iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

01.11.2011 | 21:49
@rusty
O problemu otključavanja smo već ovdje razgovarali i zato kažem da je fantastična vijest ako će hakom konačno natjerati t-mobile i ostale da prekinu s praksom da nas drže na udici kao u robovlasničkom društvu.
T-mobile je meni jasno i decidirano rekao da nikakvo otključavanje iphone-a ne dolazi u obzir. Ni tokom pretplate, ni nakon isteka 2godišnjeg ugovora. Otključati se mogu samo uređaji koji su kupljeni po punoj cijeni koja je negdje oko 8000 kuna u t-comu.
Taj isti t-mobile u Njemačkoj svim korisnicima bilo kojih mobilnih uređaja nakon isteka dvogodišnjeg ugovora omogućuje jednostavno otključavanje iz fotelje dnevne sobe utipkavanjem imei broja na njihovoj web stranici. A njihova sestrinska tvrtka u našoj državi sprovodi princip "jednom na našoj mreži, zauvijek na našoj mreži".
  • campo
  • Posjetitelj
02.11.2011 | 15:57
Poštovani gospodine .......
zahvaljujemo na Vašem upitu te Vam u nastavku dostavljamo odgovor.
Ukoliko je mobilni uređaj kupljen po posebnim uvjetima (po povoljnijoj cijeni) prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa ili produljenja pretplatničkog odnosa te u Simpa paketima navedene uređaje nije moguće otključati.

U toj situaciji je potrebno prilikom predaje mobilnog uređaja djelatnicima prodajnog mjesta predočiti račun kao dokaz da je Apple iPhone uređaj kupljen u T-Mobile ponudi kao samostalan uređaj pri punoj cijeni.

U nadi da smo uspjeli pojasniti nastalu situaciju, unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju te Vas srdačno pozdravljamo, a za sva dodatna pitanja ili nejasnoće, budite slobodni obratiti se na istu e-mail adresu ili navedene kontakt brojeve.

S poštovanjem

Hrvatski Telekom d.d.
Sektor za usluge privatnim korisnicima
p.p. 526, 10002 Zagreb
Telefaks brojevi: 098 1560, 098 1570 (za račune)
E-mail: t-mobile@t-mobile.hr
Web: www.t-mobile.hr

Pitanja i odgovori, Upute t-mobile.hr/fpop

Upravljajte uslugama pomoću Samouslužnih servisa t-mobile.hr/ssm

HT Facebook korisnička podrška www.facebook.com/HrvatskiTelekom
08.11.2011 | 00:14
mojkarma kaže:
Taj isti t-mobile u Njemačkoj svim korisnicima bilo kojih mobilnih uređaja nakon isteka dvogodišnjeg ugovora omogućuje jednostavno otključavanje

recite mi može li se takav strani i službeno otključani uređaj normalno koristiti kod nas ili postoje nekakva ograničenja za države/kontinente, odnosno moraju li se takvi uređaji aktivirati s karticom države iz koje su ili nešto slično?
08.11.2011 | 11:58
Otključan telefon je otključan telefon i radi normalno sa svim karticama.
08.11.2011 | 15:15
a šta je onda s tim Američkim iPhoneima? zašto je za njih potreban am. kartica za aktivaciju? kako to ide?
08.11.2011 | 15:23
Ako je mobitel sim free onda ga aktiviras sa bilo kojom karticom,Ako je zakljucan a imas originalnu karticu i hoces da izbjegnes "haktivaciju" nakon JB tj da ga regularno aktiviras(zbog push notifikacija) onda radis sa karticom mreze na koju je zakljucan.Ako nemas karticu onda ga aktiviras(haktivacija) preko alata previdjenih za to.Pwnage,redsn0w..... zavsno od OS na kojem radis.

Nadam se da si skontao
08.11.2011 | 15:27
Da li ima netko mozda informaciju da li ce se moci otkljucat 4 kupljen u vipu u vipme kompletu ua 4700kn?
Hvala
08.11.2011 | 17:14
saint kaže:
Nadam se da si skontao

hvala. nadam se da jesam...
08.11.2011 | 20:56
vauxhall kaže:
Da li ima netko mozda informaciju da li ce se moci otkljucat 4 kupljen u vipu u vipme kompletu ua 4700kn?
Hvala

Ako dolazi sa zadnjim BB i iOS 5 onda nemoze.Ako ne onda moze sa Gevey karticom
13.11.2011 | 12:40
Dobio sam informaciju iz T-mobile, s promjenom Zakona došlo je do promjene na bolje vezane uz unlock.

Izgleda da od sada, točnije od 08.11.2011. ukoliko ste uzeli iPhone s ugovorom od dvije godine, nakon tih dvije godine imate pravo na besplatni unlock u bilo kojem t-mobile centru.

Na žalost nisam u prilici sad to probati, pošto još mi ugovor traje, ali eto ako je netkome istekao neka proba. Izgleda da ne bi trebalo biti problema.

Nadam se da sam nekome pomogao.

Pozdrav,
13.11.2011 | 12:49
Super vijest,mislim da si obradovao dosta korisnika
13.11.2011 | 12:59
ovo je zbilja sjajna vijest. mene će jako razveseliti, ako je točna.
13.11.2011 | 16:02
Ako je točno to što viborb kaže, zna se na kojoj sam mreži za godinu dana.
14.11.2011 | 14:01
Jel mozes rec odakle ti ta informacija? Ja sam upravo preko twittera dobio odgovor da to nije tocno? Doduse ovoj ekipi koja im radi twitter ne vjerujem previse.
14.11.2011 | 14:43
Odgovor od službe za korisnike. E sad opet ne znam koliko je to točno, ali treba pitati i probati.

Ono što osobno znam da su meni prije godinu i pol otkuljačali službenim putem, jer su u proceduri fulali. Nakon toga više nisu otključavali. Ali vjerujem da su sad oko toga napravili korekciju.

Kome je ugovor završio neka proba. Idealno neka produži ugovor i uzme novi, a za stari da zahtjev da ga otključaju.

Pozdrav,
29.11.2011 | 21:04
Izgleda da bude nešto od legalnog otključavanja...Komentar i prijedlog HT-a na otključavanje mobitela nakon isteka ugovora
www.hakom.hr/userDocsImages/javnarasprav...20-%2028.11.2011.pdf
13. stranica, pod brojem 6
29.11.2011 | 22:43
j*bo ih račun da ih j*bo...
30.11.2011 | 16:22
Ima logike ovo s računom.
30.11.2011 | 17:06
ja sam kupio prek oglasnika, odakle mi račun...
30.11.2011 | 17:39
Za račun mi je logično. Ako je kupljen recimo, kod T coma a to znaš, trebali bi te naći preko IMEIa. Treba probat ! Možeš reći da je račun izgubljen ako još znaš i ime kupca, nebi smjelo biti problema.
30.11.2011 | 17:44
vidjet ćemo kad uvedu ovo, i meni se čini logično da bi morali naći preko imei-a.
samo to mi je glupo, dakle netko potpiše ugovor na 24 mjeseca i uređaj kojeg je kupio promijeni vlasnika... to se isto trebalo regulirati...
30.11.2011 | 17:45
Kad ce taj novi pravilnik u primjenu? Vrijeme javne rasprave je proslo...
30.11.2011 | 18:44
Nekome ukradu uređaj i lopov ga da legalno otključati.
Koliko vas ima serijski broj uređaja? Došli smo do zaključka kako nas polovica baci ambalažu. Kako garancija vrijedi 1 g. tako i račun ode u smeće nakon godine dana.
Baš gledam, imam račune od oba telefona.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.11.2011 | 19:06
Pa i kad se kupuje iz druge ruke bilo bi ok tražiti originalni račun, kako inače znati da nisi kupio ukradenu robu ili onu prošvercanu?
01.12.2011 | 00:35
jedno je tražiti račun, a drugo je hoće li ti ga dati onaj od kojeg ga tražiš.
što se tiče ukradene robe, kad se kupuje preko oglasnika doista se ne može znati je li nešto ukradeno ili nije. to je čista kocka.
20.12.2011 | 10:04
evo jedan kratki članak na jednom od portala o otključavanju i brzinama

danas.net.hr/novac/page/2011/12/20/0033006.html?pos=n0
20.12.2011 | 10:45
I službeno www.hakom.hr/default.aspx?id=928

"Unesena je odredba prema kojoj operator može ograničiti mobilni uređaj na rad unutar svoje mreže samo za vrijeme minimalnog obveznog trajanja pretplatničkog ugovora te po isteku istog bez naknade krajnjem korisniku mora omogućiti korištenje uređaja u ostalim mrežama. Za pre-paid korisnike to se mora omogućiti nakon 12 mjeseci korištenja usluge."

Pravilnik još nije objavljen u Narodnim novinama no konačno imamo jasnu zakonsku odredbu koja obvezuje operatere na otključavanje uređaja.
20.12.2011 | 12:31
Konačno, starno su nas mogli praviti budalama sve ove godine. Ali to je Balkan, nikad revolucije na ovim podrućjima!
Još samo da natjeramo ITunes da pravo proradi i šta se mene tiče u Europi smo.
20.12.2011 | 14:25
Ček, znači li to da ako netko uzme iPhone na pretplatu od 24 mjeseca, a minimalna moguća pretplata je 12, da onda taj netko nakon 12 mjeseci ima pravo na otključavanje tog mobitela iako je još cijelu godinu pod ugovorom?
20.12.2011 | 14:44
Tako proizlazi iz gornjeg teksta, iako sumnjam da će naši operateri to bez pogovora poštivati.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO