iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

04.05.2011 | 13:57
Ta metoda se radi onda kada je T-Mobile u svom sustavu inicirao otključavanje.
04.05.2011 | 13:59
Hackerivs kaže:

drugim riječima, ništa od toga???
04.05.2011 | 15:25
Hackerivs kaže:

Mislim da je tako. Tomek, ako je stariji od 2 god. ili si ga platio u cjelosti u kešu, trebali bi ti skinuti plombu ili veto, da ga možeš otključati. Probaj biti uporan, ako imaš pravo !
04.05.2011 | 15:46
@ Tomek, nisi skužio redoslijed. Kad sam ga kupio, mislim da je bilo 19-og prošli mjesec, nisu ispunili dobro formulare kod prijave za otključavanje. Zato su me naknadno pozvali da dođem u T centar da to isprave. Nakon toga sam došao kući i uštekao pa pratio onu proceduru od pola sata. Imam dojam da su prvo mislili da neznam aktivirati iPhone, te su u drugom pokušaju shvatili da hoću utključanog. Pretplatnik sam od 1997 god. i već sam uzeo oko 10-ak telefona i s ovim 3 iPhona, pa možda i to ima težinu. Redovito plaćao račune itd.
Procedura otključavanja je točno kak piše. Nakon pola sata ga ištekaš i ponovno uštekaš i onda se pojavi poruka i čestitka da si ga tvornički otključao. Nemaš kaj zeznut ako ima dozvolu za otključavanje.
Po prijašnjem mom postu, ako imaš uvjete onda traži da ti ga otključaju. Zovi, piši mail i tek kad se uspiješ kaj dogovorit, odi u T centar da pokrenu proceduru. Nakon sat/dva puste otključavanje. Staviš od drugog operatera Sim karticu i obaviš postupak gore naveden.
04.05.2011 | 15:58
Evo ovako jzelko:
ja sam pretplatnik od kada su krenuli sa prvim GSMovima. Zato mi broj i počinje s 098/209 xxx
Koliko to ima težine ne znam. Račune i ja redovito plaćam. Tvrtka mi ima 14 priključaka, a od toga 6 iPhona (3g i 3GS) no to ih uopće ne tangira. Općenito na njihovu kalkulaciju i izračun, bunim se od kraja prošle godine. Ne pašu mi nikako njihovi izračuni. Ako usporedim (potrošene minute i data promet ) sa cjenikom od VIPa, ovi me gule i do 2,5x više !!!
Nakon toga, po njihovom izračunu sam se prebacio na drugu tarifu (oni sugerirali) pa račun bio veći nego onaj prije Toliko o tome.
I to je sada kap koja mi je prelila čašu i zato se prebacujem na VIP. No htio bih otključati iPhone.

I pazi sad, ja kažem: dajte mi izračun i penale za sve što moram platiti, ne želim ostati dužan a vi mi Unlockate iPhone... a odgovora nema...

Stvarno su poslovni. Od siječnja 2011 do danas, promijenila su se dva prodajna predstavnika, no ovaj je još gori od onog prije... Tako da ne polažem nikakve nade u legalni Unlock...

Pročitaj gore kaj mi je baba odgovorila...
04.05.2011 | 16:18
Baš nemaš sreće ! Nisi rekao, jesi li pismeno tražio ili usmeno? Zatraži pismeno s tim da ti odgovore u zakonskom roku ili češ poduzeti daljnje korake. Valjda im je politika da cimaju kliko mogu, pa tek na kraju popuste. Znači mail ili preporučeno i piši i traži. Moraju odgovoriti, pa bilo kaj, a ako ne, imaš zakonske osnove za stisnuti ih.
04.05.2011 | 16:23
jzelko kaže:
Baš nemaš sreće ! Nisi rekao, jesi li pismeno tražio ili usmeno? Zatraži pismeno s tim da ti odgovore u zakonskom roku ili češ poduzeti daljnje korake. Valjda im je politika da cimaju kliko mogu, pa tek na kraju popuste. Znači mail ili preporučeno i piši i traži. Moraju odgovoriti, pa bilo kaj, a ako ne, imaš zakonske osnove za stisnuti ih.

A moj jzelko... Koliko sam emailova napisao i vremena potrošio, da mi je netko samo kunu platio...
Pišem, tražim, molim, prijetim... Ništa. Kažem ti, u zadnjem email (doduše od jučer) tražio sam izračun i penale. E pa sad ako su lakomi na novce, to su već mogli odgovoriti. Sad čekam. Koliko znam, zakonski rok je 8 dana... Ili se varam???
04.05.2011 | 16:46
Tomek kaže:
jzelko kaže:

A moj jzelko... Koliko sam emailova napisao i vremena potrošio, da mi je netko samo kunu platio...
Pišem, tražim, molim, prijetim... Ništa. Kažem ti, u zadnjem email (doduše od jučer) tražio sam izračun i penale. E pa sad ako su lakomi na novce, to su već mogli odgovoriti. Sad čekam. Koliko znam, zakonski rok je 8 dana... Ili se varam???

Danas mi je stigao Gevey! Naručen sa eBay-a za samo 67kn preko neke aukcije!
Gevey je totalno došao zapakiran u originalnom pakiranju, i original je sve! Od tray-a do chip-a!!!
Radi odlično, isprobano sa Tele2!

Evo, ovdje je eBay aukcija na kojoj sam dobio!
tinyurl.com/3chnelx

Probajte otići na likovu stranicu i vidjeti dali će imati još aukcija, jer očito je da nije fejk!
Zna imati čak 2x Gevey za samo 60-100kn! No, ljudi brzo to razgrabe!!!
Jer recimo, kod nas iOprema i sl. prodaju Gevey za 350kn!!!!!!!!!! MOLIM!?!??! Jesu oni normalni?!?!?!
Napokon sam sretan!
04.05.2011 | 17:22
Ma kakav T-Com izračun! Sam napravi kalkulaciju i odaberi najbolju opciju za pojedini broj.
EXTRAtotal M je nepovoljniji od i300. Smanjenje brzine na 64kbps nakon 512MB je jedno od ograničenja.
iTarife su bile skupe, ali i fer po meni, a EXTRAtarife su podmukle (0.25kn za uspostavu poziva, ograničenje brzine nakon 512MB, ukinuti HotSpot pristup, obračunska jedinica u i300 je za prvu minutu 60s, a dalje ide po 15s, dok je kod EXTRAtotal svaka je obračunska jedinica 60s). Uvjek možete reći: "Pa kaj će to tebi, tak i tak ne potrošiš sve to?"
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.05.2011 | 17:57
jzelko kaže:
Hackerivs kaže:

Mislim da je tako. Tomek, ako je stariji od 2 god. ili si ga platio u cjelosti u kešu, trebali bi ti skinuti plombu ili veto, da ga možeš otključati. Probaj biti uporan, ako imaš pravo !

Eto, to sam i mislio da mi jzelko potvrdi, da onaj postupak sa datog linka:

www.ihelplounge.com/ihelplounge/2011/01/...e.html#axzz1KM8cgUER

vrijedi samo ako je ionako pokrenuto službeno otključavanje od strane T-Mobilea i da ne radi ako nije. E, sad, ne znam za iPhone starije od 2 godine i čini mi se da moraš imat sreće da ti ga otključaju, ali znam za one kupljene po punoj cijeni da se otključavaju na navedeni prvi način, osim što ne treba čekati pola sata kako piše, već se stavi SMS kartica od nekog drugog operatera i spoji na iTunes i nakon kratkog vremena javi da je otključan iPhone. Tja, valjda znam, kad sam tako do sada otključao dva tako kupljena iPhonea
06.05.2011 | 10:34
evo danas me smeće zvano t-mobile, izještava o negativnom rješavanju mog zahtjeva za otključavanjem iphonea u drugostupanjskom postupku. uz sve one gluposti koje standardno navode u svojim nadkretenskim odgovorima, ovaj puta su i napisali kako t-mobile ne otključava uređaje, nego da za regularnu cijenu prodaju otključane uređaje, a svi dobro znamo kako je to samo jedna u nizu njihovih laži!

stoga jedno pitanje, zašto se ne ujedinimo i započnemo nešto protiv njih? imenom, prezimenom i vlastoručnim potpisom!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.05.2011 | 11:15
Hackerivs, bio bih više nego iznenađen, ali malo i uvređen da si kojim slučajem od T-Mobilea dobio pozitivno rješenje.

Da bi ipak nešto postigli, mislim da bi ih trebalo napasti indirektno preko zakonskih odredbi. Daklem, trebalo bi se početi boriti da se u zakonu odredi ponašanje operatera po tom pitanju i da se jasno odrede prava i dužnosti operatera u vezi prodaje zaključanih uređaja, te prava i obaveze korisnika takvih uređaja. S obzirom da težimo ka članstvu u Europskoj uniji, bilo bi dobro znati kakav je stav unije i pojedinih zemalja unije po tom pitanju.

Sve dok su takve zakonske odredbe nepostojeće ili nedorečene imam osjećaj da je borba korisnika sa operatorima poput borbe Davida protiv golijata.

Zato bih zamolio ako ima koji pravnik ovdje na jabučnjaku ili netko da zna kakvog pravnika da se javi i da nam pruži barem smjernice kako bi se tu išta dalo pokrenuti. Hvala unaprijed.
02.07.2011 | 17:23
pozz..tražeći kako unlockat iphone,naišla sam na ovu stranicu..i ja sam uspjela otključati iphone kupljen u De,kojem je isteklo 2 god ugovora..
Upisala sam IMEI broj..Navela neko ime i prezime ,samo bez čćžš,i broj neki njihov koji počinje sa 0228, npr 0228-939 2202 il 0228 / 2873 - 211 ,il pronađite neki drugi..
Nakon 48 h, stavila sam našu t mobile karticu u iphone i priključila ga,ITunes ga je odmah otključao!
02.07.2011 | 18:34
moya kaže:
pozz..tražeći kako unlockat iphone,naišla sam na ovu stranicu..i ja sam uspjela otključati iphone kupljen u De,kojem je isteklo 2 god ugovora..
Upisala sam IMEI broj..Navela neko ime i prezime ,samo bez čćžš,i broj neki njihov koji počinje sa 0228, npr 0228-939 2202 il 0228 / 2873 - 211 ,il pronađite neki drugi..
Nakon 48 h, stavila sam našu t mobile karticu u iphone i priključila ga,ITunes ga je odmah otključao!

A stranica je?
I da, mislim da je to samo za DE iPhone 4, kojima je istekao ugovor, ili su kupljeni u punoj cijeni...
Mislim da znam o kojoj stranici govoriš, no to ne funkcionira sa našim iUređajima!
02.07.2011 | 19:23
t-mobile-simlockportal.arvato-services-m...om/pubsilo/Home.aspx

Da,moj je bio kupljen u DE,istekao ugovor,al vrijedi probat..
02.07.2011 | 20:08
moya kaže:
t-mobile-simlockportal.arvato-services-m...om/pubsilo/Home.aspx

Da,moj je bio kupljen u DE,istekao ugovor,al vrijedi probat..

Probal sam, ne funkcionira
08.08.2011 | 10:04
ima netko od vas "veze" u T-mobil-u? Za pravi unlock dat ču i 100€, no nažalost nemam nikakvog papira (fakture) gdje je kupljen (star mjesec dana)...
Odlazim u Canadu i hitno trebam unlock, da ga ne prodajem bezveze...
Ako netko zna, i ima moći, molim PM.
Pozdrav
23.08.2011 | 15:24
Hackerivs kaže:
ljudi moji, ako su vam ugovori sa t-mobileom istekli, možete isti uređaj otključati kao i nijemci. recimo moj 3g je kupljen već jako davno ovdje u hrvatskoj na ugovor u t-centru.
Sasvim sam ga jednostavno otključao na sljedećem linku
t-mobile-simlockportal.arvato-services-mocom.com/PUBSILO/ (istina bog trebat će vam malo znanja njemačkog, ali samo malo)
Nakon što prođu 24 sata jednostavno odete na iTunes i uređaj je otključan.
Sasvim sam siguran da naši t-comovci to rade preko ove konzole.

Za moj iphone 4 kupljen 29.12.2010. ovaj link gore kaže da ga mogu otključati 02.01.2012.

ljudi,
trenutno sam u slovakiji još 10 dana i htio bih otključati iphone. da li je netko uspio ovom metodom to riješiti (da pitam prije nego li ga ubijem...):

Die Daten wurden NICHT erfolgreich übermittelt.
SO ENTSPERREN SIE IHR GERÄT
Ihr Gerät wurde bereits an Apple zur Entsperrung gemeldet.
Nachdem Apple Ihr iPhone freigeschaltet hat, gehen Sie bitte wie folgt vor:

Entsperrung erfolgt mit eingelegter SIM-Karte der Telekom, SIM-Karte eines anderen Netzbetreibers oder ohne SIM.
1. Verbinden Sie das iPhone mit iTunes (mit eingelegter SIM-Karte der Telekom, SIM-Karte eines anderen Netzbetreibers oder ohne SIM).
2. Starten Sie die Wiederherstellung (iPhone auf Werkseinstellung zurücksetzen).
3. Sie erhalten in iTunes eine Hinweismeldung, dass Ihr iPhone erfolgreich entsperrt wurde - sofern Sie keine SIM-Karte der Telekom eingelegt haben.
Sollte dieses Verfahren nicht erfolgreich sein gehen Sie bitte wie folgt vor:
1. Schalten Sie Ihr iPhone aus.
2. Halten Sie den Home-Button gedrückt und schließen gleichzeitig den mit dem iPhone verbundenen USB-Stecker an Ihren Computer an. Dabei muss der Computer gestartet und iTunes installiert sein. Danach sollte iTunes automatisch starten - falls nicht passiert, starten Sie bitte iTunes manuell.
3. Halten Sie den Home-Button weiter gedrückt bis USB-Symbol erscheint, danach lassen Sie diesen los.
4. Starten Sie eine Wiederherstellung über Einstellungen >> Allgemein >> Zurücksetzen >> Alle Einstellungen
5. Sofern Sie keine SIM-Karte der Telekom eingelegt haben, erhalten Sie in iTunes eine Hinweismeldung, dass Ihr iPhone erfolgreich entsperrt wurde.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.08.2011 | 17:04
Evo to google prevoditelj ovako prevede:

Podataka nije uspješno je podnesen.
KAKO otključavanje uređaja
Podataka nije uspješno je podnesen.
Uređaj je već izvijestio da Apple za otključavanje.
Nakon što je Apple iPhone otključan svoj, molimo Vas da postupite kako slijedi:

Otključavanje se vrši s umetnutom SIM karticom Telekoma, SIM kartica iz drugog operatera ili bez SIM kartice.
1. Spojite svoj iPhone na iTunes (s umetnutom SIM karticom Telekoma, SIM kartica iz drugog operatera ili bez SIM).
2. Početak oporavka (iPhone tvornička postavka).
3. Primit ćete obavijest poruku u iTunes, iPhone je otključan uspješno - ako imate karticu Telecom SIM umetnuta.
Ne bi taj proces biti uspješan, molimo Vas da postupite kako slijedi:
1. Skrenite vaš iPhone.
2. Držite pritisnutu tipku Home, a istovremeno spojiti iPhone s priloženim USB konektor na računalo. Ovdje, na računalu mora biti instaliran i pokrenut iTunes. Tada bi trebao početi iTunes automatski - ukoliko ne događa, molimo Vas da pokrenete iTunes ručno.
3. Držite Home tipku sve dok USB pojavi ikona, a zatim ga otpustite.
4. Početak oporavka u Postavke>> Opće>> Reset>> sve postavke
5. Ako imate SIM karticu Telekoma ste umetnuli, primit ćete obavijest poruku u iTunes, iPhone je uspješno otključan.

Iskreno ja sam nešto slično probao, pa sam na kraju završio sa defešta zaključanim iPhoneom. Zeznuo sam jailbreak i naravno unlock sa ultrasn0wom. Ako tvoj nije jailbreakan i unlockan onda nemaš što izubiti, samo prije svega ipak napravi backup.

Prijevod je zaista smiješan
23.08.2011 | 17:46
Evo, baš sam išao probati na taj link od t-com-a u njemačkoj.

Moj 3GS je kupljen u T-com-u u Hrvatskoj 04.12.2009..
Kažu na stranici da ću ga moć otključat 16.10.2011.

To je uskoro pa ću baš probati.
24.10.2011 | 00:02
t-mobile-simlockportal.arvato-services-mocom.com/PUBSILO/
Jel nekome uspjelo ovo?
Meni kaže da je zahtjev poslan apple-u ali već je tri dana prošlo i ništa od unlocka...
24.10.2011 | 00:50
Ako i prodje mislim da neces dobit neki mail,probaj uraditi custom (obavezno zbog cuvanja BB) FW samo bez haktivacije,skopcaj na iTunes i aktiviraj.Ubaci karticu od neke druge mreze ako dobijes signal bez ultrasn0w onda ti je otkljucan.Onda mozes dici BB bez problema
24.10.2011 | 16:26
diesel_RI kaže:
t-mobile-simlockportal.arvato-services-mocom.com/PUBSILO/
Jel nekome uspjelo ovo?
Meni kaže da je zahtjev poslan apple-u ali već je tri dana prošlo i ništa od unlocka...

Pozdrav svima,
Evo nakon dugog čitanja kao gost, odlučih se registrirati, naravno jer imam pitanje

Baš vezano uz ovo, dakle meni je isto pisalo da mogu probati otključati svoj Iphone 3GS 21.10.2011. (uređaj je kupljen u prosincu 2009.godine u T-Mobileu u HR uz ugovor)..
Nakon što sam upisao svoje sve podatke piše mi :

Nachdem Apple Ihr iPhone freigeschaltet hat, gehen Sie bitte wie folgt vor

Čika Google kaže ovako:

Podaci nisu uspješno poslan.
Uređaj je već izvijestio da Apple za otključavanje.
Nakon što je Apple je otključan iPhone, molimo Vas da postupite na sljedeći način

Jel možeš mi molim te reći da li je tebi isto tako pisalo ?
Da li si upisivao svoj hrv. broj ili si nešto drugo stavio ?

Unaprijed hvala bilo kome tko bi mi mogao pomoći..
24.10.2011 | 19:00
banix kaže:
Jel možeš mi molim te reći da li je tebi isto tako pisalo ?
Da li si upisivao svoj hrv. broj ili si nešto drugo stavio ?

Unaprijed hvala bilo kome tko bi mi mogao pomoći..[/quote]

Upravo to mi je pisalo baš kao i tebi!Upisao sam svoj vlastiti broj bez +385 predznaka a probao sam i neki njemački i u oba slučaja mi je napisalo isto što i tebi.
Sad me zanima dali je nekome to stvarno i uspjelo?
24.10.2011 | 21:54
Jedino nam ovo može pomoći:
http://www.poslovni.hr/vijesti/mobitele-...kljucati-189050.aspx
24.10.2011 | 22:20
Mene interesira i ako je netko voljan pomoć, sljedeće:

ako bi se u mobitel koji je recimo lockan na T-Mobile hrvatska, stavila recimo T-Mobile Njemačka SIM kartica.

onda se odradi Restore, i telefon se aktivira, ali nemože nać mrežu

E SAD………kad bi se s njemačkom (T-Mobile.de) napravio ovaj zahtjev, dal bi se onda otključao?

P.S. recimo njemački prepaid SIM...
24.10.2011 | 23:27
Osobno mislim da ne bi pomoglo ništa ako bi imali DE karticu.. činjenica je da su naši telefoni kupljeni kod nas a ne u Njemačkoj i to je očito problem...

U svakom slučaju ostaje nam čekati novi zakon pa da vidimo jel ćemo moći po njemu išta odraditi. Od JB i UNLOCK-ova i razno raznih umbrela,redsnow-ova i sličnih baseband "hack"-ova sam davnih dana odustao, jer definitivno je Apple-u uspjelo ono što mnogima nije => Otežati bilo kakav oblik piratstva ( ne mislim ovdje nužno na crackirane aplikacije, nego općenito bilo što što nije approved by Apple , oni smatraju nekakvim oblikom piratstva)

P.S. poslao sam upit njihovoj Kundenservice, ali od subote zasada nikakav odgovor, čim dobijem javim
29.10.2011 | 21:06
Tomek kaže:

SO ENTSPERREN SIE IHR GERÄT
Nachdem Apple Ihr iPhone freigeschaltet hat, gehen Sie bitte wie folgt vor:

Entsperrung erfolgt mit eingelegter SIM-Karte der Telekom, SIM-Karte eines anderen Netzbetreibers oder ohne SIM.
1. Verbinden Sie das iPhone mit iTunes (mit eingelegter SIM-Karte der Telekom, SIM-Karte eines anderen Netzbetreibers oder ohne SIM).
2. Starten Sie die Wiederherstellung (iPhone auf Werkseinstellung zurücksetzen).
3. Sie erhalten in iTunes eine Hinweismeldung, dass Ihr iPhone erfolgreich entsperrt wurde - sofern Sie keine SIM-Karte der Telekom eingelegt haben.
Sollte dieses Verfahren nicht erfolgreich sein gehen Sie bitte wie folgt vor:
1. Schalten Sie Ihr iPhone aus.
2. Halten Sie den Home-Button gedrückt und schließen gleichzeitig den mit dem iPhone verbundenen USB-Stecker an Ihren Computer an. Dabei muss der Computer gestartet und iTunes installiert sein. Danach sollte iTunes automatisch starten - falls nicht passiert, starten Sie bitte iTunes manuell.
3. Halten Sie den Home-Button weiter gedrückt bis USB-Symbol erscheint, danach lassen Sie diesen los.
4. Starten Sie eine Wiederherstellung über Einstellungen >> Allgemein >> Zurücksetzen >> Alle Einstellungen
5. Sofern Sie keine SIM-Karte der Telekom eingelegt haben, erhalten Sie in iTunes eine Hinweismeldung, dass Ihr iPhone erfolgreich entsperrt wurde.

Evo danas sam se poigrao sa obje metode. Rasturio sam svoj 3GS i ništa. Jednostavno ne ide. Sad je sa iOS5-icom završio gore.
Kako mi se čini, očito moramo čekati polovicu studenog i da stupi na snagu izmjena zakona od HAKOM-a i da nam konačno to otključaju...
01.11.2011 | 17:56
zekpo kaže:

Ovo je fantastična vijest. Konačno da se došlo do toga i osobno mi je žao što se nisam i sam uključio i protestirao u hakom-u zbog ponašanja t-coma s kojim sam imao žučnu prepirku i dobivao besmislene odgovore da otključavanje nije moguće.
Ne kanim mijenjati t-com operatera, ali ću demonstrativno zatražiti otključavanje nakon 1. prosinca svojeg starog 3g modela.
01.11.2011 | 20:53
informaciju koju sam ja dobio jest da ako se kupi iPhone bez ugovorne obveze u t-mobile-u, onda se može podnijeti zahtjev za otključavanjem istoga i to bude odrađeno unutar 5 radnih dana. Za pitanje što je trenutno sa telefonom koji je pod pretplatom koja bi se eventualno prerano terminirala, dobio sam odgovor da u tom slučaju otključavanje neće izvršiti. (informacija od danas)
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (266)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO