iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

09.01.2012 | 18:32
Ja se slazem sa svima vama ovdje na forumu vezano za sve operatere. Mislim da oni koriste priliku dok mogu ovako od nas svih praviti budale. Predlazem svima vama i koje vi znate kojima nisu omogucili otkljucavanje, a trebali su da napisete prigovor hakomu i onda ce ih on kazniti i natjerati da rade kako spada. Nazalost, ali to je jedino sto ce njih privesti poslu.

I slazem se sa svima vama kako ti zaposlenici T-mobilea su bezobrazni debili svi redom. Bio sam nedavno u City Centru u T-Centru isao nesto pitati i onako me lik gledao blijedo da sam se okrenuo i otisao van.

Pozdrav svima i vise srece!!
09.01.2012 | 19:40
Slažem sa svima vama da nas operateri kradu na veliko, no zaposlenici na žalost znaju točno onoliko koliko im je potrebno da bi mogli odrađivati posao (eventualno netko malo više iz hobija). Sumnjam da su i sami sretni s razinom znanja, no nazivati nekog debilom zbog toga što ne zna čini mi se malo previše, i svakako ne primjereno razini komunikacije na ovom forumu.

lp,

ray
09.01.2012 | 19:46
Slazem se,

moja isprika svima.
09.01.2012 | 20:36
ne znam više od cijele ove zavrzlame jesam li dobro sve shvatio... možete li mi reći konkretno na koje se to na kraju aparate odnosi? pretplata, bonovi, datum kupnje/isteka ugovora, potrebni papiri i sl. (??)

trenutno sam u procesu kupovine polovnog iPhonea (3G) i imam jednu opciju, ali je mobitel zaključan na VIP. pod kojim se uvjetima taj mob može otključati?
09.01.2012 | 21:11
Nažalost nisam niti sam siguran. U samome Pravilniku se nikakve konkretne brojke ne spominju, a koliko sam upoznat s pravnom terminologijom Pravilnik zamjenjuje u potpunosti prethodni tako da se ne mogu pozivati na to da ovo vrijedi samo za one uređaje koji su kupljeni ili čiji je ugovor istekao od donošenja pravilnika.
Netko je par postova gore spominjao nekakve konkretne datume, ali mislim da za to nemaju nikakve osnove...

U svakom slučaju vjerujem da je račun nepohodan.
10.01.2012 | 00:19
Christian kaže:
U svakom slučaju vjerujem da je račun nepohodan.

Naravno!

VIP:
tu je sve jasno objasnjeno:

Postovani,

zahvaljujemo Vam na javljanju.

Besplatno otkljucavanje uredjaja koji je kupljen u jednoj od promotivnih ponuda (npr. uz produljenje ugovora) moguce je ukoliko su zadovoljeni slijedeci uvjeti:

Pretplatnici imaju pravo na besplatno otkljucavanje ako je od trenutka kupovine uredjaja, kojim se korisnik vezao, proslo 12 ili 24 mjeseca.
Ako se korisnik sa tim uredjajem vezao na 12 mjeseci, ima pravo na otkljucavanje nakon 12 mjeseci.
Ako se korisnik sa tim uredjajem vezao na 24 mjeseca, ima pravo na otkljucavanje nakon 24 mjeseca.
U slucaju da korisnik prijevremeno raskida ugovor, ima pravo na besplatno otkljucavanje uredjaja u trenutku raskida ugovora.

Ukoliko je uredjaj kupljen uz produljenje ugovora po promotivnoj cijeni, a cijena koju navodite je promotivna cijena, tada je za besplatno otkljucavanje uredjaja potrebno 'odraditi' ugovornu obvezu.
Uredjaj mozete otkljucati i po redovnoj cijeni od 488,00 kn.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
10.01.2012 | 00:35
evo ovo je jako lijep odgovor. prvi put da mogu reć da se vip pokazao u dobrom svjetlu.
ako bi t-mobile slijedio vipov primjer, posebno ovog šta se tiče "redovne cijene otključavanja" to bi bilo odlično.
10.01.2012 | 09:55
Jučer mi otključali Iphone 3g kupljen u12.mjesecu 2008 .Oko 14h sam posjetio T-com u Vukovarskoj i očekivano sam dobio odgovor da se to još ne radi,nakon što sam joj objasnio što piše u HAKOM-ovom pravilniku uzela je IMEI i moj broj telefona za kontakt.Sinoć oko 21 30 zvali su iz T-coma i rekli da je otključan i da ga spojim na iTunese.
10.01.2012 | 10:54
zg0910jv kaže:
Jučer mi otključali Iphone 3g kupljen u12.mjesecu 2008 .Oko 14h sam posjetio T-com u Vukovarskoj i očekivano sam dobio odgovor da se to još ne radi,nakon što sam joj objasnio što piše u HAKOM-ovom pravilniku uzela je IMEI i moj broj telefona za kontakt.Sinoć oko 21 30 zvali su iz T-coma i rekli da je otključan i da ga spojim na iTunese.

pfff ko sisa ako je tako di ces bolje. Ocito da ih je puno ljudi pritisnulo u vezi toga pa su se morali raspitat kod "nadleznih" sto je rezultiralo ovakvim ishodom
10.01.2012 | 12:15
Ima još nekoga da mu je T-mobile otkljuačo iPhone?
Toliko sam skeptičan, da se još uvjek nadam da će izaći free unlock pomoću snowbreeza za 3GS koji su napravljeni poslje 40 tjedna 2009.
10.01.2012 | 12:31
Danas zvao da mi otključaju 3gs kupljen 2009. Bili su jako ljubazni i rekli su za 24 h.
Čekam da me obavijeste, pa javim. Vip se ponijo korektno, pa ih je vjerovatno to ponukalo. Inače u t-comu su katastrofa.
10.01.2012 | 15:06
ja sam danas prolazio pored T-coma (u Rijeci) i pitao koji su uvjeti za otključavanje. tip mi je najnormalnije sve rekao kako i je - i prepaid i pretplatnici nakon isteka 12 ili 24 mjeseca, ovisno o ugovornoj obavezi.
mislim da su oni "krivi" odgovori ovisili više o zaposlenicima na šalteru...
10.01.2012 | 17:00
ja sam danas otišao u t-centar savska. za divno čudo djelatnik me nije čudno gledao i odmah je znao o čemu pričam.
iako trenutno ne zadovoljavam uvjete zvao je svoje nadređene.
navodno da interna t-mobile regulativa dolazi sutra, najkasnije prekosutra. uzeo je moj broj i rekao je da će vidjet šta može napravit za mene i bude me nazvao.
e sad živi bili pa vidjeli
10.01.2012 | 18:19
evo malo nešto sa HAKOM-ove stranice:

Pitanje: Poštovani, novi pravilnik o načinu obavljanja usluga je stupio na snagu. Zašto T-mobile odbija obavljati otključavanje uređaja iako su na to po pravilniku dužni i za odredbu o otključavanju u istom pravilniku nije predviđen neki prijelazni rok?

Odgovor: Poštovani, Za obvezu otključavanja mobilnih uređaja nije propisan rok implementacije te su je operatori obvezni poštivati ukoliko su se ispunili propisani uvjeti. Kaznenim odredbama Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08,90/11) je propisana kazna za operatore koji svoje poslovanje nisu uskladili s Pravilnikom o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/2011). Slijedom navedenog, imate mogućnost prijaviti nam pisanim putem nezakonitosti u poslovanju koje ste primijetili i navesti dan i sve podatke koje smatrate relevantnim, nakon čega će HAKOM postupiti sukladno propisanim ovlastima.S poštovanjem,Vaš HAKOM
10.01.2012 | 19:13
Trebao bi ići na otključavanje svog ajFona 4 u T-scum, no zanimaju me neke stvari prije:
- dali im moram ostaviti uređaj, ili traže samo IMEI kod i bok?
- trenutno imam Gevey karticu u njemu i koristim Tele2, dali to skrivati od njih, ili?
- iPhone je JB-an, dali restorati iPhone i dati im ga takvog?
- što sve da ponesem sa sobom kada idem u T-centar?
- u principu, koliko im zapravo i treba da otključaju iPhone? Zar to ne bi trebalo biti odmah?

Ako ima još nešto što trebam znati prije nego idem tamo, molio bi vas da napišete ovdje... TNX!
Također, iPhone je dobiven na nagradnoj igri, te time nije na obvezan na pretplatu, ali svejedno, TREBA MI UNLOCK!
Tnx svima!
10.01.2012 | 19:19
1. ne. za iphone se traži samo imei
2. možda će te pitati da izvadiš onaj sim-tray pa onda makni gevey
3. nitko te neće tražit da im ga daš pa ne trebaš ni makivat jb
4. nešto o porijeklu
5. ne zna se
6. pričekaj još par dana pa odi u t-centar
10.01.2012 | 19:52
Nakon pokuda vrijeme je i za pohvale. Bio ponovno u T - centru, sve prošlo glatko i uljuđeno, očito su se pripremili, znaju proceduru. Mobitel ne uzimaju, JB nije potrebno micati, potreban je račun, IMEI su mi uzimali s "držača" SIM kartice. Trebali bi me kontaktirati u "najkraćem mogućem roku".
10.01.2012 | 19:56
Christian kaže:
Nakon pokuda vrijeme je i za pohvale. Bio ponovno u T - centru, sve prošlo glatko i uljuđeno, očito su se pripremili, znaju proceduru. Mobitel ne uzimaju, JB nije potrebno micati, potreban je račun, IMEI su mi uzimali s "držača" SIM kartice. Trebali bi me kontaktirati u "najkraćem mogućem roku".

Ček ček, IMEI su mi uzimali s "držača" SIM kartice? Kaj je IMEI napisan na Sim Tray-u? :O lol cool

EDIT 1: Jedini problem je taj da ja NEMAM RAČUN, pošto sam ga dobio na nagradnoj... TE se nadam da neće biti problema oko toga!
10.01.2012 | 19:57
Hackerivs kaže:
1. ne. za iphone se traži samo imei
2. možda će te pitati da izvadiš onaj sim-tray pa onda makni gevey
3. nitko te neće tražit da im ga daš pa ne trebaš ni makivat jb
4. nešto o porijeklu
5. ne zna se
6. pričekaj još par dana pa odi u t-centar

Tnx na odgovoru!!!!
Pa onda bi mogao čak i sutra otić tamo!
10.01.2012 | 20:08
Ja sam isto dobio dva iPhonea na poklon. Također iz T-Mobilea. Svima je koliko znam istekla garancija i pretplata. Za jedan cak imam jamstveni list od t-mobilea ali nemam račun ni za jedan. Sta da napravim sada? Osoba od koje sam dobio ta dva iPhonea nema racun vise.
10.01.2012 | 20:14
paunko kaže:
Ja sam isto dobio dva iPhonea na poklon. Također iz T-Mobilea. Svima je koliko znam istekla garancija i pretplata. Za jedan cak imam jamstveni list od t-mobilea ali nemam račun ni za jedan. Sta da napravim sada? Osoba od koje sam dobio ta dva iPhonea nema racun vise.

Tocno ista situacija ko kod mene...
No, zval sam sada tcom, i kazu da problema oko toga nebi trebalo biti...
Otisel bum sutra u tcentar pa bumo vidli kaj kazu... Pa javim!
10.01.2012 | 20:23
Aha super. Samo ja nisam koristio tu pretplatu nego su ta osoba koja mi je poklonila pa onda kuzis.

Hvala ti puno i pliz javi kad stignes kak je proslo. Pozz:)
11.01.2012 | 01:31
Eto, od jednom će nam T-com i Vip biti tako dragi da ni nećemo htjet preći u Tele 2
11.01.2012 | 11:07
Gdje se to može rješiti bez problema?
U Koprivnici su rekli da Apple neotključavaju, a ostale marke otključavaju na zahtjev uz predočenje računa.
11.01.2012 | 11:37
Bit će da neznaju ! Nema veze marka mobitela.
11.01.2012 | 12:14
Da, upravo tako su mi rekli: " Za sad neznamo otključati Apple".
Nakon čega sam im ljubazno objasnio da su ga oni zaključali na T-mobile mrežu i da, ako su ga zaključali da ga znaju i otključati.
Nako izjave da ga nisu oni zkaljučali nego Apple, uvidio sam da se nema smisla svađati te otišao u nadi da ću naći neko alternativno rješenje.
11.01.2012 | 13:31
@vedranius jesi bio u T-Mobileu? Kako je proslo?
11.01.2012 | 18:22
paunko kaže:
@vedranius jesi bio u T-Mobileu? Kako je proslo?

Evo, vratih se iz T-centra na Vukovarskoj 23.
Problema nije bilo, razumiju stvar, i za kojih 2-3 dana su rekli da će me kontaktirati!
Uzeli su IMEI sa kutije od iPhone-a, zapisali podatke i to je to!
Javim se kada će iPhone 4 biti otključan!
11.01.2012 | 19:03
Upravo su mi otključali iPhone 3GS. Jučer u 20,00 sati nazvao službu za korisnike, tražili su mi IMEI i broj računa kojim je uređaj kupljen. Danas u 17,30 me nazvali rekli da je iPhone otključan i da ga treba aktivirati preko iTunesa. Napravio sam kako su rekli i zaista je otključan. Bio je na t-mobile sada je na VIP-u.
11.01.2012 | 19:36
Ja sam danas bio u T-mobile-u u Avenue Mall-u i djelatnik zna sve što treba znati.

Pošto nisam imao račun nego garanciju, kopirao ju je, zapisao kontakt broj i rekao mi da ću dobiti sms kada telefon bude otključan.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (200)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO