07.01.2012 | 23:44
ma ja ih mrzim sve, i vip i t-mobile i tele2. trenutno koristim bonbon, ali i oni su lažljivi što i nije čudo jer su dio t-mobilea.
najmanje loših iskustava sam imao kod tomata i zato bih volio da mi se iphone otključa i da se vratim kod njih, iako su firma od vipneta.
a i ovo što ti kažeš, dabogda ih sve morali otključati!
u singapuru i izraelu je zaključavanje mobitela potpuno zabranjeno zakonom.
i taj sustav normalno funkcionira i dalje. i dalje se potpisuju ugovori, i dalje se prodaju prepaid paketi i sve je savršeno.
a ovaj t-mobile drska govnad tek će počet otključavat kad ih je pravilnik PRISILIO na to.
eto u americi zakonski pitanje zaključavanja mobitela nije zakonski regulirano, pa koliko znam svi operateri nakon nekoliko mjeseci otključavaju mobitele, besplatno ili uz sitnu nadoknadu.
jedina iznimka su iphoneovi kod AT&T jer ih nikako ne otključavaju. ostale uređaje AT&T normalno otključava.
nadalje, dosta sam skeptičan i mislim da mi t-com uopće neće niti otključati iphone, zato jer sam ga kupio preko oglasnika.
ali eto čekat ću da iziđe iphone 5, onda nekoliko mjeseci da ga jailbreakaju (tada će se i cijene spustiti) i onda budem fino otišao u italiju ili u sloveniju kupit otključan uređaj. nikad više s*anja sa našim operaterima i njihovim uređajima.
i one njihove priče da kad kupiš uz nižu cijenu da je to neka subvencija. ma je vraga, to im sve višestruko vratiš kroz pretplatu!!!
e i da nisam rekao, ponio sam danas sa sobom jamstveni list kao neki dokaz datuma kupnje i porijekla o iphoneu. kada sam došao na red jamstveni list okrenem naopačke i stavim ga kod sebe na šalter (prije nego šta ću započet konverzaciju) i onaj neandertalac od prodavača uzima taj list bez pitanja k sebi.