumijevanju.

@audiofonik, znači probao si regularnim putem i civiliziranim razgovorom i ništa od toga?
29.04.2011 | 11:33
Sank kaže:

@audiofonik, znači probao si regularnim putem i civiliziranim razgovorom i ništa od toga?[/quote]

nažalost da, sad idemo preko poznanice koja je tajnica nekakvom glavonji u tmobajlu. Samo da se raspita o mogučnosti i pravima nas koje nas ne veže nikakav ugovor ili je istekao. Kad saznam nekaj, napišem. Lepi pozdrav...
02.05.2011 | 20:53
Sank kaže:
[quote]vedranius kaže:

Mogu svećano izjaviti da sam maloprije tako otključao svoju četvorku tom metodom. Bio sam u T centru jer su nešto zeznuli kod prijave kad je kupljen, te su to danas ispravili. VipMe karticu sam izrezao na mikro i ubacio u iPhone. Po uputstvu sve napravio i čestitali mi preko iTunesa da sam utključao telefon. Vip kartica je rezerva i na njoj nije bilo love, ali svoj je posao obavila. Vratio sam T mob. karticu i sad mogu u inozemstvo, bez da me roaming opere (jednom me olakšao za 4t kuna).
Bilo je natezanja i uvjeravanja u T centru (telefonski) ali je uspjelo. Živjeli !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.05.2011 | 21:51
Oprosti jzelko, ali da li možeš biti precizniji? Navodiš prvo da si gore navedenom metodom otključao svoj iPhone, jel onom prvom ili onom drugom? Na stranici na koju vodi gore navedeni link navedene su dvije metode.

Također kažeš da je T-Mobile nešto zeznuo pa ispravio, a ima li to veze sa otključavanjem?

Oprosti ako previše pitam, ali tvoj uspjeh otključavanja se kosi sa mojom prethodnom tvrdnjom, pa bih volio biti siguran da sam bio u krivu. Inače, čestitam na otključavanju. Imam i ja jednog kojeg bih volio otključati pa zato i pitam.
02.05.2011 | 22:05
Da, ispričavam se, radi se o prvoj verziji otključavanja, tako da ga pola sata ostavim uštekanog na komp sa iTunesom.
A šta je zeznuto, neznam, tj nisu mi rekli. Vjerovatno kod kupovine krivo ispunili formular za unlock, te sam se morao vratiti u T centar s računom i IMEIom da bi ponovno ispunili formulare. Mob je plaćen, doduše s popustom u T clubu, a nisam kužio s kojom tvojom tvrdnjom se kosi.?
Skužio ! Treba biti uporan i imati argumente. Tj nakon 2 god. ili plaćen u cjelosti. Još sam i rekao da neću mijenjati operatera, nego hoću da mi je otključan, što je i istina. Kad odem vam ubacim stranu karticu i štedim svoju lovu. Jednom sam popušio, više neću !
02.05.2011 | 22:29
eh ja još čekam pravorijek t-comove (vjerojatno pristrane) drugostupanjske komisije za prigovore.
pošto će vjerojatno biti negativna, spremam se da sve ode HAKOM-u, na kojem možda i imam izglede nakon što vide t-comove lažljive i hohštaplerske bedastoće što su mi napisali.
02.05.2011 | 22:56
I da pitam na kraju, dali da ga dignem na 4.3.2 sa sadašnjih 4.3 ? Obzirom da je otključan i nema JB.
02.05.2011 | 23:01
trenutno sam na 4.3.2, ali nisam bio na 4.3.
govore da je na 4.3.2 baterija bolja.
pošto će uskoro izić 4.3.3 onda pričekaj rađe tu verziju pa tek onda digni, da ne moraš radit dupli posao.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.05.2011 | 23:54
JDok je bio na 4.3 nisam radio jailbreak, al je baterija definitivno trajala manje nego na 4.2.1. Sad mi je na 4.3.2 sa jailbreakom i čini mi se da je situacija sa baterijom puno bolja.
04.05.2011 | 10:57
jzelko kaže:
[quote]Sank kaže:
vedranius kaže:

Mogu svećano izjaviti da sam maloprije tako otključao svoju četvorku tom metodom. Bio sam u T centru jer su nešto zeznuli kod prijave kad je kupljen, te su to danas ispravili. VipMe karticu sam izrezao na mikro i ubacio u iPhone. Po uputstvu sve napravio i čestitali mi preko iTunesa da sam utključao telefon. Vip kartica je rezerva i na njoj nije bilo love, ali svoj je posao obavila. Vratio sam T mob. karticu i sad mogu u inozemstvo, bez da me roaming opere (jednom me olakšao za 4t kuna).
Bilo je natezanja i uvjeravanja u T centru (telefonski) ali je uspjelo. Živjeli !

jzelko, ajde molim te, pojasni još jednom jer nisam shvatio, a volio bih otključati svoje iPhone.
radio si po metodi od 1/2 sata... kada si to sve završio po proceduri, što se je dogodilo? zašto si išao u t-mobile? kaj se zeznulo? znači li to, da ja ako to pokušam i nekaj zeznem, moram kod njih u t-mobile?
druga stvar, ja imam VPN i prodajnog predstavnika, tako da svaki puta kad dođem na u neki t-centar, samo me jednostavno od j....u !!
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (192)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO